fischer satranci 

kapat
  1. ünlü satranç ustası bobby fischer'in 1996 yılında ortaya sürdüğü yeni satranç türünün adı;

buna göre piyonların arkasında bulunan taşlar, kuraya göre rasgele yerleştiriliyordu. fischer, bu durumda bir oyuncunun yeteneğinin daha iyi anlaşılabileceğini ve de açılış teorisi hazırlıklarının rafa kalkacağını öne sürdü.
    #2857827 (nuhungemisi, 18.01.2008 17:44)
  2. açılışları işleyen kitapların yakılmasına neden olacak satranç türüdür.
    #2857856 (tuhh kahretsin, 18.01.2008 17:51)
  3. 1988'den beri varlığını bildiğim oyun türü.
    Ancak 1996 yılına atıf yapılması nedeniyle "fisher" için üretilmiş bir sehir efsanesi olmasından şüpeleniyorum. Belki de değildir.
    #2857885 (misisipikedisi, 18.01.2008 17:57)

© 2008 - uludağ sözlük

fischer satranci başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. fischer satranci ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu fischer satranci nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» her seyi birakip cekip gitmek » italyan hatunlari » siyasi simge » heyecanli konusmayi pic eden adam » cok kardese sahip olmak » kamerayi gorunce uzaktan hukumete saydiran tipler » bir provokator olarak taraf gazetesi » 42 numara ayakkabi giyen kiz » elmalili hamdi yazir » fold it a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci