bugün

şimdi herkes içindeki faşisti bırakarak yorum yapsın istiyorum. anketim geldi koşun.

bana göre sırbistandır. şimdi diyeceksiniz ki lan balkanların çoğu aynı renk zaten. hayır efendim değil, krallık arması diğerlerine göre daha güzeldir.

http://www.youtube.com/watch?v=FCM9SDFZUMw milli marşının ingilizce alt yazısıyla beraber buyrun bayrağı.

edit: faşist türklerin eksi yağmuru geliyor. hahahah böyle mi cezalandırıyorsunuz beni ezikler.

gelen pmler doğrultusunda edit 2: lan bayrağınıza hakaret ettiğim falan yok sakin olun ezikler.
Olmayan bayraktır. Altında Bir zenciyle bir beyazın, bir kadınla bir erkeğin, hatta hayvanların** bir arada rahatça yaşayabildiği bayraktır bu. Bakıyorum, öyle bir bayrak göremiyorum.
amerika birleşik devletleri bayrağıdır. anlamlı olması da başka bir güzelliktir.* *
(bkz: türk bayrağı)
milli bayrağımızı güzel buluyorum diye faşist olunuyorsa faşistin önde gideniyim!
tabii ki türk bayrağı.
korsan bayrağı. siyah üstüne beyaz kurukafa kemik.
insanın yüreğindeki vicdan bayrağı. o yoksa diğerleri tırıvırıdır.
faşistlikle ilgisi yoktur. (bkz: türk bayrağı) asaleti ve anlamından dolayı.*
belize denen minik ülkenin bayrağıdır. resmen hikaye var bayrakta. elinde balta olan bir beyaz adam, elinde sopa olan bir siyah adam var. ayrıca bayrağında insan figürü taşıyan tek ülkedir belize.

görsel

(bkz: belize)
Flavio albanese, giorgio armani, Sting'e göre Türk bayrağı ve tabi bence de.
http://www.trt.net.tr/trt...ce-9a39-bc33f45929ae.aspx

Ama Kanada bayrağı da hoş, yaprak falan.
(bkz: göktürk bayrağı)
amerikan bayrağı bana hoş geliyo şekil yönünden, kanada bayrağı da çok hoş türk bayrağıda.
her bayrak o ülke vatandaşı için en güzel bayraktır. buna binaen böyle bir kıyaslama mümkün değildir.
Göktürk ve mevcut türk bayrağıdır.

ancak kimileri de yatağa girdiği hatun sırp diye sırp bayrağına kapaklanır.

görsel

ne ateşliymiş bu sırp karıları ya... * adamı sırp yapmış.
Tabii ki şanlı türk bayrağıdır. Açık ve net.
iğrenç ötesi özenti gay sırp bayrağı kesinlikle değildir.
kimse kulüp isimlerini yazmamış ya lan?

fenerbahçe bayrağıdır.*
Bayrak diye desenli çuval asmışlar lan.

Bakınız en güzel bayrak budur.

görsel

Hayır değildir diyen varsa. Siktir olup gidebilir.
türk bayrağı asla değildir. güney kore bayrağıdır.
her türlü siyasi görüşten ve milliyetçilikten bağımsız olarak sadece şekil ve renkler itibarıyla ermenistan bayrağıdır.

görsel

renkler birbiriyle çok uyumlu. insan baktıkça doyamıyor. van gogh tablosu gibi.
şeref kokan al bayragimiz varken baska bayraklari begenenlerin turklugunden suphe duyarim.

ed: ve şeref kokan diğer türk bayrakları tabi ki.
görsel

mitokondriyopolis hellas ocakları konstantinapolis şubesi gururla sunar..

yüce grek beya!
Başlıktaki Bazı entryleri okuyunca arka fonda ölürüm Türkiye'm çalıyor. insanların huzur ve güven içinde insan gibi yaşadıkları ülkenin bayrağıdır. Diğer her türlü milliyetçilik gibi bayrak milliyetçiliği yapmak da saçmadır.
Artık bir çoğunun şirket flamasından farkı kalmamıştır.
(bkz: türk bayrağı)

geçenlerde entresan bir bilgiye ulaştım. şu an o video yu bulamıycam sonra eklerım. ama ay(hilal) ve yıldız'ın islamiyetle olan ilgisi derin.

alıntıdır okumak isteyene.......

işte Bayrağımızın Gizli Kodları...
Araştırmacı tarihçi yazar Cezmi Yurtsever, Türk bayrağında yer alan hilal ve yıldızın ne anlama geldiğini yorumladı

Türk bayrağındaki hilal islamı, 5 köşeli ay-yıldız ise islamın 5 şartını temsil ediyor..

Araştırmacı tarihçi yazar Cezmi Yurtsever, Türk bayrağında yer alan hilalin 'islam' anlamına geldiğini, bayrakta yer alan 5 köşeli ay-yıldızın da 'islamın 5 şartı'nı simgelediğini savundu.

