bugün

akü, akütak, akütulamiluyş şeklinde antrenman kelimeleri bulunan klavyedir.
evdeki laptopunuzda q klavyeye alışmışken iş yerinde kullanmakta zorlanmak olduğunuz klavyedir.
milliyet'in haberine göre kullanım oranı % 10'a kadar düşmüş.

http://www.milliyet.com.t....2010/1292731/default.htm
q klavyeye göre 4 kat daha hızlı yazabilme imkanı veriyormuş.
kabul etmek lazım ki 10 parmak yazmayı öğrenmiş birisi için f ya da q farketmez.
başbakan erdoğan'ın yayınladığı genelgeyle, okullarda kullanılması istenen klavye türüdür.
daktilo klavyesidir efenim.
yeni başlayanlar için, akitakemiluyş...
q klavyeden daha hızlı yazma imkanı sağladığı defalarca kanıtlanmış, en hızlı yazı yazma dalında şampiyon olan şahsın kullandığı klavye türüdür.
milliyet gazetesine haber olmasından sonra habertürk'e de konu olmuştur.
(bkz: fgğıod klavye)
(bkz: qwerty klavye)
Alışınca q kalvyeden farkı kalmayacaktır. Neden mi ?
Çünkü şundan ötürü:
Anamızın karnından q klavye ile doğmuyoruz ya.
f'e alışınca q klavye bize zor gelecek.
(bkz: Tercih meselesi)
f klavye ile q klavyenin mücadelesi ne olur bilemem, birinin arkasında devlet diğerinin arkasında halk var...
benim ilgilendiğim tek nokta artık dizüstü bilgisayarlarda da f klavye olsun...

işte f evde q bunalıma girdim.. işte f ile yazarken "mrb oktay nasılsın " dediğim birine akşam eve gelince "sıç oktay nasılsın " diyebiliyorum....
aslında ana dilimiz içln en doğrusu ve en kullanışlısı olan, fakat ne hikmetse zorunlu olmadıkça kullanmadığımız klavye türüdür.
anadilimize uygundur ondan kullanmalıyız diyenleri tekrar düşünmeye davet ediyorum. artık öyle ya da böyle ingilizce kelimeleri veya türkçe'de olmayan karakterleri yazmak zorundayız. w, x, q harfleri farklı bir yerde. alışılmasına alışılır ama ne gerek var? hepimiz hızlı yazma yarışmasına mı giricez?
hayatımda ilk defa bu gün kullanmak zorunda kaldığığım klavye türü. q klavyeden f klavyeye geçen bir insanın kendini aptal, gerizekalı, embesil gibi hissetmesine neden olur.
işin iğrenç yanı yanınızdaki yaşlı kişiler, her ne kadar bilgisayar kullanmayı sizin %10'nunuz kadar bilmese de, size tip tip bakarlar. içlerinden "bi de üniversite mezunu olacak" diye düşünürler yaa...
alışmış olmayan insanın eline geçtiği zaman dayak yiyen klavye.
q klavyeye göre beş kat daha hızlı yazabilme imkanı verir. türk bilgisayar korsanları geliştirmiş.

--alıntı--

Q klavye, daktilo döneminde, daktiloların hızlı yazma nedeniyle bozulmasını önlemek için geliştirilmiş bir klavye dizilişidir. Asıl geliştirilme amacı, yavaş yazmayı sağlamaktır. F klavye ise, Türkçe'de en çok kullanan harflerin, kolay erişilecek şekilde dizilmesiyle ortaya çıkmış ve bu alandaki yarışmalarda yazma hızındaki rekorlarla kendisini ispatlamış bir standarttır. Ancak daktilolardan bilgisayarlara geçişte bilgisayar ithalatçıları, ithal ettikleri bilgisayarlarda ek maliyet getirdiği için F klavye talep etmemiş, Q klavyeli bilgisayarları piyasaya sürmüş, Türkiye daktilodan bilgisayara geçerken, klavye standardımız ithalatçılar eliyle değiştirilmiştir.

--alıntı--
(bkz: q klavyeden f e geçiş/#11193380)
ticaret lisesi okuyanların öğrenmek zorunda oldukları, alışması kolay, alıştıktan sonra bakmadan ışık hızıyla yazması zevkli klavye.

http://galeri.uludagsozluk.com/r/f-klavye-123219/
hizli bir sekilde "ataturk" yazabilmek amaciyla olusturulmus klavyedir.
her yerde arayıp bulamadığım klavye. türkçe için üretilmiş f klavye dururken neden q klavye kullanmaktayız anlayabilmiş değilim.
şahsen bendenizin de ticaret lisesinde öğrendiği, klavyeye bakmadan şakır şakır halen yazabildiğim klavyedir efendim, sözlükte millete cevap yetiştirmesi, gerektiğinde ayar vermesi gayet güzel olmaktadır, insanı yazarken üşendirmez, üç beş satırı bir iki dakka içinde yazmaktan güzel ne var, konuşma hızında yazmanın keyfi başkadır efendim.
(bkz: http://www.turkegitim.net/FKlavye/) linkindeki dersleri günde yarım saat çalışarak 1 ayın sonunda 10 parmakla hızlı bir şekilde kullanabileceğiniz klavyedir.
öğrendikten sonra yazması ve kullanması kesinlikle çok zevklidir, yazarken tuşlara bakmazsınız, hızlı yazarsınız.
yeni klavyemiz olacakmış.