bugün

Vasıfsız pek çok insan yetişmesi demektir.
Esege semer vurmuslar.. Esek yine esek..
görüyorum ve arttırıyorum, ingiltere veya amerika haricinde üniversite okuyan boşuna okuyor o zaman. nasılsa atış serbest.

kardeşim toplumun doktor, mühendis, avukat fetişizmi yüzünden öteki bölümlere neden olmasa da olur muamelesi yapıyorsunuz ki yani? ne ki bu?

çok enteresan memleket ya. sonra doktorlar hastaya artislik yapınca bu doktorların götünü kim kaldırdı oluyor... hepiniz yaptınız.

doktoru, mühendisi, avukatı kendini yarı tanrı zannediyor lan. bu ne ya?

öss mi lys mi ne sikimse toplumda velisinden öğrencisine mental deformasyon yaratıyor.

noldum deliliği sadece... ideal yok, amaç yok, iç huzuru yok.

grafik kazanan birini düşün mesela... herifin ağzına sıçılır kazanana kadar, işte böyle biri çıkar gece gece verem eder adamı.

yapmayın kardeşim, biraz insanlara saygı duyun önce. bu toplumun bu snobluk, bu ben buyum ben şuyum hanzoluğu bitirdi.
Yanlış değildir şunu da unutmamalı. Kişinin sektör bilgisi ve sosyal zekası varsa formalite icabı diplomasını alıp odtü itü YTÜ gibi üniversitelerin okumuş sığırlarından baya bir adım önde koşturur.
sonra neden herkes işsiz. neden kimse okuduğu mesleği yapmıyor
Başlıkta yazılanlara ek olarak tek artısı kişiye üniversite kültürü katmış olmasıdır.
O kadar çok işsiz demektir.
universite okuyun kendinizi gelistirin , ders calisma aliskanligi edinip disiplinli olun. bolum okul farketmez. boylelikle ulkedeki ordek ve essek vakalarinda biraz daha azalma olur. en azindan bu da bir baslangic.
bence ilk 50 bin ( sayısal için ) belli başlı üniversitelere yerleştikten sonra geri kalanlarını tekrar sınava sokup ek 10 binlik kontenjana girmeleri durumunda üniversiteye başlatarak bu sorun aşılabilir. böylece gereksiz üniversitelerdeki sayısal bölümler kapatılır ve eğitim kalitesi yükselir. geri kalanlar ne mi olacak ? sen aga ben aga bu ineği kim sağa ?
insanların suçu değildir. Günümüzde Lise mezunu bir insan kendi işini kuracak sermayesi yoksa 900-1500 tl maaş arasında sıkışır kalır, bir işte yıllarca çalışsa bile işinde yükselmesi çok zordur. Bu vasıflı elemanlar, zanaatkarlar için de geçerli. Bu yüzden insanlar bir kaçış yolu arıyorlar.
herkese yetecek sayıda üniversite gerektirir.

bu kadar üniversite kurulunca kalite adına bir şey kalır mı?

hayır.

peki önceden az sayıda olan üniversitelerimizde kalite var mıydı?

cevabı siz verin.
Yanlıştır. Herkes üniversite okursa kişiler arası seviye nasıl ölçülecek? Bu sefer kendisini kanıtlamak isteyen Yüksek lisans yapmak zorunda kalacak. Peki kim marangozluk, parkecilik, muslukçuluk falan yapacak?
gereksiz bir durumdur ve ayrıca kaynak israfıdır.
bi dayının ulan memlekette fabrikaların 10 katı muhasebeci var tabi üniversite mezunu işsizler olur demesini aklıma getiren durum.
Universite puanlari 200 lerde bu demek oluyor ki bence yani insanlar artik okul okumyor param olsa bende okumayacaktim yani puani uc yuzun istunde olan kirk bolum anca vardir.
Bizim dershanede bir turkce ogretmeni vardi diyorduk hocam bu ne heryer universiteli issizler dovlet bize bahmyr saka saka diyorduk insanlar okuyup bosta kaliyor meslegini yapamiyor hoca diyordu onemli olan bilgi devlet diyor herkes okusun bilgili olsun universite mezunu firinci olsun haci malmisin nesin diyelim biri gitti bir yerde odtu itu haric tabi bilgisayar muhendisligi okusun sonra gitsin firinci olsun ne yapacak firinda bilgisayar muhendisligi bilgisini zamanla unutur firincilari kucumsemiyorum ha aksine ben okumayan kesmi daha cok seviyorum okuyan bazi essekler artist oluyor basimiza neyse iste tamam firinici abimiz gitsin kitap okusun bilim dergileri okusun bilgili olsun bunun icin lise mezunu olmasi gerekli yani liseye kadar okumasini bende tavsiye ediyorum hatta siddetle tavsiye ediyorum ama universite okuyup manav olmanin sebzelere ne faydasi var.
(bkz: herkes üniversite okuyacak diye bir şey yok)
cam balonunuzdan dışarı bir bakın herkes üniversite okuyor diye yazmadan.
Sanki üniversite mezunu yüzdesi çok yüksek bir ülkeyiz, tahsilli vatandaşlardan geçilmiyor, sokaklarda, trafikte...
ne olursa olsun memleket açısından güzel diye düşünürken bir anda tc deki eğitim sistemi ve bağnaz toplum yapısının aklıma gelişiyle üzüntü duyduğum olay.
okusun işte daha güzel. ak parti'nin güzel bir icraatıdır bu.

bir takım zümre, lisede soruları ezberleyip iyi okullara sadece onlar girer dönemleri bittii. sizin döneminiz bitti koçlarr. ak parti var, eşitlik var.
işsizliğin önünü açar.
vakıf üniversitelerinin sayısı devlet üniversitelerinkini geçmeye başladığı bu dönemlerde pek bir bok önemi kalmıyor okumanın. burada da ticari bir sektör oluşmuş durumda. en iyisi ilk 3 üniversitelerden birine müh okuyup yurt dışına çıkıp vizyon sahibi olup geri gelmek. zaten türkiyede her şey yalan olmaya başladı insanlar, eğitim, okumak, insanlar, aşklar, sevgiler. bir özeniş ve yapmacıklık.
Universite mezunu issizden gecilmezken pek onemli olmayan okumaktir.
herkes üniversitede okur kimi bölüm birincisi olarak mezun olur kimi bitiremeden ayrılmak zorunda kalır.
her şehre, büyük şehirlerin neredeyse bütün ilçelerine üniversite açıldığı için artık çok da bir nanesi olmayan eylemdir.