bugün

artan göç korkusu yüzünden var olandır.

en son romanya ve bulgaristan'a da sınırların açılmasıyla bu korku palazlanmıştır. her ülkeyi destekleme kuralları yüzünden ota boka para kaptırmaktan sıkılan ingiltere ''sikerim lan'' diyerek isyan bayrağını çekerek 2017'de referanduma gidecek. siktirsin gitsin koduğumun krallığı. *
Şaşırmamak lazım. Zaten euro ya geçmemişlerdi. Direksiyonda sağda. Bu son dediğim ne alâkaysa artık.
her zaman her gelen iktidarın "çıkarız bak" diye yarattığı iç politika malzemesidir. iktidara gelmeden önce "referandum yapıp halka soracağız" derler, geldikten sonra bu sözden hiç bahsetmezler; avrupa birliği'nin her talebinden sonra "tamam, bu sefer ilişkileri ciddi ciddi düşünüp gerekirse çıkacağız" diye hava atarlar, avrupa bunlara "siktirin gidin o zaman" diyince de "yok canım, öyle demek istemedik" diye kuyruklarını kıstırırlar. bu hadise ingiltere avrupa birliğine girdiğinden beri devam eder. boş lakırdıdır, ve özetle göt ister...
tarihten beri ingiltere'nin avrupa'dan hep biraz ayrı olduğunu bilenler için şaşırılmayacak olaydır.

ingiltere dünya siyasetinde bile hep 1,5 avrupalı olarak görülür. britanya yarımadasının avrupa bağlantısının olmaması nedeniyle yeri geldiğinde avrupa içi kıta savaşlarından kendilerini koruyup kollayabilmişler, avrupadaki siyasi ve dini akımlardan daha az etkilenmişlerdir.

zaten ingilizler tarihten beri hep atlantik güçlerine ve kendi sömürgelerine avrupadan daha yakın olmuşlardır. amerika, kanada, avustralya, yeni zelanda gibi ingilizce konuşan ve anglosakson kültürü olan ülkeler ingiltere'nin daha çok ilişki kurup ticaret yaptığı ülkelerdir. bir de tarihten beri ne fransızlardan ne de almanlardan hazzetmemiştir ingilizler. ab de zaten almanya ve fransanın kuruculuğunda gerçekleşmiş bir birliktir. bu nedenle ab'ye mesafeli olmaları normaldir.
biz hala girmeye calisiyoruz.
(bkz: dış güçler)
ingilizlerin ab'ye eyvallah çekmesi durumudur.

birçok değişikliği beraberinde getiricektir.

böyle önemli bir gelişme üzerine tek bir giri girilmemesi ne kadar ilginç lan.

sözlüğe bak amuniyüm.
Tam bağımsız olmuşlardır. Ab de olan fakir ülkeler onlar için tam bir sırt kamburuydu.
Salt kibir. Başka bişey değil. Ben çıkayın da bunlar bi yamulsun tribi. iyi oldu güzel oldu.
AB zaten gelişmekte değil aksine gerilemekte olan bir birliktir.

Akıllıca bir karardır. Bizde AB sevdamızdan vazgeçip doğu yönüne doğru baksak iyi olacak.
Euro 2016 dan da siktirip gidin çıkın lan. Defolun gidin britanya kupası duzenleyin galler irlanda neyinle..
En güzel özet : https://www.facebook.com/...28033/?type=3&theater
* https://www.youtube.com/w...tinue=4&v=-oeEQCn5PLk
Ab tavrını çok güzel bir şekilde koymuştur. Ingiltere bir an önce müzakereleri tamamlayıp birlikten ayrılsın diyerek siktiri çekmiştir.
olayın üstünden 10 yıl geçmiş bunu mu konuşuyorsunuz hala kardeşler?
görsel
Ingilterenin ne kadar içinde olduğu tartışmalı bir yerden çıkmasıdır.
Lordlar Kamarası, ingiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkış sürecini (Brexit) resmen başlatmaya izin veren tasarıyı onayladı.

