bugün

öncelikle cidden müziği seviyor ve hakkıyla müzik icra etmeyi düşünüyorsanız gitar alın. kızları etkilemek ve benzeri işler için çekilecek çile değildir bu müzik işi. gidin bir fotoğraf makinası alın güzelinden. şu an o daha revaçta...

bu açıklamadan sonra yazacağım şeyler hem ilk kez gitar alacak olanlar hem de gitarını yenilemek isteyip kısıtlı miktarda parası olan arkadaşların doğru tercih yapmalarına yardımcı olmak için yazılmıştır.

biliyorsunuz ülkemizde işe yarar bir seri gitar üreticisi marka olmadığı için gitar satın almak oldukça maliyetli bir iş. ülkemizde gitarlar enstrümanın üretildiği ülkenin iki katı fiyata satılmakta. bu nedenle ilk tavsiyem ikinci el gitarlara yönelmeniz. hemen başkasının beğenmeyip attığı şeyi ben niye kullanayım diye düşünmeyin. iyi bir enstrüman kaç yıllık olursa olsun temiz kullanılmışsa kalitesinden bir şey kaybetmez.

diyelim ki elinizde 500 lira var ve bir bas gitar almak istiyorsunuz. alabileceğiniz en iyi gitar cort, yamaha veya ibanez in çin veya endonezya üretim en alt sınıfı
gitarlarıdır ve bu aletler 1 yıl sonra sizi dürtmeye başlar.

halbuki aynı paraya biraz da şanslıysanız piyasada sıfırı yaklaşık 1000 lira olan kore üretim bir enstrümanı alabilirsiniz. kore üretimi çin ve endonezya üretimden kat kat üstündür.

şu an piyasada bulunan 5 ve üzeri yaştaki enstrümanların büyük bölümü kore üretimdir. peki bu üretim yeri neden önemli. bütün büyük şirketler gibi en çok satan enstrüman markaları da üretimlerini ucuza getirmek için bu ülkelere yönelirler. piyasada bulunan çin ve endonezya üretimi bütün gitarlar, marka fark etmeksizin aynı fabrikalarda günde 1 dolara çalışan köle işçiler tarafından yapılmaktadır. unutmayın ki enstrümen yapımı insan işçiliğinin çok fazla kullanıldığı bir sektördür ve işçilik enstrümanın kalitesini en fazla etkileyen parametredir. kore işçiliği de çin ve endonezya işçiliğinden kat kat üstündür. hatta bulabilirseniz japon üretimi bir enstrüman alın.

bu arada, aramaya inanın. illa bilinen marka diye fender, gibson, yamaha, ibanez falan almak kaliteli enstrüman almak anlamına gelmez. araştırın, bilenlere sorun. dediğim gibi alt sınıf sayılabilecek bütün gitarlar aynı insanlar tarafından üretilmektedir. işçilikten sonra gitar kalitesini etkileyen en önemli etken kullanılan ağaçlar ve varsa elektronik aksamdır.

daha kaliteli işçilik ve daha kaliteli ağaçlarla yapılmış adını pek duymadığınız bir markanın gitarlarını ünlü markalardan daha ucuza alabilirsiniz ve iki gitarın kaliteleri arasında o kadar büyük fark yoktur.
swing guitars bu duruma iyi bir örnektir.

ikinci el gitar değerini asla kaybetmez. hatta yıllandıkça değerlenir bile. yalnız burada 100 liraya satılan suntadan yapılma tuşesiz klasik gitarlardan bahsetmiyorum. gerçek ağaçtan yapılma evladiyelik olma potansiyeline sahip enstrümanlardan bahsediyorum.

son olarak aceleci davranmayın, sabırlı olun, biriktirebildiğiniz kadar çok para biriktirin. elektro gitar alıyorsanız mutlaka küçük de olsa bir amfi almaya çalışın ama üzerinde efektler olan küçük amfileri tavsiye etmem, pedal daha kullanışlı. eğer bas gitar alıyorsanız sakın gidip de paranızın büyük bir bölümünü küçük bir amfiye yatırmayın, bütün paranızı gitara yatırıp alabildiğiniz en iyi enstrümanı almaya çalışın, ayrıca basgitarist.com un forum sayfasını iyice inceleyin.
internetten alacaksanız sıradan alışveriş sitelerinden -kesinlikle- almayın...mydukkan gibi sitelerden alın.şahsen ben mydukkandan aldım hem kazık yemiyosun hem paketleme ve kargolama 10 numara.

reklam gibi de olmasın ama adamlar işini işi yapıolar.
en yakın stüdyoya gidin oradan bir gitar hocası bulun ve ona danışın. doğruya doğru... buraya kendi vereceğim tavsiyeleri yazsam kaçınız tamamını okuyup denileni yapardınız ki? ancak emin olun ki yüz yüze görüşeceğiniz bir hocanın tavsiyesine uymak akıllıca bir tercih olur.
admira juanita marka gitarla başlamayı tavsiye ederim..
internetten alışveriş yapmanızı tavsiye etmem bu konuda. bir flatı yamuk olur köprüaltı cartı curtu yamuk olur ve çok sıkıntıya girersiniz. eğer istanbuldaysanız hiç mi hiç internete bulaşmayın. internetteki fiyatların da altına pazarlıkla inebilirsiniz. tek gereken araştırma yapmak. almadan önce gitarın tüm perdelerinden ses alın *. mümkünse bu işten anlayan bir arkadaşınızla beraber gidin.
gitara yeni başlayacaksanız da klasik gitar tavsiyemdir. zaten klasik gitarda kendinizi geliştirdiğiniz zaman elektroya geçmek istemeyeceksiniz. geçmek isterseniz de zorluk çekmeyeceğinize garanti veririm.
gitarla ilgili hiç bir fikriniz yoksa ve iyi bir gitarla müziğe baslamak istiyorsanız valencia cg 195 alın. candır.
fender alın. hatta gitar sevmiyorsanız dahi fender alın, o size kendini sevdirir.

