bugün

2022-2023 eğitim öğretim döneminde ilkokul 1. sınıf hayat bilgisi kitaplarında yer alan suriyeli ve afgan algısıdır.
görsel
görsel
görsel

ilkokul 1. sınıf hayat bilgisi ders kitabının ilgili ünitesine bir alman, bir suriyeli ve bir afgan öğrenci koymuşlar, 1. sınıfa henüz yeni başlayan ufacık çocuklara suriyelilerle, afganlarla bir arada yaşamamız gerekliliği öğretiliyor. afgan ve suriyelinin yanına bir de alman öğrenci koymuşlar ki, ülkemizi uğrattıkları demografik işgale "bakın alman öğrenci de var" diyerek kimse ses çıkarmasın.

ülkemizi işgal ettirdiniz, milyonlarca ortadoğuluyu doldurdunuz, yetmedi, şimdi de çocuklar üzerinden bu pisliği meşrulaştırmaya uğraşıyorsunuz.

siz de gideceksiniz, ülkemize doldurduğunuz bu tipler de gidecek.

başka seçenek yok.
zaten senin hayran olduğun genel başkan, akdenizdeki alman demografik işgaline ses çıkarmıyor, devletin ekstra çalışma yapmasına gerek yok.
akp gidecek , getirdikleri de gidecek . selçuklu
haçlıları kovdu , biz de bunları göndeririz . bir otobüs
bileti , cebine de 500 dolar tamam ..
ama bir arada yaşamalıyız ki buradalarsa. ne güzel türkiye'miz yani doğal olarak gelmişler. türkiye mültecileri alıyor. başka nereye gitselerdi?
geçen evli bir abimizin evine yengeyi ve çocuğu uzun zamandır görmedim diye kalmaya gittim. Ertesi sabah kahvaltıdan sonra salonda hep beraber çay içerken çocuk televizyon izliyordu. Çizgi filmde anasınıfına gelen bir suriyeli çocuk vardı. La bu ne dedim içimden. Elif mi ney çizgi film.
1990'larda ilkokul 1'deyken görmüş olduğum bazı fiş cümlelerini hatırlıyorum:

"ben türk'üm.
babam türk.
annem türk.
dedem türk.
ninem türk.
türk oğlu türk'üm ben.
ne mutlu türk'üm diyene!"

görsel

o zamanlar türk nedir bilmezdik. ulus bilinci henüz zihinlerimize yerleşmediği için anlamsız gelirdi bize bu cümleler.

onun için ders kitaplarında suriyeliler, afganlar veya daha farklı uluslarla ilişkili olarak göçmenlere yer verilmesinin ilkokul çocuklarında hiçbir ideolojik etki yaratmayacağını düşünüyorum.