--spoiler--
Bu aşamanın ardından ingiliz hükümeti, Avrupa Birliği’nin (AB) Lizbon Anlaşması’nın 50. maddesinin öngördüğü şekilde Avrupa Birliği’ne ayrılık niyetini bildirme yetkisine sahip oldu.
Başbakanlık kaynaklarına göre Başbakan Theresa May bunu ay sonuna doğru gerçekleştirecek.
ingiltere Brexit Bakanı David Davis konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Parlamento hükümetin AB’den ayrılma konusundaki kararlılığını destekledi” ve ekledi: “Artık ülkemizin bir nesil boyunca gördüğü en önemli müzakereyi başlatmak üzereyiz.”
AB’den Ayrılma Yasası, Avam Kamarası tarafından onaylanarak Lordlar Kamarası’nın önüne gelmişti.
BBC Türkçe’nin aktardığı habere göre; Brexit yanlıları bu gelişmeyi sevinçle karşıladı.
Muhafazakar milletvekili Dominic Raab, “Hem AB hem de ingiltere için en iyi anlaşmayı hayata geçirmek için müzakereleri başlatma ve hükümete destek olma zamanı” dedi.
işçi Partisi lideri Jeremy Corbyn ise Lordlar Kamarası’nın yasada, ingiltere’deki AB vatandaşlarının haklarını garantiye alacak bir madde olmasına yönelik talebinin hükümet tarafından kabul edilmemesine tepki gösterdi.
Corbyn bu durumun derin bir hayal kırıklığı yarattığını söylerken parlamentonun süreçte maksimum denetime sahip olabilmesi için elinden geleceğini yapacağını açıkladı.
http://i.sozcu.com.tr/wp-...389541734_246924915_o.jpg
ŞIMDI NE OLACAK?
• ingiltere’nin ayrılık isteğini bildirmesinin ardından en az iki yıl sürmesi beklenen ayrılık müzakereleri resmen başlayacak.
• Müzakereler sonunda varılacak anlaşmanın AB tarafından kabul edilmesi için AB üyesi ülkelerin yüzde 72’sinin onayı gerekecek. Onay veren ülkelerin AB nüfusunun yüzde 65’ini temsil ediyor olması da gerekiyor. Anlaşmanın Avrupa Parlamentosu tarafından onaylanması da şart.
• Müzakerelerin iki yılda bitirilememesi durumunda tüm AB ülkelerinin rızasıyla müzakereler birer yıllığına uzatılabilecek.
• Bazı uzmanlara göre müzakereler en az 5 yıl sürebilir.
• ingiltere ve AB’nin iki yıl içinde bir anlaşma üzerinde uzlaşamaması ve tek bir AB ülkesinin bile müzakereleri uzatmama yönünde karar alması durumunda ingiltere AB ile hiçbir anlaşma yapamadan Birlik’ten ayrılmış olacak.
• Fakat ingiltere hükümetinin müzakerelerin herhangi bir noktasında fikrini değiştirme ve ayrılmaktan vazgeçme ihtimali bulunuyor. Lüksemburg Başbakanı Xavier Bettel’in de dediği gibi “Boşanma işlemleri devam ederken ‘birbirimizi o kadar çok seviyoruz ki boşanamayacağımızı anladık’ diyebilirler”.
• Eğer ayrılık gerçekleşirse, ingiltere AB’yi tekrar üye olmak istemesi durumunda diğer aday ülkeler gibi tekrardan bir başvuru sürecinden geçmek zorunda kalacak.
--spoiler--
pound un düşmesine neden oldu iyi ki 5 lira iken almamışım. eğer çıkmasaydı 7 tl olmuştu.
şimdi 4.5 lira seviyelerinde.
edit: pound a yatırım yapın.
tam tersi geri dönecekler.
Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker, Avrupa Birliği'nin Birleşik Krallık'ı AB'nin içinde tutmaya çalışmadığını söyledi.
(bkz: 29 mart 2019 ingiltere nin ab den çıkması)
başbakan boris johnson ülkesinin 31 Ekim’de Avrupa Birliği’nden çıkacağını açıklamıştır.
Türkiyenin yıllardır girmek istediği birlikten çıkan bir ülke.
Artık hiç bir anlam teşkil etmiyor AB. ingilterenin olmadığı yer yok olmaya mahkumdur.
güncel Önemli Başlıklar