bugün

inanılmaz bir canlı kategorisi aynı zamanda. tasarımları ve işlevsellikleri tek kelimeyle şahane.
şu sıralar aşağılanandır. neymiş ismi konan her kim ise o na hakaret olurmuş. keçeli topla bütün fabrikalarını makina sanayiini bir hamam böceği yapabilirmisin, boeing ini , hava sanayiini topla bir sinek kanadı yapabilirmisin. gene çaktın gene çaktın.
saygı duyulası yaşam düzenleri olan canlılar. her birini sever, saygı duyarım. dünya var olduğundan beri varlar. köklerini kurutmak gibi zırvalıklara da başkaldırırlar.
görsel
kızlarda çığlığa neden olması bir yana, yaşam boyunca uykumuzda ortalama 8 böcek yediğimiz gerçeği öğrenilince mide bulandıran hayvandır.
vücut kısımları birbirine ekli ve kitinli kaplı omurgasız küçük hayvan. Bir milyonu aşkın böcek türü vardır. Buna karşılık tür sayısı ‘balıklarda 20 000, ‘kuşlarda 10000, ‘memelilerde ise (aralarında insan da bulunmak üzere) ancak 4 200 kadardır. Dişileri birkaç bin yumurta yapan bazı böcek türleri yüzmilyarlarca bireyden oluşur. Böcekler, boyu birkaç milimetreyle (küçük sinek), birkaç santimetre (cadıçekirgeleri ve boyu 20 santimetreyi aşan Amerika titanusları) arasında değişen küçük hayvanlardır. Böceklere her yerde, ormanlarda, kırlarda, suda, bataklıklarda, karlı bölgelerde, hattâ petrol birikintilerinde bile rastlanır. Yalnızca denizlerde ve okyanuslarda çok az böcek bulunur. Zoolojinin böcekleri veya altıbacak lıları, daha geniş anlamıyla karada yaşayan eklembacaklıları inceleyen bölümüne «böcekbilim» denir. Bu bilim dalı tabiî bilimlerin en çok ilgi çeken kollarından biridir. Özellikle tarım alanındaki uygulamaları büyük bir önem kazanmıştır. halkalardan, bacakları eklemli parçalardan oluşan hayvanlar) en geniş sınıfı o lan böceklerin çoğunda büyük bir uçma yeteneği vardır.

Böcek
Eki 12, 2011 No Comments by admin

BÖCEK vücut kısımları birbirine ekli ve kitinli kaplı omurgasız küçük hayvan. Bir milyonu aşkın böcek türü vardır. Buna karşılık tür sayısı ‘balıklarda 20 000, ‘kuşlarda 10000, ‘memelilerde ise (aralarında insan da bulunmak üzere) ancak 4 200 kadardır. Dişileri birkaç bin yumurta yapan bazı böcek türleri yüzmilyarlarca bireyden oluşur. Böcekler, boyu birkaç milimetreyle (küçük sinek), birkaç santimetre (cadıçekirgeleri ve boyu 20 santimetreyi aşan Amerika titanusları) arasında değişen küçük hayvanlardır. Böceklere her yerde, ormanlarda, kırlarda, suda, bataklıklarda, karlı bölgelerde, hattâ petrol birikintilerinde bile rastlanır. Yalnızca denizlerde ve okyanuslarda çok az böcek bulunur. Zoolojinin böcekleri veya altıbacak lıları, daha geniş anlamıyla karada yaşayan eklembacaklıları inceleyen bölümüne «böcekbilim» denir. Bu bilim dalı tabiî bilimlerin en çok ilgi çeken kollarından biridir. Özellikle tarım alanındaki uygulamaları büyük bir önem kazanmıştır. halkalardan, bacakları eklemli parçalardan oluşan hayvanlar) en geniş sınıfı o lan böceklerin çoğunda büyük bir uçma yeteneği vardır. Bu böceğin vücudu üç kısma ayrılır: baş, göğüs, ka

Göğüs her zaman üç halkadan oluşur ve her halkadan bir çift bacak çıkar. Hayvanın kanatlan varsa, bunlar iki arka halkaya bağlıdır (her halkada bir çift). Başta iki duyarga, iki petekgöz ve çok değişik biçimlerde üç çift ağız parçası bulunur. Karında hiç bir zaman ayak, bacak yoktur.
Bütün eklembacaklılar gibi, böcekler de özel bir maddeden (kilin) yapılmış bir kabukla kaplıdır.

