bugün

söylentilere göre julius caesar'ın da magduru oldugu bir hastalık.
Lakin roma'da, o zamanlar bu hastalık "kutsal" olarak bilindigi için Sezar'ın leyhine bile olmuş.

Bundan önce ise yine daha fazla sürnatürel anlamlar verilirmiş epilepsi'ye, tanrılarla, veya ruhlarla alakalı oldugu düsünülürmüs.
Sonrasında ise, orta çag döneminde epilepsi hastaları yine aynı sebeplerden dolayı bu defa dıslanmaya baslamıslar.

ta ki XIX. yüzyılda "nöroloji" bilimi ya da spesiyalitesi diyelim, beliresiye dek...
acilinden hakkında danışmam gereken biri olduğu, tedavisini gördüğüm hastalık. Sebebi ise 4 yıldır sıfır atakla geçirmemin sonucunda doktorumun sırasıyla 2-1-yarım doza indirip kesmesi ve sanki yeniden geçiricekmiş gibi hissetmem. 3 ay oldu keseli ilaçları, bilgisayarla kısa süreli muhattaplarda petit mal nöbetleri geçiriyor gibiyim. Kısa süreli farkındalık kaybı ve istemsiz uzuv sıçramaları. 2 saniye oluyor. ilaç kesilmesnden sonra 2 ay bişey olmadı fakat 1 aydır canımı sıkmaya başladı. özelden yardım edebilecek biri varsa çok sevinirim. Sağlıcakla kalın sağlıklılar !
Beyin, milyarlarca sinir hücresi, bunların uzantıları ve aradaki destek dokularından oluşmuştur. Tüm duyu ve hareketlerimizi kontrol eden çok hassas yapıda bir organdır. Her sinir hücresi elektrik akımı üretme ve bunu diğer hücrelere iletme yeteneğine sahiptir. Beyin, bu yolla oluşan ileti sayesinde işlevini yürütür. Bir başka deyişle, hareket edebilmemizi, konuşmamızı, duygulanmamızı sağlayan bu elektirik akımıdır.

Bu elektrik akımında oluşan aşırı deşarj nedeniyle ortaya çıkan tabloya “nöbet” denir. 30 kadar farklı nöbet tipi vardır. Bazen birden fazla nöbet tipi aynı hastada görülebilir.

Epilepsi, tekrarlayan nöbet hastalığıdır. Nöbet geçiren her insan epilepsi hastası değildir. Epilepsi tanısı, tekrarlayan 2 ve daha fazla hikayesi olan bir hastada nöroloji uzmanı tarafından sürdürülen ayrıntılı araştırma sonrasında konabilir.

Araştırma sonuçlarına göre dünya nüfusunun %1’inin epilepsi hastası olduğu tahmin edilmektedir.
Türkiye’deki toplam epileptik hasta sayısı hakkında net bir bilgimiz olmamakla birlikte 600.000-800.000 arasında olduğu sanılmaktadır.
kardeşimin 5 yıldır kurtulamadığı, günde 1500 mg ilaç almasına rağmen 10 nöbetten aşağı günü bitirmeyen nalet hastalık. birkaç Profesör e götürdük ama sonuç aynı. Bu konuda engin bilgisi olan varsa Yeşillendirsin.
allah kimsenin başına vermesin , o kriz halini seyretmek düşmanınız bile o krizi geçirse çok kötü , hele ki sevdiğiniz biri geçiriyorsa krizi geçirenden bile daha kötü duruma gelirsiniz.
eskiden hristiyan ve müslüman din adamlarının "içine cin girmiş" teşhisi koyup türlü işkencelerle cin çıkarmaya çalıştığı ruhsal hastalık.
içerik bulunamadı.
Doğuştan engelli olan kız kardeşimde bulunan hastalık Allah kimsenin başına vermesin ne zaman ve ne sıklıkla olacağı hiç belli olmuyor. Kardeşim ilk olarak geçen ramazan ayında çok şiddetli bir şekilde kasılarak geçirmişti o gün ağzından ilk defa kan geldiğini görmüş çok korkmuştuk ondan ambülansı çağırmıştık tabi ambülans gelene kadar nöbet bitmişti sabaha kadar nöbetler devam etti akşam göztepe ssk'ya götürdük doktorlar serum ve bir kaç ilaç verdiler sabaha doğru hastaneden kardeşimi çıkarmıştık sonrasında çok uzun sürmeyen hafif süreli nöbetler geçirmişti ama sadece kötü oluyor kasılmadan bayılır vaziyete geliyordu.
Az önce yani bunları yazmadan 10 dakika önce kendisi yine ağır bir sara krizi geçirdi bugün ikinci kez oluyor hatta yediği yemeği geri çıkardı Dediğim gibi ne zaman geleceği belli olmuyor tek yapacağımız şey dua etmek ve ilaç vermek insanın kardeşini o şekilde görmesi dünyanın en kötü şeylerinden bir tanesi.
biraz önce annemin söylediklerine göre gençliğinden beri bağlı bulunduğu hastalık.

sinir sistemi hastalıklarindan birisi.

beyindeki bazı nöronların merkezden ve öteki nöronlardan özerk çalışmasi durumu.
Epilepsinin Müziği: Beyin Dalgalarından Yapılan Müzik..

http://www.youtube.com/watch?v=2q8YqS9GLJo
Ilk kez 10 yasinda şahit oldugum hastalik.

