eylemi yapan 

kapat
  1. cümlenin öğeleri konusu anlatılırken özne yerine sıkça kullanılan kalıp söz.
    bu kalıbın,adı eylem olan kızları hayatlarının bir döneminde yerin dibine geçirmişliği vardır.

hoca- bakın bu cümle edilgen yani eylemi yapan belli değil.
    sınıf-ehueheuhu
    hoca- şu cümlede de eylemi birden fazla kişinin yaptığını görüyoruz.
    sınıf-puhahahahaha
    eylem-hocam nolursunuz fiil deyin şuna yaaa.
    #2709603 (Sankigibibiraz, 17.12.2007 23:51)
  2. tetikçisidir cümlenin,gizli özne azmettirmiştir onu, kurban da nesnedir.
    #2709621 (terbiyesiz, 17.12.2007 23:54)
  3. eyleme sorduğumuzda buluruz kim olduğunu. ordan olmazsa zamir veya dolaylı tümleçle bir yerde buluşulup tartışılmalıdır.
    #2709636 (uzun nick secmek cok sacma lan, 17.12.2007 23:56)
  4. (bkz: özne)
    #2709647 (sokullu, 17.12.2007 23:58)

© 2008 - uludağ sözlük

eylemi yapan başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. eylemi yapan ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu eylemi yapan nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» zenginin sola fakirin saga oy vermesi » seni istiyorum » ali dibo » suphe » asmin » hiclik » isik hiziyla entry silmek » 60 yasindaki kelebek » the end of the line » yaran msn iletileri a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games