ilelebet 

kapat
  1. (bkz: sonsuza dek)
    (bkz: fizana kadar)
    #224199 (the kene, 09.05.2006 14:14)
  2. (bkz: ebedi)
    #224202 (AkreP, 09.05.2006 14:15 ~ 14:16)
  3. bu kelimeye karşılık olarak, sürgit kelimesi önerilmiş, ancak kelime zorlama olduğu için pek rağbet görmemiştir.
    #684334 (yasak merve, 01.10.2006 20:49 ~ 24.06.2007 19:20)
  4. bu kelimenin yerine yanlış olarak ilanihaye kelimesi de kullanılsa da, anlamca önemli farklılıkları vardır.
    ilanihaye, sonsuzluğa değil, sonuna kadar demektir.
    #1815942 (infantes, 24.06.2007 18:40)
  5. Cümle içinde kullanımına örnek vermek gerekirse: benim naçiz vücudum elbet birgün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. mustafa kemal ataturk
    #1919296 (bttf, 12.07.2007 18:33)

© 2008 - uludağ sözlük

ilelebet başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. ilelebet ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ilelebet nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» jj » kopush fm » isiniz bitince sifonu cekiniz » olmeden once dinlenmesi gereken sarkilar » punch me i bleed » yaran fikralar » detay ara nin basliklarin onune gecmesi » laikligi hayat tarzi zannetmek » andrea bocelli » odious mortem » brad bellick » sigara icen kizi begenmeyen sut erkek » bruksel » as i am » phoenix rising » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » hapishane » nar » mithat korler » guldurgec » birbirine benzeyen sarkilar » uluslararasi kastamonu kufur yarismasi » catismada hep erlerin astsubaylarin sehit olmasi » ac dersen acarim christina aguilera » tarih bir kere yazildi tisortu » butun bir neslin toptan ironiden anlamamasi » turkiye cumhuriyeti nufus cuzdani » cahil kalabaliklar tarafindan linc edilmek » masum anadolu aski » sinop » universite ogrencilerine sorulan kil sorular