bugün

bizim lisede ki hocaların sık sık söylediği devamında ama yok yazarım demesiyle devam eden cümle.
yazarsa yazsında diyemiyorsun çünkü ilk ders dışında herhangi birderse girmemek disiplin suçuydu ve bizim okulda çatır çatır uygulanırdı.
ama bir gün bir hocamız çıkın yok yazmayacam demesiyle erkeklerin yarısı çıkmıştı.
ardından öğrencinin yok yazmayacaksınız dimi hocam sorusunu sorması kesindir.
cık da gör! dercesine bir cümledir.
blöfler diyarı
- isteyen çıkabilir
+ benimle çıkar mısın pınar
x fffffff slk!
öğrencilere büyük bir koz veren durumdur. hoca arkasını döndüğünde sınıfta tek kaldığınıın farkına varabilir.
ilk çıkan kahramandır.
üniversitede bu laf duyulduğunda imza kağıdının parçalanması an meselesidir. çünkü bir anda herkes imza atıp çıkma hevesiyle imzaya atlar. bu arada derse kalanların tuhaf ve küçümseyen bakışlarına maruz kalırsınız.
daha o laftan sonra çıkabilen öğrenci yoktur.
cuma namazının farzı kılındıktan sonra sıklıkla karşılaşılan durumdur. hoca dileyen çıkabilir demese de mü'minler dilediği gibi farzı kılıp arkadan sıvışmaktadırlar.
+ isteyen çıkabilir çocuklar.
- eyvallah gözüm. *
lisede çoğu zaman hocalarımızın(buradan hepsine selam olsun)bizden bıkması halinde söylediği sözdü fakat bunu söyledikten sonra ben hep çıkmışımdır bunu bildikleri için ileri ki zamanlarda bu sözü kullanmamışlardır.
Birinin çıkmasını bekleyip aklından o çıkarsa bende çıkarım deyip kimse çıkmayında mal mal oturturan bir durum. Ben her defasında çıkmıştım ama .
üniversitelerde bazı yoklama alınan bölümlerde bile duyulabilecek cümledir. örneğin girdiğim derslere "arkadaşlar yoklama almıyorum çıkmak isteyen çıkabilir, sonuçta yetişkin insanlarsınız neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilecek kişilersiniz, sınıfta durmak isteyenler ise lütfen ders sırasında kendi aranızda konuşmayın, derste aklınıza herhangi birşey takılırsa yanınızdakine değil bana sorun, ola ki derste bir konuda konuşmanız gerek çıkın dışarıda konuşun sonra gelin, herhangi bir nedenle dersten çıkmak isterseniz, nedenini söylemeden çıkmak istiyorum demeniz yeterlidir." biçiminde başlarım. amaç öğrenciyi yoklama alarak zorla sınıfta tutmak değil, öğrenmek isteyeni sınıfta tutmaktır. sonuçta burası üniversitedir, çocuk gibi yoklama alıp bir de kontrol etmek mantıksızdır. derse gelen gelir, gelmeyen gelmez. o kısım öğrencinin kendi tercihi ve kapasitesine bağlıdır.
hocanın söylediği bu sözden sonra genelde bir süre sessizlik olur kimse çıkmaya cesaret edemez ve hoca arkasını döner dönmez tekrar konuşmaya dersi dinlememeye devam ederler.
birçok kişinin birisi çıksa çıkacağım diye aklından geçirdiğine emin olduğum an. malesef o birisi hiç olmaz.