Balkondan gelen geçeni izliyordum adamin teki bayildi agzindan kopukler cikmaya basladi kafasi kaldirima carpip carpip duruyodu her kasilma esnasinda 5-10 dk surdu sonra adam kendine gelip agzini silip ayaga kalkip hicbisey olmamis gibi yurumeye devam etti.
Kafa travması ve beyin kanaması sonucu sonradan ortaya çıkabilen hastalık.
Beyine hasar almış kişilerde nöbet geçirmemesi için ömür boyu ilaç kullanımı vardır.
Epılem, epıleptal, keppra, epıtam, epıxx gibi ilaçlar kullanılıyor yanlış hatırlamıyorsam.
Çok pahalı olan ilaçlardır ve uzun süre kullanımı olduğu için raporla alınabiliyor.
Kimseye yaşatmasın rabbim.
Şu köpüklerden vazgeçin. Kafası bir yere çarpmasın diye tutun. Dili falan çekmeye çalışmayın. Parmağınız kopabilir ısırırsa.

Görürseniz kameraya alın. Eğer ilk nöbeti ise doktorun görmesinde yarar var. Ya da köpüklere değil elinin kolunun nasıl kasıldığına, gözlerinin açık ya da kapalı olduğuna bakın. Her nöbet öyle yere.düşerek şiddetli sarsılarak olmaz. Sorular sorun. Adın ne? duyuyo musun? hangi yıldayız? vs diye.
Farklı farklı çeşitleri olmakla beraber uyku esnasında bile yaşanabilen hastalık.annem bir yıl önce epilepsi nöbeti geçirdi.52 yaşında.bursa da çok iyi doktorlar var.öğrencimde de var.düzgün tedaviyle kontrol altına alınabiliyor.
(bkz: 24 hour party people)
(bkz: Control)
(bkz: Joy Division)
(bkz: Ian Curtis)
(bkz: post-punk)
şiddetli ataklar geçiren hastalarda geçici olarak hafıza kaybı, uykusuzluk, kekemelik gibi hasarlara sebep olabilen hastalık.
krizleri ölüme neden olabilir.

http://www.mynet.com/habe...tm_campaign=haberwallpost
günümüzde bir çok farklı tedavisi olan bir hastalık türü. hastalığın başlangıcından itibaren ana hedef nöbetleri kontrol altına almaktır. bu bazen bir kaç ay, bazen bir kaç yıl, bazen daha uzun sürebilir. hemen hemen tüm türlerinin ilaçla tedavisi vardır. doktorlar genelde ilaç tedavisinde ısrar ederler. eğer hiç bir ilaç tedavisi fayda sağlamıyorsa ameliyatla da kesin olarak tedavi edilmektedir ancak doktorlar bunu pek tercih etmiyorlar. sanılanın aksine bir çok türü bulunur ve her birinin seyri ve tedavisi farklıdır. genel itibariyle sabır isteyen bir hastalıktır. epilepsi hastalığının zekayla ilgisi yoktur, ancak nöbetler öğrenmeyi geciktirebilir. epilepsi hastaları, bu olumsuz duruma rağmen genellikle akademik açıdan başarılı kişilerdir.
zor hastalıktır. Allah şifa versin.
Epilasyonla karışabilen kelime olmakla birlikte, sara hastalığı olarak da bilinir.
Benden epilepsi rahatsızlığı olduğunu gizleyen bir kız arkadaşım olmuştu. Terkederim diye söylememiş. Terketmemistim tabi ki ama çok üzülürdüm nöbeti tuttuğunda.
Ömür törpüsü. insanların hastanın nasıl hissettiğini anlaması pek mümkün değildir. Yalnızca garip, tuhaf birisi olarak görülebilirler.
iskenderin ve sezarın hastalığı. tanrıların hastalığı olarak bilinirdi antik çağda.
Halk arasında sara olarak bilinen hastalık.

Bu hastalığa sahip insanlar nöbet geçirebilirler, bu nöbet sırasında bilinç kaybı yaşayıp yere düşebilir, vücutlarına ve özellikle kafalarını çarparak büyük zararlar görebilirler. Çeneleri kitlenebilir, kusabilirler. Bu gibi durumlarda nöbet geçiren kişinin ağzına elinizi sokarak çenesi açmaya çalışmayın, istem dışı parmaklarınızı kopartacak kadar basınç ile kuvvet uygularlar.
Yere düz yatırıp kafasını yan çevirip sağlık ekiplerine Yani 112ye haber vermelisiniz.

Aynı zamanda epilepsi hastaları nöbet geçirmeden önce uyarıcı bir ses ya da koku alırlar. Sadece onların duyduğu bu ses ya da koku sayesinde uygun pozisyonu alıp nöbetten en az hasarı Almalarını, sağlık ekiplerine haber verme olanağını sağlar.

Nöbet geçiren kişiye soğan koklatmanın hiçbir faydası olmaz, bu yüzden böyle bir şey yapmayın.

Yolda ya da başka bir yerde nöbet geçiren birisini görünce kafasını yan çevirip hemen sağlık ekiplerine haber vermek kişinin hayatını kurtarabilir. (Eğer düşme ya da kaza gibi bir durum ise boynunu ellemeyin sakın, omurgasına zarar verip sakat kalmasını tetikleyebilirsiniz)
Bugün durakta epilepsi hastası olan bir abimiz malesef nöbet geçirdi. Hiçbir şekilde müdahale edilmemeli ve soğan kesinlikle koklatılmamalı sadece nöbetin bitip kişinin kendisine gelmesini beklemeli. Nöbet esnasında sadece ellerini tutup kendine zarar vermesini engellemek. Gözleri açıldığında ilacının olup olmadığını sormalı eğer toksa verilmeli. Biraz dinlendikten sonra kaldırılmalı.
güncel Önemli Başlıklar