bugün

Zamanında alamancıları...turistleri falan ve gondikleyen yerlerdi.
Kapıkule'de herhangi birinde çalışan kraldı resmen.
Öyle gelen para yar olmadı tabi bunlara.
özellikle special offer köşesinden uyguna alıyorum zannettiğiniz ürünleri yüksek kurdan size geri saplayan çakal alışveriş yeridir. henüz 10 gün önce atatürk havalimanından aldığım parfüm ve içkilere 114 euro öderken 406 tl olarak geri dönüş gördüm. iptal edip euro cinsinden işlem yaptırmak istediğimde de elimdeki türk kartı olduğundan yapamadıklarını söylediler. bu nedenle fazla açılmayın veya yabancı menşeili bir kredi kartı edinin derim.

hala acıyor sözlük.
artık alkol eskisi kadar ucuz değil. orospu çocukları...
Gomun beni oraya dedigim dukkanlar.
Ahl duty free'deki karton sigara fiyatlarını merak ettiğimdir.
Sigaralarının tadı bok gibi olan yer.
ithal malın kralı burada gel vatandaş gel. swh
Arada sırada çikolata içki filan aldığım güzel yer.
Free shop olan yer. Bol bol alıyorum diyenler ancak sallar. Herkesin hakkı var her yerde güvenlik kimi yiyorsunuz.
kara gümrükleri havaalanlarına nazaran çok çok daha uygun olan sigara alkol cennetleri.
Havalimanindan bol bol aldigim arkadaslara ucreti mukabilinde sattigim ickilerin anavatani.
günde binlerce kez önünden geçiyorum.
uzanıp da alamamak var ya işte o çok koyuyor azizim.

binlerce şişe,çikolata,şarap... şişe şişe parfümler önümden akıyor ama uzanıp da alamıyorum.

(bkz: yassah hemşerim yassah dedik)
safkan bir attır.

birçok yarışı birincilik ile bitirmiştir.

atçılar iyi bilir.
insanda bir an için her şeyi çantaya doldurup götürme isteği yaratan cennet.

sonra pasaport sınırı kavramıyla karşılaşınca gerçek hayata dönülüyor. *
vergisiz olması ve sürümden kazanmaları nedeniyle gerçek anlamda para basan yerdir.
bizim bakkaldan marketten daha ucuz olduğu hiç şüphesiz doğrudur.
gümrüksüzz mallar için kullanılan küresel bir terimdir.
çok ucuza alkol satılan, fakat 18 yaşından küçük olduğumdan dolayı alkol alışverişi yapamadığım marketler.

(bkz: 18 yaş sınırı)
mart, 2011 itibarı ile limitleri; içkilerde basitçe maksimum 1lt rakı veya viski veya votka v.s.(alkol oranı %22'den fazla) ile beraber 2lt. şarap veya kokteyl veya şampanya v.s.(alkol oranı %22'den az), yine bunlarla beraber 3 karton sigara, 5 şişe parfüm, 2kg çikolata olarak sınırlı alışverişin yapılabileceği, atü nün (TAV Havalimanları Holding ve Unifree Duty Free A.Ş., ortak girişimi olarak 2000 yılında kurulan ATÜ, Türkiye’nin en büyük gümrüksüz eşya satış mağazaları işletmecisidir) işlettiği gümrüksüz satış mağazaları.

bu sınırlar türkiye'ye girişteki duty free mağazaları için geçerlidir.
türkiye'den giderken bu sınırlar çok daha fazladır (sigara 9 karton, alkollü içecekler 3/6 lt,çikolata 6kg gibi). ancak gidilecek ülkelerdeki sınırların bilinmesi önemlidir.

bu miktarlardan daha fazla ürünü satın alamazsınız. alışverişte pasaporta işleneceği için zaten mağazadan da size satışı yapılamaz. ama geleceğiniz ülkenin duty free'sinden alış veriş yapıp, türk duty free'sinden de alışveriş yaparak daha fazla ürünü içeriye sokmak yasak ve suç olsa da (bkz: hepimiz kaçakçıyız) herkes tarafından yapılmaktadır.

özellikle alkol kıbrıs duty freesinde çok ucuzdur. mesela kampanya ile 4 adet x 75lt jim beam 27 eu'ya satılabilmektedir. ancak kıbrıs dönüşleri izmir gümrüğünde valizlerin x-ray'den geçirilmesi nedeni (sadece kıbrıs yolcuları) ile risk taşımaktadır. istanbul dönüşlerinde bu sorun yoktur. türkiye duty freesinde 1lt scotch whisky (j&b, j.w. red label vs) 13-16eu arasındadır. 1 lt single malt whisky (glenfiddich 12 years)28eu , 1lt jack 23eu, 1lt tekila 20-22eu, 1 lt rakı 11-15 eu gibi rakamlardan satılır

sigara konusunda en ucuz duty free'ler; azerbaycan, ermenistan, hindistan, dubai gibi duty free'ler olup buralarda 1 karton marlboro 18eu dan satılmaktadır. kıbrıs duty free'leri artık sigara fiyatında türkiye duty free'lerine yaklaşmıştır. örneğin 1 karton marlboro kıbrıs duty free'de 22-24eu iken türkiye duty free'de 24-28 eu arasında gider.

parfüm konusunda neredeyse tüm dünyada fiyatlar aynıdır. sadece tesadüfen bulunacak özel kampanyalarla daha ucuza parfümler alınsa da, baba parfümlerde kampanya olmaz. genel olarak 100ml bir parfüm 50-60eu, 50ml parfüm 35-45eu arasında gidip gelir.
uçuş öncesi ve sonrası illaki uğrayarak favori parfümlerimden bir tanesinin deneme şişesini bulup, hemen oracıkta deneyiverdiğim mekanlardır.
freeshop lafını ne zaman duysam aklıma votkanın gelmesini sağlayan güzel, ucuz, vatandaşın dostu dükkan *
ipsala kapıda olanı tamamen geçirmeye programlı ve güzel kızların işlettiği hede. en ucuz parfüm 60 euro vicdanını mikiyim senin!
çikolata ve viskilerin aşırı albenili olduğu yer.
sigaraların kalitesiz olduğu satış mekanı. ulan romanya sigarası bile daha iyi.
yurtdışı dönüşünde makul fiyatları ile baileys *, DAVIDOFF kahve * ve CAFÉ - TASSE çikolata* alınarak muhteşem üçlünün tamamlanabildiği mekanlardır.