Yeryüzünde bulunan iki milyon kadar hayvanın yaklaşık bir milyonu böcektir. Bu kadar çok olmasına karşın, hayvanlar aleminin eklembacaklılar takımının bir sınıfında toplanır. Çünkü bütün böceklerin genel özellikleri aynıdır; kitinden bir kabuk, halkalardan oluşan bir gövde, eklemli bacaklar, kitin parçalarından ağız, deri değiştirerek büyüme, vb. Böcekler sınıfının diğer başlıca özellikleri şöy- ledir: Baş, göğüs ve karın açıktır; başta bir çift duyarga, bileşik ya da basit gözler, üç çift ağız parçası bulunur. Göğüs üç halkadan ya da bölütten oluşur ve bunların her birinden bir çift bacak çıkar (yani böcekler altı bacaklıdır); son iki göğüs halkasında ayrıca birer çift kanat bulunur (omurgasızların kanatlı olanları yalnız bunlardır). Karın da eklemli halkalardan oluşur ve kuyruksuzdur. Çokluğu trake ile solur. Ancak bu tanım erişkin böcekler için geçerlidir. Yumurtadan çıkan böceğe kurtçuk denir ve hiçbir kurtçuk kanatlı olmaz. Kurtçuğun büyümesi genellikle başkalaşma ile olur ve bu başkalaşma bazılarında o kadar değişiktir ki,’ kurtçukla erişkin böcek arasında ne biçim, ne beslenme yöntemi, ne de barınma bakımından en küçük bir benzerlik yoktur. Bir tırtıl, bir ipekböceği, bir et kurdu da bir kelebek, bir hamamböceği, bir sinek gibi böcektir. Genellikle kurtçuklar böceğe (erişkin böceğe) göre daha uzun ömürlüdür (Amerika’da bulunan bir ağustos- böceğinin kurtçuğu on yedi yıl yaşadığı halde, erişkini ancak birkaç hafta yaşar).
Böcekler büyük hayvanlar değildir; erişkinlerinin boyu 0.1 ile 30 cm. arasında değişir. Sayıca pek çokturlar, yalnız tür sayısı bakımından değil, türü oluşturan nüfus bakımından da oldukça kabarıktırlar. (Sayısı trilyonu aşan aynı türden böcekler vardır). Pek azı su ortamında, çokluğu karada yaşar. Büyük bir bölümü insanlar için zararlıdır; ekinleri, sebzeleri, meyveleri kemirir, hayvanları sokar. Yararlı olanları yalnız başka böcekleri yiyerek beslenen kırmızı böcekler ve çiçeklerin tozlaşmasını sağlayan arı gibi böceklerdir. Böcekler kanat sayısına ve yapısına, ağız parçalarına, başkalaşma geçirip geçirmediklerine göre otuz kadar takıma ayrılır.

Kaynak: http://www.yeniansiklopedi.com/bocek/#ixzz2ORaXWOWe
zararlı olanları kadar, yararlı olanları da varolan hayvanatlar bütünü.

not: bu entry tib denetiminde girilmiştir.
kızların sevgililerine sesleniş biçimi. böcek.

bi de böcecik diyenler var kibar olsun diye. ilk sevgilim ' böcek, nasıl olmuş makarnam ' dediği zaman kavga çıkartmıştım. lan yemek yerken böcek mi denilir dedim. ne diyem ayı mı diyim dedi. güldüm.
en yakışıklısı 'peygamber devesi böceği' olan hayvanat türüdür..
sağlam bacakları ile kısa ve ıslak boylu otlar arasında gezinirler.
gece saat 4 gibi kalkıp su içmeye mutfağa girdiğimde bankoyu görmeme engel olacak kadar çok olduklarını farkettiğim hayvan.

