esenlik bildirisi 

kapat
  1. "Yargi kesin: Aci duymak ruhun fiyakasidir" diyerek hayatın özünü bir satıra sığdıran ismet özel'in muhteşem şiirlerinden biri.
    (bkz: amentü)
    #2589669 (ruizim, 14.11.2007 13:18)
  2. ismet özel'in (bkz: ihtida) etmeden önce yazdığı son şiiri,lakin bu şiirde bol bol ihtida belirtilerine rastlamak mümkündür.

kandil geceleri bir şehrin buhur kokmuyorsa
    yağmurdan sonra sokaklar ortadan kalkmıyorsa

yağmurdan sonra sokakların ortadan kalkmasının hikmetini anlamak için,Hz.Peygamber s.a.v.'in yağmurla ilgili söylediği sözleri bilmek gerekir.yağmurlu bir günde Efendimiz s.a.v mübarek başındaki başlığı(herhalde arapların taktığıdır)çıkartır.sebebini soran ashabına da:"çünkü onun Allah c.c.ile ahdi benimkinden daha taze" der...ismet özel'in bahsettiği"yağmurdan sonra sokakların ortadan kalkması"sanırım bu Hadis-i Şerif'e bir atıf,nitekim ismet özel bu Hadis-i Şerif'ten sıkça bahseder konuşmalarında.

ama bu şiir,her mısrasıyla bir hayat yüklü,şuna bakın hele:

"gazeteler tutuklamış dünya kelimesini"

"duygular paketlenmiş,tecime elverişli"

bu iki mısra,modern dünyanın nelerin ve kimlerin sultasında olduğunu ne de güzel resmeder..

adı gibi bir "esenlik bildirisi"dir,hem ismet özel'in kendi esenliğine kavuştuğunu ilan eder,hem de safına katıldığı insanlara esenlik kaynağı olmuştur.

bu şiirin tutup da bir yerinden çekersek-demin benim yapma cür'eti gösterdim- elimizde kalır.tekrar tekrar okumalı o yüzden,anlam bütünlüğünü zedelemeden..
    #2838757 (munferit kalabalik, 14.01.2008 22:24)
  3. bildiri değil muhtıra

şiir değil darbe

ismet özel'in kelimlerle oynama gücüne işaret eden nice büyük darbesinden biri. tam yüreğime gidiyordu durdurdum. yoksa güzelliğinden ölebilirdim.
    *
    #3411969 (akustikcinayet, 18.05.2008 11:01)
  4. bir şehrin urgan satilan çarşilari kenevir
    kandil geceleri bir şehrin buhur kokmuyorsa
    yagmurdan sonra sokaklar ortadan kalkmiyorsa
    o şehirden öcalmanin vakti gelmiş demektir

duygular paketlenmiş, tecime elverişli
    gövdede gökyüzünü kişkirtan şiir sahtedir
    gazeteler tutuklamiş dünya kelimesini
    o dünyadan, o şiirden öcalmali demektir

ölüm gelir, ölüm duygusuna karşi saygisiz
    ve zekâ babacan tavriyla tiksinti verir
    söz yavan, kardeşlik şarkilari gayetle tikiz
    öcalinmazsa çocuklar bile birden büyüyebilir

yargi kesin: aci duymak ruhun fiyakasidir
    kin, susturur insani; adina çidam denir
    susulunca tutulan çetele simsiyahtir
    o siyah öcalmakcasina gür ve bereketlidir

vandal yürek! görün ki alkişlanasin
    ez bütün çiçekleri kendine canavar dedir
    haksizlik et, haksiz oldugun anlaşilsin
    yaşamak bir sanri degilse öcalinmak gerektir.

1973
    #3669790 (ruizim, 15.07.2008 23:42)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

esenlik bildirisi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. esenlik bildirisi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu esenlik bildirisi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about esenlik bildirisi. Copyright of the articles are belong to their authors.

» cicada » en karizmatik depeche mode sarkilari » 26 agustos 1922 » baslik nick uyumsuzlugu » yaran msn iletileri » sifreli kanalda erotik film izlemek » ozgurluk » turk erkeginin ilk cinsel deneyimi » ilginc lakaplar » unlu tablolar » unlu tablolar » kalem tabanca » ji min re ave binin » sayfa sekreteri » yapi ve kredi bankasi » mc donald s burger king farki » gay erkek » kanada icin gocmenlik sartlari » safak vakti » senol vatansever » 325 inci donem askere gidecek sozluk yazarlari » disko krali » corumlu sabetayist yahudi escinsel ve ajan olmak » sivas 93 » tum formulleri guzel olan bim adami » selamin aleykum diyen azrail e merhaba canim demek » blowjob » ses tonu karizmatik olan unluler » x i bulduk » ataturk oldu diye aglayan cocuk » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » tabu » feeling paranoid » yazar nickleriyle yazilabilecek siirler » melek ozdemir » seovi » ders calismak lazimken calismamak » tatar ramazan » basortulu hastaya eziyet » sacindan surukleyerek kacirip tecavuz ettiler » une belle histoire