bugün

cumhurbaşkanlığı seçiminde vatan (işçi) partisi olmadan gördüğümüz koalisyon. bizim bu muhalefete siki versen doğrultamaz. bunlardan, özellikle başlarında beş para etmez adamlar olduğu sürece bir cacık olmaz.
gerçekleştiği takdirde 3'ün 1'ini alması yüksek ihtimaldir. mhp seçmeni cumhurbaşkanlığı seçiminde olduğu gibi akp'ye akacaktır. vatan partisi ise %0,0003 oy oranıyla sadece mide bulandırma rolü üstlenecektir.
genel seçimlerde papaz her zaman pilav yemez durumu geçerlidir. bu nedenle olmayacak koalisyon.
(bkz: umut fakirin ekmeğidir)

Denemekten ne zarar gelir.
ülkemizdeki çapulcuların boş hayalleri.

ye yarra yat aşșa.
oğlum vatan partisi ne lan, kaç oyu olacak bu adamların? işçi partisi adıyla %1-2 alırken şimdi isim değiştirince %10-20 mi alacaklar?

ayrıca cumhurbaşkanlığı seçiminde chp, mhp ile yapılacak bir işbirliğinden ağzının payını aldı. ancak mecliste zorunluluktan bir koalisyon olursa olur. ama bunu da pek mümkün görmüyorum çünkü akp ve hdp'nin toplam milletvekili sayısı chp ve mhp'ninkinden yüksek olacaktır bu da akp ve hdp'nin koalisyon yapacağı anlamına gelir.
niyeti iktidara gelmek değil caka atmak olan oluşum..
mantıksız bir koalisyon fikridir. kendisine karşı ne kadar hisli duygular beslediğim herkesin malumu olan sucukçu muhasebecisinin diktatörlüğünü devirmek için manasız seçim işbirlikleri yol değildir. siyasette 1+1 = 2 olmaz her zaman. destekledikleri partilerinin aralarında kan uyuşmazlığı olan partilerle sırf akp'yi alaşağı etmek için işbirliği yaptığını gören seçmenler tepki gösterir. aynen cumhurbaşkanlığı seçiminde görüldüğü gibi...

seçim öncesi işbirliği ancak ana ilkelerde uzlaşmakla makul olabilir. y-chp, mhp ve vatan partisi arasındaki en büyük uyuşmazlık ihanet süreci konusundadır. diğer bir mesele de paraleller meselesidir. bu konuda y-chp ve mhp belki anlaşabilirler ama vatan partisi'nin bunlarla uzlaşması mümkün değildir.

eğer söz konusu partiler bu konularda anlaştıklarını, tehlikenin büyük olduğunu, vatanın selameti açısından işbirliği yaptıklarını açıklayabilirlerse seçim işbirliğinden beklenen sonuç alınabilir. yoksa zarar verir...

zaten seçim işbirliği başkadır, koalisyon başkadır. seçim işbirliği millet iradesini yönlendirme girişimidir ki ancak dediğim şartlar altında işler. koalisyon ise mecliste yeterli çoğunluğu sağlayıp, hükümet kurma konusunda anlaşmak demektir. ortada millet iradesinin gerektirdiği mecburiyetler olduğu için daha esnek davranılabilecek bir durumdur. eğer y-chp ve mhp ortak aday gösterme ve aday olarak da ekmeleddin'i seçme hatasını (bence hata değil, kasıt ama neyse...) yapmasaydı, ikinci turda -tabir caizse- aranan koalisyon otomatik olarak kurulacaktı. muhalif seçmenler aday belirleme sürecinde kendilerine dayatma yapılmadığı için, sucukçu muhasebecisinin ardından en yüksek alan ikinci adayda birleşeceklerdi ikinci tur oylamasında. fakat bir çoğu sırf yapılan dayatmadan hoşlanmadıkları için seçime ilgi göstermediler.

vatan partisini küçümseyenlere gelince... işte sonar'ın araştırmasında %3 oyu çıktı. seçime doğru bu oyun artacağını tahmin etmek zor değil. artmasa bile oylarına eklenecek %3 oyu kim istemez ki? akp'ye sorsanız onlar bile ister. fakat dediğim gibi, seçim işbirliği ana meselelerde anlaşamamış partiler arasında kurulamaz.