gurbetci 

kapat
  1. yurdışında ve özelliklede almanya'da yaşayan türk vatandaşları için kullanılan kelime.
    #25496 (sıçtırtma lamasına, 19.01.2006 01:45)
  2. başlamadan söyleyeyim genelliyorum burada, ve istisnalar kaideyi bozmaz argümanına sığınıyorum...
    gurbetçiler, iki kültür arasına sıkışmış ne oldukları belirsiz, zamanında bir şansla herhangi bir yabancı ülkeye gidip de milletimizi yalan yanlış tanıtan insanlar.
    şu tip ailelerdir sıklıkla:
    baba işçidir, ilkokul mezunu bile değildir, türk'ün en esmer halidir, anne de ya öyle ya da ecnebidir, ama asıl komedi babaya hiç benzemeyen, tamamen yabancı gibi duran fakat "gidecik, edecik" "napıyon" "öyle deel" gibi ifadelerden oluşan bir türkçe konuşan, türk kültürünü galatasaray taraftarı olmak, yıldız tilbe, tarkan, ibrahim tatlıses dinlemek ve biraz yaşı yetkinse rakı içmek olarak gören garip kişilerdir. bir de repçi versiyonları falan var ki onlara hiç girmeyeyim.
    şimdi bu genellemeyi niye yapıyorum? çünkü rahatsızlık duyuyorum bu tip insanlardan. gurbetçi dediğin zaman insanlar acıma hissiyle karışık bir sempati duyuyor. "kader mahkumu" gibi bir şey. yahu zorla mu götürdüler oraya? avrupa maçlarında takımlarımızı desteklemelerinin haricinde bize ne yararları var? aksine bir önyargı oluşturdular ki -tek nedenidir demiyorum ama- avrupa'da vize alamaz, adam gibi muamele göremez olduk. sıla hasretiymiş! dön çok özlüyorsan, ne işin var?
    #2004051 (holy idle, 25.07.2007 00:31)
  3. kendi ülkesine geldiğinde farklı gözle bakılan *, yaşadığı ülkede de farklı bir gözle bakılan * sürekli iki arada bir derede yaşam süren vatandaşlarımız.
    #2682162 (ogzi, 10.12.2007 06:30)
  4. klavyesinde turkce karakter olmayan, bu sebeple "ç, ğ, ı, ş, ö, ü" harflerini yazma sorunu olandir. yalniz almanca klavyesi olanlarinda "ö ve ü" sorunu görülmemektedir. bu sahislari bulunduklari ülke veya kitaya göre isimlendirmek en dogru olanidir. (bkz: avrupali turkler)
    #2838283 (prestij, 14.01.2008 20:24 ~ 21:34)
  5. (bkz: gurbetçiler)
    #3448709 (zedx, 26.05.2008 05:28)
  6. ozlemeyi ilke edinmis sahsiyet.
    #3449100 (fersan, 26.05.2008 11:30)

© 2008 - uludağ sözlük

gurbetci başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. gurbetci ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu gurbetci nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» daniel guiza vs rogerio da silva bobo » ilk insanlarin gote geldigi gercegi » vienetta » anlamsiz entry silinme sebepleri » yasar kabaosmanoglu » kinyas ve kayra » ergenekon un ulusozluk yapilanmasi » edip cansever » uykusuz » jimi hendrix a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci