bugün

Muhtemelen anneden kaynaklanan durumdur.
biriyle muhabbet ettiğiniz vakit sürekli söylendiği takdirde itici gelen anlamını yitiren kelime.

biyolojik olarak kardeş dışında ki kişilere söylendiği zaman garipsenecek durumdur. herkese kardeş denmez. kardeş değerlidir, bazen kardeşten öte olur. kanka kelimesi gibi arasında bir farkı yoktur, hatta kanka kelimesi daha büyük bir arkadaşlığı belirttiği için - malum kanka kankardeşin kısaltılışı- onunda herkese söylenmemesi lazım ama günümüzde yalama olduğu için bu kelime kabul edilebilir. "kardeş" ise yalama olmadı o kadar bu kelimeye değer verin herkese söylemeyin kardeşlerim. tanımadığınız biriyle iletişime geçmek için kulllanacağınız ilk kelime olması dışında tabi.
yerinde kullanılırsa anlam kazanacağını bilmemektir. kendimden örnek vermek gerekirse kimseye kardeşim diyen biri olmamama rağmen geçen gün askerliğini yapan bir arkadaşım zatürre olmuş ve hastaneye kaldırmışlar. bir şekilde haberim oldu telefon ettim. "kardeşim, canım benim nasılsın" dediğimde verdiği etki ve samimiyetle, herhangi birine demek arasındaki farkı çok iyi anlayabiliyorsun. yoksa ona buna kanka, panpa, kardeşim vs dedikten sonra pek bir anlamı kalmıyor. gerçi kardeşim sözcüğü biraz da iticidir ama işte dediğim gibi olay sadece kullanacağın kişiyi iyi bilmektir.
2 dakika sohbet ettikten sonra birine kanka demeye başlamaktan daha aşağı olmayan durumdur.
herkesin adem oğlu olduğunu bilen insandır.
(bkz: güzel bakan güzel görür)
(bkz: seviyeli olalım burası inci değil)
yakınlık belirtisidir.
(bkz: hepimiz ademin ogluyuz)
birine kardeş demek için sadece dürüst biri olması yeterlidir.
kardeşi yoktur belki.
babasına çok güvenen şahıstır.
(bkz: ne gerek var)
anasının orospu olduğunu bilen kişidir.
kardeş kutsaldır, herkese o sıfat yakışmaz.
Kardeş sözcüğünün anlamını ne kadar yitirdiğinin kanıtıdır.2 gün takıldığınız adam hemen kardeşiniz olur.bence samimiyetlik değil yalakalıktır.