"BAYRAĞIN GiZLi ŞiFRELERiNiN OLDUĞUNU ÖĞRENDiM"
istanbul'a Osmanlı arşivlerini araştırmak için geldiğini ifade eden Yurtsever, "Topkapı Sarayı'na da uğradım. Topkapı Sarayı'nın 'Babı Hümayun' adı verilen birinci kapısının alın kısmında 'Ayyıldız' şekillerini gördüm. Bugünkü Türkiye Devleti bayrağının Osmanlı'dan miras kaldığı görüşlerini kanıtlayacak arşiv belgeleri, Topkapı Sarayı'nda bulunan bayraklar, nişanlar ve semboller üzerinde araştırmalarımı sürdürdüm. Günümüzde kullanılan Türkiye Devlet bayrağının anlamını tarihin derinliklerinden alan gizli şifreleri olduğunu öğrendim" dedi.

"HiLAL, iSLAM'DAKi HiCRETi TEMSiL EDER"
Yurtsever, Türk bayrağındaki hilalin çizimi ve gizli anlamı ile ilgili araştırmalar yaptığı esnada uzman hocaların çocukluk yıllarında Fatih Sultan Mehmet'e hilal şeklini çizmeyi öğrettiği bilgisine ulaştığını dile getirdi. 'Hilal, Hz. Muhammed'in Mekke'den Medine'ye hicret etmesi esnasında gökyüzünde ay ve hilal şekli vardır" diyen Yurtsever, açıklamasını da şöyle sürdürdü; "Osmanlı bayraklarındaki hilal şekli islam'ı ve hicret olayını sembolize eder. Osmanlı'nın kullandığı 3 hilal şekilli bayrak islamiyeti güneşin doğduğu yerden battığı yere kadar bütün dünyaya yayma düşüncesinin karşılığıdır."

"YILDIZ, iSLAMIN 5 ŞARTINI TEMSiL EDiYOR"
Fatih Sultan Mehmet'in Çanakkale Boğazı'nın Gelibolu sahillerine yaptırdığı Kilitbahir Kalesi'nin 3 hilal şeklinde yapıldığına dikkat çeken Cezmi Yurtsever, "Osmanlı ve Türkiye bayraklarındaki hilal şekli Fatih Sultan Mehmet'in kalıcı kıldığı kutsal bir semboldür. Hilal, 'islam' anlamına gelir. Bayraktaki 5 köşeli ayyıldız ise islam'ın 5 şartı anlamında" ifadesini kullandı.

Türk bayrağındaki hilal ve ayyıldız simgelerinin tanzimat reformları döneminde Padişah Abdülmecit zamanında kabul edildiği hatırlatan Yurtsever, bayrağın al renkli olmasının ise 'Vatanı savunma uğruna cihat mücadelesi verme ve şehit olma' düşüncesinin karşılığı olduğunu da sözlerine ekledi...

NEDEN HiLAL..?
BAYRAĞIMIZIN ANLAMI
Türk Bayrağının rengini şehitlerin kanından, ilhamını da kan gölüne yansıyan ay ve yıldızdan aldığını biliyoruz. Fakat bayrak hakkındaki bu bilgi, bayrağın taşıdığı kutsal anlamı, o anlamdaki sembolizmi, ondaki derinliği ve yüceliği anlatmaya yetmez.

Bilindiği gibi, genellikle Hristiyan milletler bayraklarında Haç şeklinde semboller yer almaktadır. Müslüman milletlerde ise Hilal görünmektedir. Haç'ın anlamı;Hazreti isa'nın çarmıha gerilerek haç şeklinde şehit edildiğine inandıkları için onu sembol olarak alırlar. Peki ya Hilal? Müslümanlarca sembol olarak kabul edildiğini biliyoruz. Ancak bunun sembolik değeri nereden gelmektedir? Dolunay (Bedir) ayın ondördüncü gecesindeki haliyle daha parlak olmasına rağmen niçin ayın en az ışık verdiği yay şeklindeki zayıf şekil sembol almıştır? işte Hilal'in gücü burda çıkmaktadır
Çünkü Hilal, Haç gibi doğrudan şekil olarak alınsaydı Dolunay kullanmak daha uygun olurdu. Halbuki "Hilal" şekli dolayısıyla değil, ismi dolayısıyla sembol olmuştur. Bu anlamı da "ALLAH (c.c.)" isminden almıştır. Bilindiği gibi Arapça aslında Hilal kelimesinde; 1 "He", 1 "Lam", 1 "Elif", ve yine 1 "Lam" harfleri bulumaktadır. Yani 1 "He", 1 "Elif" ve 2 tane "Lam" bulunmaktadır. Bu harflerin ebced hesabıyla rakam değeride:

