cinar 

kapat
  1. Az sayida turu bulunan bir agac. genis, el seklinde yapraklari, top seklinde meyveleri olan heybetli bir agactir. suyu sever, hizli buyur, orman olusturmasina pek rastlanmaz. ulkemizde en cok karsilasilan iki turu dogu cinari ve londra cinaridir.
    #74777 (alligator, 18.02.2006 22:41)
  2. bursa'da uzun yıllar çakırhamam civarında iş yapmış, çoğu bursalı tarafından bilinen, iki sene önce kapanmasıyla hüzün doğuran pastane.
    #124954 (koko, 22.03.2006 14:34)
  3. hırsız polis dizisinde timucin esen in canlandırdıgı karakter
    #138498 (dygjoe, 29.03.2006 18:06)
  4. bir diyarbakir ilçesi.
    #246601 (the kene, 15.05.2006 13:19)
  5. (bkz: çınarcık)
    #246612 (temmuzyedi, 15.05.2006 13:21)
  6. bir de yeşilköyde bu isimde çook eski bir otel vardır.
    a href http //www cinarhotel com tr target blank rel nofollow http //www cinarhotel com tr/a
    #749142 (danaid, 17.10.2006 20:56)
  7. izmir konak da uzun yıllar hizmet vermiş olan bir sinema.
    #1390948 (Rainman, 09.03.2007 01:25)
  8. denizli'nin merkezindeki göbeğin kısaltılmışı. (bkz: delikliçınar)
    #1492444 (minti, 04.04.2007 23:28)
  9. hırsız polisin karizmatık başrol oyuncusu olmakla beraber;öte yandan bir ağaç ismidir...
    #1492758 (only you, 05.04.2007 00:25)
  10. Anavatanı Kuzey Amerika, Avrupa'nın doğusu ve Asya'dır. Çınarlar ormanlardan daha ziyade dere, ırmak ve nehir yataklarında bulunursa da esasen süs bitkisi olarak yetiştirilir. Bunlar allelerde, su başlarında, büyük çayırlık ve mesire yerlerinde gölge ağacı olarak dikilmektedir. Yaprakları tozdan ve gazlardan fazla etkilenmediklerinden büyük endüstri şehirlerinin caddelerinde, park ve bahçelerde fazla görünmektedir.

Genç yaşlarda itibaren genel olarak hızlı bir büyüme yaparlar. Uzun ömürlüdürler. Yaşlı çınarlar zamanla içleri çürüyüp boşaldığı halde yaşamlarını sürdürürler. Kütük sürgünü verme özellikleri vardır. Yetiştirilmeleri tohum ve yarı odunsu çeliklerle olmaktadır.

Çınar odunundan, alet sapları, fıçı, çıt kazığı yapımında ve mobilyacılıkta, ayrıca yakacak olarak yararlanılır. Ayrıca tanen içeren kabukları kabız yapıcı ve ateş düşürücü olarak içten, antiseptik olarak da dışarıdan kullanılır.

Türkiye'de doğal olarak yayılış gösteren tek tür, doğu çınarı (Platanus orientalis)'dır.

--spoiler--
    http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%87%C4%B1nar
    --spoiler--
    #1644157 (hoporlo, 15.05.2007 00:04)
  11. yalnız bir ağaçtır. hele kışları tek bir yaprağı kalmaz. ama onca rüzgara ege fırtınasına rağmen yerindedir. *

ben balıkçıl kuşun bir akdeniz havası gönderdim sana.
    bir çınar yaprağı parktaki güzel ağacımdan.
    sen onu daha görmedin

sana benzer çınarım
    sen kadar büyük
    sen kadar değerli sen kadar benimdir o

yazları yemyeşildir çınarım
    ve ben yazları onun altından seyrederim denizi.

ve kışları o çıplaktır ve bensizdir
    benim her dem sensiz olduğum gibi.

oysa ben çınarımı düşünürüm kışları da uzakta olsa ağacım bana

o ve sen aynısınız işte.
    o ve sen ikiniz de herkese aitsiniz
    en çok doğaya ve sevenlere.

ben de kendimi denize adadım
    işte deniz kizin böyle doğdu dokunamayacağım sevgilim.
    bir avuç köpük oldu sen bilemedin ...
    #2956599 (blonde mermaid, 05.02.2008 21:52 ~ 21:54)
  12. bir kız ismi.
    #3278939 (meredith, 16.04.2008 20:12)
  13. en nihayetinde odundur.
    #3385460 (aclik kader olamaz, 11.05.2008 23:27)

© 2008 - uludağ sözlük

cinar başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. cinar ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu cinar nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» mouse ile sinek oldurmek » aziz thomas » cansiz hoca » nilufer ovasi » ilac gibi » cihan kilic » uefa kupasiyla avunan turk takimlari » alt bostanci » metin kaplan » yaran videolar » kapali bir kapidir cehennem » icip guzellesmek » korku filmi izledikten sonra elektriklerin gitmesi » there will be blood » ultractor » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » sigarasizlik » dolmusa binerken besmele ceken mini etekli kiz » liner bill of lading » sinegi yere hizlica firlatarak oldurmek » dusunce ozgurlugu » ulusalci » war miner under attack » ertem egilmez » arac disi trafik kazasi » 3 ekim 2008 aktutun karakoluna pkk saldirisi » umut en buyuk iskencedir » merhamet » panamax » surekli bugun butonuna basan yazar » x degilsen y hakkinda yorum yapamazsin