e mi 

kapat
  1. sokak ağzında tamam mı anlamına gelen söz. her yörede farklı biçimler de kullanıldığı da görülmektedir. ayrıca soru eki olan mi ayri yazilir.
    (fewzi1907, 11.12.2006 00:19)
  2. "eyi mi?" * ifadesinin günlük dilde kullanılan durumudur.
    (hunlu, 11.12.2006 00:22)
  3. dadasların kullandığı bir yargı. içten, sıcak bir kullanımı vardır.
    (thor voivoda, 11.12.2006 00:34)
  4. kelimenin aslı şöyledir; he mi. (he kabaca evet demek... evet mi yani?:))
    ama her yörenin şivesinde farklı kullanıldığı için h harfi yutularak soylenmeye başlamıştır.özellikle trakya yöresinde h harfının yutulmus olması beni şüphe içinde bırakmaktadır sevgili uludag sözlük (H)alkı.
    (endoplazmikbirkulum, 20.07.2007 16:04 ~ 16:05)
  5. güzel bir yıldız tilbe şarkısıdır.

sen de sev sevilme e mi!...
    (aman heri, 26.08.2007 23:06)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» turkiye de argo muhendisi olmak » ismailiye » x sensin y de sana girsin » revelations » oncelikle hamdi bey in allah belasini versin » ve geppetto tayyib i yaratti » james hetfield in musluman olmasi » engeller yasamimizi kolaylastirmaya bir firsattir » ben leyla olmusum kimin umrunda » ayar verirken ayar almak » murat soydemir » asik olunan kadindan ayrilmak zorunda olmak » tinercinin elinden bali posetini calmak » bahce nin tarihi eserleri » ercan saatci » yoshimitsu » ingiliz gorgusuzlugu » joe satriani » mirage monster » pisma ne o lyubvi ili tretya eloiza » lancia dedra » illuminati » hayata dair ic burkan detaylar » her konuda saka yapabilme hurriyeti » cumhuriyet halk partisi » sinirlenince yapilmamasi gerekenler » converse giyip ayaklari kokan kizlar » cinsel ozgurluk basliklarini hep erkeklerin acmasi » hops islak mendil a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa