bugün

şaşırtıcıdır.

bakın sıçanların bile ekolojik açıdan önemi var. ama dünyayı zapt etmiş, her şeyine hükmeden insanın ise ekolojik açıdan neredeyse hiç bir önemi yok!

yani yarın insanoğlu dünyadan silinse dünya insanoğlunun eksikliğini hiç bir açıdan hissetmeyecek!

arılar bile kaybolduğunda dünyanın sonu gelecek denilirken insanoğlu olması da dünyanın şeyinde değil. hatta ekolojik açıdan daha iyi bir pozisyon alabiliyor dünya!

yoksa biz gerçekten de uzaydan mı geldik?

neden ekolojik açıdan bu kadar önemsiziz?

sayın herbokolok sözlük yazarları arkadaşlardan doyurucu bir açıklama bekliyoruz efendim!
çok sorguluyor. alın bunu. al al al..
Hiç bir tür bu büyük sistemin olmazsa olmazı değil. Bu gezegen yaşamın %85'inin yok olduğu 3 tane kıyamet yaşadı. Ama yeryüzündeki hayat hâlâ devam ediyor.

Bu çerçevede bakınca insan türünün doğal yaşamdaki yeri çok da kıymetli değil. Zaten insanın muhatap olduğu canlı sayısı çok çok az. Kedi, köpek, kuş, balık en fazla. iguanalardan, timsahlardan, aslanlardan ve de kutup ayılardan izoleyiz.

Bizim için evrilen kedi ve köpekler açıkta kalır. Kurta geri mi dönerler garip Bi türe mi evrilirler bilinmez. Bi de yok ettiğimiz egzotik hayvanlar bi süre daha hayatlarını sürdürürler.

Zaten 3 milyar yılın son yüzbin yılında varız buralarda. Çok da şaapmayın.
nasıl hiçbir önemimiz yok. biz olmasak diğer canlılar mutlu mesut yaşayıp gidecek.dengeyi bozduğumuz için çok önemliyiz bence.
insanın ekosistemin en üst kısmında yer almasındandır. Bu durum ahşap denge oyununa benzer. En üstteki tahtayı kaldırdığınızda yapı bozulmaz ancak alt kısımlardan çektiğiniz herhangi bir tahta parçası yapının dengesinin bozulmasına veya çökmesine yol açar.
dikkate değer entrydir. şahsen dikkatimi çeken kısmı ise ekolojik önemimizin olmadığı ve uzaydan geldiğimiz vurgusudur. düşününce tabiatın varettiklerine ihtiyacı var ama bize yok. o zaman buraya ait olduğumuz söylenemez. yine de besin zincirinde yerimizin olmasını istemezdim.