bugün

son yılların en usta öykücülerinden..1951 yılında inegöl'de doğan yazar,istanbul üniversitesi jeofizik mühendisliği bölümünü bitirdi.sıradan insanların yaşamlarını başarıyla anlatmayı, onların iç dünyalarını okuyucuya nasıl sunacağını biliyor.. Eleştirmen Fethi Naci'nin de dediği gibi Elini neye değdirse öykü oluyor, tam bir anlatı ustası.başarılı öykücünün patika,pazar güneşi,temmuz suçlu,yalnız uyuyanlar için,uzak noktalara doğru,bilinen bir kitapta kaybolmak,dört duvar beş pencere ve dönüş isimli hikayeleri bulunmaktadır.
öykülerinde genellikle 'huzursuz' insanları anlatıyor. Ne huzursuzluk ama! Okuru, okuduğu kitapla 'kavga ettiren' bir yazar Cemil Kavukçu. 'Neden?' diye sorarsınız defalarca; 'Neden yapabileceği bir sürü şey varken sessiz kalır bu adam?' Belki de gerçek olduğu için. Kendisiyle yapılan pek çok söyleşide, mızıklanmak ve yakınmak yerine, sessiz kalan ama hesaplaşmaktan da vazgeçmeyen, bu nedenle de daha 'derin' bir bakışı hak eden kişilikleri işlemeyi tercih ettiğini söyleyen Kavukçu'nun metinlerindeki temel izlekler yalnızlık, kaçış ve huzursuzluk.**
http://www.radikal.com.tr...p?ek=ktp&haberno=6750
http://www.radikal.com.tr...p?ek=ktp&haberno=6751
http://www.milliyet.com.t...07/09/27/kitap/kit07.html
okuru kitaba bağlamadaki ustalığı ve akıcı diliyle son dönem türk edebiyatının yetiştirdiği en iyi yazarlarımızdan biri cemil kavukçu.en dikkat çeken öyküsü bence nolya'dır.ayrıca çoğu öyküsünde alkol bağımlısı kişilerden yola çıkar ya da karakterleri bir şekilde alkolle ilişkilendirir.

ama bence başkalarının rüyaları adlı kitabı mutlaka okunmalıdır.öyküler arasındaki bağlar çok şaşırtıcı.
Tekel işçilerini ve direnişi yalnız bırakmayan yazarlardandır.