bugün

yeni ateist olmuş ergenlerin genelde felsefi üç beş terim ezberleyip sözlükte öğrendiği felsefelere kendini kaptırıp havalı olduğunu sanması durumudur.

bkz: aktivist,
bkz: pozitivist,
bkz: entel bakış açısı,
bkz: nihilizm,
bkz: varoluşçuluk,
bkz: pragmatik, bla bla bla bak bunları bütün ateistler bilir daha ziyade kimsenin bilmediği akımları bilirseniz daha havalı olur onları da buraya yazmayayım da kimse bilmesin.

bu arada kızlar böyle niçe, freud, şekspir, platon felan gibilerden alıntı yapan erkeklere veriyorlarmış.

ben de şekspiri severim çünkü yaklaşık bin kelime kazandırmıştır ingilizceye.
Sürüyle nihilist felsefeci olduğu düşünülünce yanlışlığı anlaşılan önerme.

Not: allahsızspor.
aktivist ya da pozitivist neredeyse görmedim.
entel bakış açısı diyen var mı lan?
nihilizm: sikerim öyle aşkın ısdırabından daha detaylı bir konu...
varoluşçuğun, tanrısal/dinsel sub genre si var, uyandiriyim.
pragmatizmin ateistlik ile ne alakası var?

adam nietzsche ve shakespeare'in yazılışını öğrenmek için 10 saniye google a bakamıyor, gelmiş burda fındık kadar beyni ile güya felsefe ile ilgilenenleri eleştiriyor.

sonra efendim küfür etme.

nereye etme amk.
Haydi la. Ateistler de öyle mantık varki kocaman evreni kendi kendine var ediyorlar. Yaratıcıyı duyu organlarıyla algılayamadıkları için rededıyorlar.
Kendi heveslerıne olasılıkları akılalmaz bir şekilde bir araya getiriyorlar. Mallar bilmiyorlar ki sahipsiz mal olmaz.

Din hakkındaki felsefeleri komiktir. Çünki kibrit kutusu kadar bilgi üzerinde düşünmek kime ne fayda sağlar.
Delikanlı ateist ılkonce kur an ı tefsirler eşliğinde, bir uzman ilahiyatçı desteğiyle baştan sona okur. Kafasındaki tüm soruları fıkıh ve kelam meselelerinin ıslamdaki karşılığını alır. Sonra da üzerinde çürütmek için düşünür, mantık yürütür.
Ee ben burdan dallamaya diyorum aç tefsırden ankamına bak. Adam diyorki; bir ayete 6 sayfa tefsir yazılmış böyle olurmu?
Yani o kitap bizden 1400 yıl evvel gelmiş. Indırene sorma hakkımız yok. Ne yapacağız peki. Ayetlerin birbirlerini tefsir etmesini ve nuzul sebeplerini inceleyeceğiz. Yani din alimlerinin tefsir kitaplarını okuyacağız.
Bizim okuldaki felsefeci cemaatçiydi. Hatta geçen sene imam hatipe atandı.
islam filozoflarının olduğunu bilmeyen kişilerin söylediği sözdür. Ayriyetden şunu da eklemek gerekir. Felsefi görüşlerden yola çıkmanız sizi ateist veya başka birşey yapmaz. Sadece sonuca ulaşmak için o yolu kullanırsınız.
felsefe denilmiş ama hangi felsefe... ikiye ayrılır; müsbet ve menfi... mesele bu ikisinde farklı farklı tecelli eder...

eksi almam kurduğum kurguya hüccettir.