bugün

sigortaciligin temel prensiplerinden biridir.cok defa tekrarlanan hadiselerde sansin pek yeri olmadigini anlatmaya calisilir.en bilinen ornegi yazi tura olayidir.bir para on defa atildiginda üst üste sekiz kez yazi gelebilir yada dokuz tura bir yazi olabilir,ama bir para beşbin kere atildigindan yazi ve turanin gelis yuzdeleri birbirine cok yakindir.
hukukta da kullanımı mevcut yazılı olmayan kanundur şöyle ki
bir insanın kafasına levye ile sertçe vurulmuş lakin adam ölmemiştir.
bu durumda faile müessir fiilden mi ceza verilecektir adam öldürmeye teşebüsten mi?
bu durumda büyük sayılar kanununa * bakılır eğer ki bir adamın kafasına levyeyle vurulduğunda o adamın ölmesi gibi bir sonuç bekleniyorsa bu adam öldürmeye teşebbüstür ve ona göre ceza verilecektir. mağdurun objektif olayda taş kafalı olması cezayı etkilemeyecektir.
"Bir kadın 10 kere doğursa belki hepsi erkek olabilir ama 500 bin kere doğurursa doğanlar %50 civarında erkek olur" der.

Eğer olmuyorsa o kadın bozuktur, emin olun.
bir rassal* değişkenin uzun-vadeli kararlılığını tanımlayan bir olasılık teoremidir. sonlu bir beklenen değere sahip birbirinden bağımsız ve eşit dağılıma sahip bir rassal değişkenler örneklemi verildiğinde, bu gözlemlerin ortalaması sonuçta bu beklenen değere yakınsayacak ve bu değere yakın bir seyir izleyecektir.

büyük sayılar yasası önemlidir, çünkü rastgele olaylardan kararlı uzun-vadeli sonuçlar alınacağını "garanti eder"