edit: şimdi şöyle bir durum var. eğer ki ilk denemelerinizde istediğiniz sonucu alamazsanız hevesiniz çabuk kırılabilir. dolayısıyla teknik açıdan üstün bir gitarın zararı yoktur, fender gibi gibson gibi gitarların etkisi bu yönden sizin için avantaj olacaktır. maliyetli olabilir ama evde işte okulda hep aklınızda odanızın bir köşesinde duran o gitar olacaktır, bu da karizma faktörüdür. onun dışında ortalama bir gitardan başlayıp zamanla daha iyisine doğru ilerlemek tabi ki mümkündür de ilk aldığınızda elinizde olacak olan gitara ölüp bitiyor olmanız sizin karınızadır.
akdeniz akşamlarını çalmayın. (bkz: onun yerine one more cup off coffee yi çalın)
çalmasını öğrenmeden ulu orta yerde milletin başını gıy gıy gıy ağrıtmayın.
gitara yeni başlayacakların bi hevesle fender veya gibson almalasını tavsiye etmem. bi süre sonra gitardan sıkılırsanız verdiğiniz tüm para heba olabilir ve giden paranıza acırsınız. başlangıç için ibanez ve cort ideal seçimler arasındadır.
eğer yeni başlayacaksanız ve "gitar öğrenmek kolay mı? çalması kolay mı?" gibi sorular varsa kafanızda, bence gitar almayın. çünkü her müzik aleti azim işidir, aşk işidir. zor ya da kolay olması o kadar ilgilendirmemeli sizi. istiyorsanız gerçekten, çalarsınız. böyle bir durumda alacağınız gitar çok pahalı, çok iyi bir gitar olmasa da olur. başlangıç için daha ucuz, basit bir gitar almanız yararınıza olacaktır.
(bkz: cort)
(bkz: ibanez)
daha sonra daha pahalı ve sesi daha güzel bir gitarla devam edersiniz.

ayrıca, eğer elektro veya bas çalmak istiyorsanız klasik gitarla başlamanıza gerek yok. hangi gitarla başlamak istiyorsanız onunla başlayın.
çok karizma yapacaksınız ortamların vazgeçilmez adamı olacaksınız. bunu bilin.

(bkz: gitar çalıyorum ilgi çekiyorum ekolü)
uygun fiyatlı bir şeyler bulursanız bana da haber verin. "hmm iyiymiş aslında" deyip almayayım.
Unkapanı yeni başlayanlar için uygun bir yer.
almayın. boşuna para vermeyin. arkadaş gazına gelmeyin. tam tersini alıp alırsanız bir iki teline vurup akdeniz akşamları der sonra bir kenarda yıllarca çürümeye bırakcaksınız benden söylemesi. *
herkeste var artık zaten, tüm ergenler de cabası. almayınız efendim.
gitar alacak arkadaşlar çok pahalı veya manuel raymond, acepro gibi çok ucuz gitarları almamalıdırlar. çok ucuz ve kalitesiz gitarlar yeni başlayan insanı gitardan soğutur çok pahalı/iyi gitarlarda yeni başlayana yazıktır yeni başlayan bir insan gitarı vurur, çarpar eziyet eder gerek yoktur. özetle yeni başlayacak arkadaşlara oturmuş ve ucuz olduğu için 2. el gitar tercih etmelerini öneririm.
Almayın len bi farkınız olsun. Şahsen ben gitar çalmadığım için kendimi çok özel ve sıradışı hissediyorum. Sizde farkınızı bu şekilde ortaya koyun.Akdeniz akşamlarını darbuka çalarak söyleyin mesela ne bileyim.
gibson c200 bulsunlar ve alabiliyorlarsa alsınlar.
(bkz: #14068567).
ibanez en iyi markalardan biridir.
birşey bilmediğimi görürlerse rezil olurum kaygısı güdüp biliyorum havasına yatmayın dükkanda. işte o zaman rezil olursunuz. bilmediğinizi yeni başladığınızı ve iyi bir parça almak istediğinizi söyleyin yardımcı olurlar zaten *

manyetik önemlidir tabi gitarda. ağacın türü ve yekpare olup olmadığı da. bu üçü demirbaş. daşşaklı birşeyler arıyorsanız schecter, ibanez, jackson deneyin. başlangıç olsun diyorsanız washburn iyidir.
gül ağacı iyi diye düşünüyorum.

(bkz: sanchez)
(bkz: ibanez)

görsel
görsel
görsel
ben marjinal olacam yarrak ağacından yapılmışı alıcam falan da demeyin.

görsel

herkes bir angus young değil.
çok para vermeyin, heves olarak kalıyor genelde.

(bkz: kişi kendinden bilir işi)