bugün

zamanın çocuğu olarak sokaklarda arkadaşların ile gece yarılarına kadar oyun oynamak idi. şimdinin çocukları gene sokaklara çıkıyorlar ama hepsinin elinde internete bağlanabilen akıllı telefonlardan var. apartman girişlerine yuvalanıyorlar oraları mobilize internet kafelere çeviriyorlar. eski zamanlardaki gibi yaratıcılıklarını geliştiren ve sosyalleşmeyi sağlayan oyunlar ortamlar yok artık.
veri iletişimi çok sağlıklı olmadığından dosyalarımızı bazı 5,25 (180 Kb) yada 3,5 (720K - 1.44Mb) Disketler daha büyük veri yedeklemeleri için kaset manyetik diskler kullanırdık. 80 lerde ise 8" disk kullandıklarını anlatırdı abilerimiz, ben hiç denk gelmedim.
bknz:görsel
ama 20 - 80 mb lık hayvani büyüklükte sabit diskler ile çalıştım. (bkz: https://www.youtube.com/watch?v=rjZ6KoqxYIA) kısaca internetin olmadığı zamanlar floppy ile virüs bulaştırma yöntemi ile cihazlara zarar verilirdi. o zamanın virüsleri makinaya zarar vermeye yönelik iken şimdi tüm zararlı yazılımlar kullanıcıdan para kazanma yönüne dönmüştür.
devamı gelecek.
sosyalleşme.
(bkz: teletext)

Entry orda bi yerde.
şeytan çağırma.
daha çok düşünmek ve üretmek.
10000 her yöne mesaj ile yardırıyorduk. Hatta bitsin diye boşluk gönder boşluk gönder boşluk gönder yaparak, arkadaşlara 100e yakın mesaj yolluyordum. Bazen lise dönemim iyi ki bitmiş diyorum.
meydan larousse vs. ana britannica.

britannica alır bence.
şeytan çağırma.
Konuşurduk biz hem ne sohbetler dönerdi. Birbirimizin yüzüne gözlerine bakabilirdik konuşurken.
Tv ve müzik.