artık işi o kadar abarttılarki beraber kahvaltı yapıyoruz, beraber yatıp beraber kalkıyoruz. geçenlerde bir uyandım, yüzümde 2 tanesi yürüyordu. ne yapacağız biz bu hayvanlarla bilmiyorum valla.
gregor samsa'nın sabah uyandığında dönüştüğü canlı.. * *
Ahmet davutoğlu'nun makamında bulunamayan dinleme aygıtı.
zaten nefret ettiğim bir canlıydı şimdi daha çok nefret ediyorum. az önce duş alıp saçımı yıkayacaktım bir de göreyim. küvetin içinde yukarı tırmanırken tırmanmaya devam edemeyip öylece durmuş 3-4 cm boyunda bir hamamböceği. beni görünce hareket etmeye başladı ama tırmanamıyordu, tırmanıp tırmanıp geri düşüyordu cibiliyetine soktuğum. şerefsiz yüzünden saçımı lavaboda soğuk suyla yıkadım. az sonra evden çıkıp saatler sonra geri döndüğümde bakıcam hâlâ orda mı diye.
Hamam olan modeli kesinlikle asiri tiksindiricidir. Ulan hadi bi darbe vurdum nasil yasion hala sanirsin hamam bocegi degil rambo ezilmis vucudunu da suruklemio mu kendiyle ne diyebilirim saygi duyuyorum.
gecenin 2.30unda beni korkudan delirtecek olan yaratık.
ne işin var senin tuvalette, 4. kata nasıl çıktın sen ya.
bazılarının suratı çok tatlı olabilen eklem bacaklı canlılar. Sırf alıp bir köşede o minik suratlarını izliyorum bazen.
dinleme cihazı olanının nereden bulabileceğimi merak ettiren hede hatta üstelik hödö.
yaz mevsimin gelmesiyle arzı endam eden manyak yaratıklardır.
lüzumsuz misafir olarak gece gece odaya dalarlar.
hayır ne gereği varsa, bak beni korkuttun ne oldu kalınca bir kitabı başına yedin sesin soluğun çıkmıyor.
dışarda ne güzel yaşıyordun, deli misin sen yok yere beni zıplattın?
öldün işte. sınava hazırlık kitabı canını aldı. salak!
son günlerde bizim evde koloni kurmuş olan hayvanat. tek tek öldürmeye de üşeniyorum şimdi pislikleri.
emniyetteki Türkleri kovup yerlerine israil'den ajan atanmasına yarayan bir çeşit küçük, elektronik dinleme cihazı.
ne sevimlidirler. kanatları renk renk ve çok şirindirler. uçan türleri çok güzeldir. uç uç böceğim şarkısı mutluluk verici.
dünyamızda çoğundan korkulan en sevimli küçük canlı türleri oluyor bu cancegizler. bu ufacık zararsız canlıların nesinden korkulur hiç anlamam. en sevdiğim böcekler: uğur böceği, ağustos böceği, karınca böceği.
az kalsın unutuyordum. ha bir de aşk böcüğü var.
son yıllara damgasını vuran digital hayvan.
ısırığının üstünden günler geçmiş olmasına rağmen bende derin acılar bırakmıştır kendileri.

Bildiğin 5 santim şişti, ısırığın 3 santim etrafı kıpkırmızı, 15 santim kadar etrafı da pembe.

Kızargın yerler dokununca acıyor ve kızarıklık git gide yayılıyor. Bense çok yorgunum.

Açıkçası hastahaneye gidip gitmemekte kararsızım.

O kadar kararsızım ki gelip buraya içimi döktüm evet.

Özetle Sevmem böcekleri, çok da korkarım.

Not: ısırıp kaçmak bu kadar kolay mı allahsız. Hiç aklına gelmiyor muyum...
peter parker in olağanüstü güçlere sahip olmasını sağlayan canli.