bugün
- almanya da 199 euro'ya satılan alanya tatili12
- töre dizileri14
- shawarma9
- ellerim bos gonlum hos11
- darwinin ateist olmaması8
- ibb'nin soyulup soğana çevirilmesi8
- rus kızlarına ilgisi olmayan türk erkeği23
- batman vs superman15
- keyfi verilebilen çaylaklık süresi sorunsalı8
- anın görüntüsü10
- ıq seviyesi 130 ve üstü yazarlar tam liste8
- kitap okumak12
- sözlüğün aptalları sıralı tam liste13
- asgari ücret 52bine çıksa kiralar da 15 bine çıkar20
- en son ne yediniz22
- şaka maka 2025 yılında hala komünist olması11
- 3 polis şehit eden teröristin serbest kalması9
- yazarların özlediği şeyler10
- 23 mayıs 2025 fenerbahçe beko panathinaikos maçı16
- sucuklu yumurta8
- günün yorgunluğunu alan şeyler13
- sözlük yazarlarının en sevdiği tatlı10
- gecenin şarkısı8
- lgbt denilen sapkınlık vahim boyutlara ulaştı14
- taşak traşı olmak20
- her şeye amk diyen tip14
- yaz geliyor heyoo8
- yapılacak tek şey siyonistleri tek tek öldürmek9
- kadınınız mini etek giyebilir mi8
- her entrynin sonuna evet yazan yazar11
- israil'e en çok mal satan beş ülke9
- aydinoglu bombala'nın sözlüğe vedası22
- sevismek10
- evlenmemek için nedenler11
- filistinlilerin dedeleri topraklarını sattı8
- yunan halkına düşman değilim10
- kaldırımdaki taşa tecavüz eden adam11
- evlenilecek adam modeli8
- askim orasi degil diyen kadin8
- kaç yaşındasın16
- sevgilisi olmayan sözlük kızları tam liste15
kasıtlı kültürlenme.
Bireyin davranışlarında kendi yaşantısı yoluyla ve kasıtlı olarak,istendik davranış değişikliği getirme sürecidir.
kişinin kendini geliştirmesine yardım eden süreç.
kesinlikle özgür düşünce ortamında gerçekleştirilmesi gereken, hiçbir zaman bitmeyecek bir olgudur.
"eğitimin iki amacı vardır, biri zihni geliştirmek, ikincisi iyi vatandaş yetiştirmektir. atinalılar birinciyi seçti, ıspartalılar ikinciyi. ıspartalılar bütün savaşları kazandı ancak belleklerde atinalılar kaldı." *
"eğitimin iki amacı vardır, biri zihni geliştirmek, ikincisi iyi vatandaş yetiştirmektir. atinalılar birinciyi seçti, ıspartalılar ikinciyi. ıspartalılar bütün savaşları kazandı ancak belleklerde atinalılar kaldı." *
bilginin ogelerini ve en iyi calisma yontemlerini ogretmek ve en onemlisi,ona daha sonra her ne is yaparsa yapsin,icten bir dogruluk ozlemi kazandiracak,hem bicim hem de icerik bakimindan guzeli anlamasini saglayacak,oteki insan birimleri arasinda yararli bir birim olma ve insanligin geri kalaniyla uyum icinde olma duygusu verecek bir genel esin asilamaktir.
Yüce önder atatürk'ün; "Eğitimdir ki, bir ulusu özgür, bağımsız, ünlü ve yüksek bir toplum konumunda yaşatır; ya da bir ulusu tutsaklık ve yoksulluğa bırakır." sözünde tahlil ettiği olgu.
bir işletmenin hedefleri doğrultusunda düzenlediği ve elemanlarının bilgi, beceri ve davranışarında değişime yol açan faaliyetlerdir.
türkçe de kelime kök anlamıyla eğilmeyi, bükülmeyi çağrıştıran bir olumsuzlamaya sahiptir. eğitim'in latince de kelime kök anlamı ise: açığa çıkan, ışığa kavuşan anlamına gelmektedir.
ne yazık ki Türkiye'de ortalama süresi birey başına 3.5 yıldır, sonuçları ortadadır, gözümüze girmektedir hatta!
sokaklardan kurtaran, okumayı sevdiren, ailede başlayıp, yararlanmayı bileni adam edendir.
türkiyede ki insanlarımıza oldukça gerekli şey. ve de kalitelisi lazım.
başarı yolunda sahip olduğumuz en önemli değerdir...
eğitim, öğretimden farklı olarak yaşam boyu devam eden bir süreçtir..
türkiye'nin işsizlik kadar en önemli sorunu eğitim ya da asıl deyişle eğitimsizlik sorunu. bu sayede halk daha fazla uyutuluyor ve saçma nefret noktalarına yöneltilerek korkutuluyor.
kişinin kendini kaybetmesine yardım eden süreç.
insanı insan yapan, hayatı yaşanır kılandır.
insanın hayatı boyunca kendini sürekli olumlu yönde iyileştirmesi ve geliştirmesidir.
eğitim; eğitimli olduğunu düşünen kişilerin, cahil ve eğitimsiz olduğunu düşündüğü bizlere, zorla ve seneler boyunca zulm ederek öğretmeye çalıştıkları şey. Bunlar birde kurum kurmuşlar "milli eğitim" diye, ordanda milli olmayan gençleri eğitiyorlar *
Odtü Düdtüde Boğaziçi'nde "information", yurtdışındaki papazlık bozması evrenkentlerde "Knowledge", Yale Harvard gibi sizi almayacak okullarda da "Wisdom" şeklinde öğretildiği rivayet edilir. Kanmayın! "Information" "Knowledge" "Wisdom"ı batıya öğreten bizdeki karşılıkları "Bilim" "ilim" ve "irfan"dır.
öğrendiklerimizi ve bildiklerimizi uygulamaktır.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar