ebu said ebu l hayr 

kapat
  1. turkmenistan da yetişen büyük velîlerden. ismi, Ahmed lakabı Fadlullah'dır. Babasının ismi Ebü'l-Hayr Muhammed'dir. Ebû Saîd adı ile meşhûr oldu. Babası verâ sâhibi dindar bir zât idi. 967 (H.357) senesinde Horasan bölgesinde Serahs ile Ebyurd arasında yer alan Meyhene (Mihene) şehrinde doğdu. 1049 (H.440) senesinde aynı yerde vefât etti.
    naaşı mezara götürülürken şu dizelerin okunmasını vasiyet etmişti:

Hebter ender cihan ez'in çe bured kâr / Dost be dost reft yâr ber yâr / Dünyada şundan daha hoş hangi iş var? / Dost dosta gidiyor, yâr yâr'a.
    Ebu Said'in cenazesi defler çalınarak ve ilahiler okunarak kaldırılmıştı.
    mevlana ya ait olduğu bilinen ne olursan ol yine de gel sözüde diyanet işleri tarafından ebu said e ait olduğu öne sürülmüştür.

' Vakit, iki nefes arasındadır. Biri geçti biri henüz gelmedi. O halde dün gitti, yarın nerede? Gün bugündür. Vakit keskin bir kılıçtır." sözüde ona aittir.
    #1630848 (serander, 11.05.2007 11:30)

© 2008 - uludağ sözlük

ebu said ebu l hayr başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. ebu said ebu l hayr ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu ebu said ebu l hayr nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» matthias steiner » ki sen » benim babam seninkini dover » ehliyetsiz araba kullanmak » vize kagidina entry giren ogrenci » zenci nicki » good times bad times » pakistan » deniz gezmis in olusunden bile korkan zihniyet » direksiyon basinda ereksiyon olmak a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games