• "He

• "Lam"

• "Elif"

• "Lam"

• Toplam Olarak =99

ALLAH (c.c.) kelimeside yine bir "Elif", iki "Lam" ve bir "He" ile yazılmaktadır. Bu harflerin de değeri yine ebced hesabıyla toplandığında yine 99 rakamını verir. Her iki kelimede harfler değişmediği içinrakam değerleri de değişmiyor. Yani Hilal yazarken ALLAH (c.c.) isminin harflerini kullanıyoruz. 99'da Esmaul Hüsna'yı temsil eder.Öyleyse bu iki kelimeyi bilhassa sembolik olarak birbirinin yerine kullanmak mümkündür. O halde Bayrak üzerine ALLAH (c.c.) yazacak yerde, aynı ismin eş değerlisi olan Hilal'i koymak hem anlamlı, hem inançlarımıza daha uygundur.Çünkü inancımıza göre, "ALLAH (c.c.)"ı sembol olarak bile ifade etmek mümkün değildir. Aksi halde putperestlerin düştüğü hatayı tekrarlamış oluruz. Bu sakıncadan dolayı "ALLAH (c.c.)" ın zatı ve ismi tenzih edilerek, o ismin harf ve ebcedi bakımından eş değerlisi olan "Hilal" sembol yapılmıştır. Madem ki sembolik anlam taşıyacaktır o halde Hilal yazmaktansa Hilalin şeklini yapmak arasında hiç fark yoktur. Aksine sembol olarak Hilal şekli daha uygun, daha anlamlıdır. Böylece Hilal'in sembol olarak seçilmesinde şu mantık silsilesi görülmektedir:

ALLAH (c.c.) à Hilal (isim) à Hilal (şekil)

ALLAH(c.c.)'ın birliği (Tevhid) inancı ve bu inancın La ilahe illallah (ALLAH(c.c.) tan başka Tanrı yoktur) formulüyle ifade edilen manası böylece Hilal şeklinin içinde sembol olarak ifadesini bulmuştur.

Bilindiği gibi bazı islam ülkeleri bayrağında, özellikle Suudi Arabistan doğrudan doğruya Kelime-i Tevhid'i yazarak sembole gidilmeden bayrağına koymuştur.Ancak birtakım manaların sembol ile ifadesi, sözle ifadesinden daha derin ve anlamlıdır. Hilal'in kucağındaki Yıldız, Hilalde olduğunun aksine doğrudan doğruya şeklinden alınmıştır.Ancak bu şekil yine Arapça "Muhammed" yazısının şeklidir. Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) Efendimizin ismi yazıldığı zaman birinci "mim" in başı, "ha" harfinin dirseği, ikinci "mim" in kıvrımı ve "dal" harfinin alt ve üst kanadı beş tane çıkıntı meydana getirir ve tam bir yıldız şeklini alır. Zaten islam'ın şartları da beş tanedir. Hilal ALLAH (c.c.) inancını, yıldız Peygamber'e bağlılığı dile getirir.

ALLAH (c.c.) inancı, amentü ile bildirilen iman şartlarının temeli olduğu için iman esaslarının hepsi bu sembolle ifadesini bulmuş olur. O zaman Hilal iman şartlarını, yıldız da islam'ın şartlarını remz (sembol) olarak dile getirir ki, bayraktaki bu iki sembolle, ay ile yıldızla islam dini bütün yönleriyle ifade edilmiş olur.

Claude Farrere dilimize "Türklerin Manevi Gücü" adıyla çevrilen eserinde (s.36) Hilal şekli üzerinde durarak bu şeklin Türklerin hayatında nasıl bir önem taşıdığını anlatmaya çalışır: "En mükemmel gemiler, yarım ay şeklinde amiral gemisinin etrafına sıralanmıştı. Evet yarım ay şeklinde.Ve hilal şekli gerçekten müslüman, gerçekten Türk olan herkesi heyecandan titretmeye yeter!..." diyerek Türk toplumunun hayatında örf ve geleneklerin ne kadar köklü bir yeri olduğunu anlatır. istiklâl marşımızda, "Çatma kurban olayım çehreni ey nazlı hilal." "Kahraman ırkıma bir gül ne bu şiddet bu celâl?" mısralarında bayrağın ve hilalin şahsına dile gelen hitap, aslında doğrudan doğruya ALLAH (c.c.)'a niyazdır. ALLAH (c.c.)'dan, artık bu millete rahmet ve merhametiyle nazar etmesi istenmektedir. Zaten "Ruhumun senden ilâhî şudur ancak emeli;" mısrasında bu dilek daha açık bir dille ortaya konmaktadır.

----

edit: kaynak ve altındaki tartışma http://oguzhanhazan.blogs...in-sifreleri-iste_20.html

ek: kısmetse boynuma şah damarıma yaptıracağım dövmesi.