brian de palma 

kapat
  1. 1940 doğumlu amerikalı yönetmen,senarist ve yapımcı..
    #114384 (panapa, 14.03.2006 16:40)
  2. (bkz: Femme Fatale)öldüren kadın
    (bkz: Mission to Mars)/ Görev Mars
    (bkz: Snake Eyes)/ Yılan Gözler
    (bkz: Mission: Impossible)/ Görevimiz Tehlike
    (bkz: Carlito's Way)/ Carlito'nun Yolu
    (bkz: The Untouchables)/ Dokunulmazlar
    (bkz: Scarface) / Yaralı Yüz
    (bkz: Carrie) / Günah Tohumu
    #114390 (panapa, 14.03.2006 16:43)
  3. 1960'da kısafilm yönetmenliğiyle kariyerine başlayan de palma, yılda ortalama bir tane olmak üzere 7 kısafilm çektikten sonra kendini hazır hissetmiş olsa gerek 1968'de ilk uzun metrajı 'murder a la mod'la tanınmaya başladı. ilk büyük başarısını 1976'da çektiği carrie ile elde etti. 30'a yakın uzun metrajı olan kült bir yönetmen olmasına aldanıp birçok sıradan filmini hatta rezil denebilecek filmlerini de izlemiş biri olarak de palma'ya genel anlamda usta ya da auteur bir yönetmen denemeyeceğini düşünüyorum. asıl mahareti mafya filmlerinde yatıyor ki başta scarface olmak üzere, the untouchables ve carlito s way ile unutulmaz üç başyapıta imza atmıştır. 1993 yapımı carlito's way sonrasında büyük bir başarı elde edememiş ancak 'Mission:Impossible' ve 'Femme Fatale' gibi izlemeye değer filmler üretmiştir. femme fatale sonrası çektiği 'The Black Dahlia' ve şu sıralar vizyonda olan 'Redacted' ile de hakettiğini düşündüğü takdiri görmemiş olsa gerek ki sıradaki projesi asıl ehil olduğu alana, mafyaya dair: The Untouchables: Capone Rising. bu kez hayalkırıklığı yaratmaması dileğiyle.
    #3029138 (vakur, 19.02.2008 12:00)

© 2008 - uludağ sözlük

brian de palma başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. brian de palma ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu brian de palma nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» zapatista » konserde ciglik atan kizlar » darbe saksakcisi » furkan » her guzel kadini kolayca sevisiyor sanmak » acz ve fakr » tiesta gera 2 » kahrolsun komunizm » pert » ben sana layik degilim diyen sevgili a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci