eklemedir koca konak 

kapat
  1. bir anadolu türküsü. zara seslendirmiştir.

Eklemedir koca konak ekleme aman aman
    Nazlı da yarim yine yine geldi aklıma
    Nasıl edeyim başımdaki sevdaya aman aman
    Aman aman dostlar yoldan geldim yorgunum
    Orta da boylu bir güzele vurgunum

Bizim bağın menekşesi al oluR aman aman
    Âlem de sevdiğine de yanar kul olur
    Sevdiğini alamayan del olur aman aman
    Haydi haydi gidelim aynalı konağa üçümüz
    Taze de şeftalidir bizim yükümüz

Bizim bağa giderken serhaya
    Çektiler kolumdan da beni tenhaya
    Nasıl edeyim başımdaki sevdaya
    Aman aman dostlar kabil bile dar gelir
    Bu gençlikte ölüm bile bana zor gelir
    #601271 (palta, 02.09.2006 20:04)
  2. çoğunlukla aydın yöresi olarak bilinen ancak bazı kaynaklarda sivas'a ait olduğu da iddia edilen Ahmet Yamacı türküsüdür.
    #623963 (kara hilal, 11.09.2006 00:24)
  3. son olarak sagir oda dizisinde de soner olgun'unda seslendirdiği, dinledimi insanın boğazını düğümleyen türkü.
    #1396722 (DayDreamers, 10.03.2007 18:16)
  4. adını duyup türküyü dinlemeden ne bicim turku şeklinde önyargılı yaklaştığım, zara'dan dinlediğim zaman** gözümden yaş gelmesine neden olan türküdür.
    makam olarak kutahya nin pinarlarina çok ama çok benzer; söylenirken veya çalınırken birbirlerine karıştırılıverirler.

ayrıca (bkz: birbirinin aynısı olan şarkılar)
    #2202982 (kelkeshoze, 26.08.2007 15:38)

© 2008 - uludağ sözlük

eklemedir koca konak başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. eklemedir koca konak ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu eklemedir koca konak nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» yasar okuyan » hitler ve siyonistlerin iliskisi » turk futbolunun duran top hastaligi » arkadas ariyoruz » yamyamlik » calculus » kelly macdonald » akp nin ataturk sevgisi » birbirine benzeyen unluler » milletvekilleri asgari ucret alsin » galatasaray kupasi » erkek kardes » turkiye ye yatirimlarinizi artirin » ephebophilia » artik beni sevmiyorsun » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » gece » sozluk yazarlarinin yurdum insanini yansitmamasi » afuv » serefsiz diferansiyel denklemler » itiraf com » masal » bir cocuk sevdim » burak ile levent » trafik kazasi » dunya sikine minare gotune » jeff foster » black star » 7 turbanlinin birlesip huh cekmesi » ataturk u sevmeyen insanlari anlayamamak » komedi dukkani