bugün

italyan fizikçidir kendileri. ilk başarılı telsiz telgraf sistemini geliştirdi. kısa dalga radyo iletişimi üzerie yaptığı çalışmalarla modern uzun erimli radyo yayımcılığının gelişmesini olanaklı kıldığı için, radyonun babası olarak bilinir. başka biliminsanlarının katkılarıyla geliştirilen radyo, televizyonun buluşuna dek en önemli kitle iletişim aracı olarak kaldı.
kendisine mucidi olduğu radyonun nasıl çalıştığını soran papaya "tanrıya yakın olan sizsiniz. sizin daha iyi bilmeniz gerek" yanıtını veren 1909 yılının nobel fizik ödülünü kazanan büyük mucit.
kendisi bilinmediği üzere asla radyo'nun mucidi değildir. yine olur olmaz her yerden fırlayan nikola tesla 1904 yılında radyo'nun icadını gerçekleştirmiş, marconi'nin yıllar boyunca radyo'nun mucidi olarak anılmasına karşın 1943 yılında açılan bir patent davasıyla nikola tesla, radyo'nun mucidi olarak tescil edilmiştir.

marconi'nin ilk kez yaptı diye anılan uzak mesafe veri iletiminde sadece bir sinyal iletilmiştir. radyo'nun asıl manası olan ses iletimini ise ilk defa nikola tesla gerçekleştirmiştir. marconi radyo'nun değil, radyotelegraf sisteminin mucididir.
faraday ve ögrencisi maxwell'in elektrik alan ile manyetik alan arasındaki ilişkisinden feyz alıp kablosuz sinyal gönderiminde popov'un girişimlerinden yararlanan marconi tarihe radyonun mucidi olarak geçmiştir.haberleşmenın miladı denebilecek bir adım sahibi olarak tarihte yerini almıştır.
116 yıl önce bugün radyonun patentini almış italyan mucit.
teslanın 17 patentini çalarak radyoyu sahiplenen modern sistemin istediği insan.
Telsizciliğin babası. Dünyada ilk telsiz görüşmesini gerçekleştiren adam.