bugün

santral sözlük, uludağ sözlük vb. yeni nesil sözlük tasarımlarında popüler olarak kullanılan bir altyapıdır.
web sitenizin mobil veya tablet gibi cihazlarda uyumlu gözükmesini sağlayan teknolojidir. Yani bu css kütüphanesini web sitenize uyguladığınızda artık web siteniz hem pcde hem tablette hem akıllı telefonlarda düzgün görünür. Örneğin pc görünümünde 3tane yanyana kutu var. bu kütüphane tabletten baktığınızda bu 3 kutuyu biraz daha ufaltıp ekrana sığdırır, akıllı telefondan bakıldığında 3 kutuyu alt alta atar. Artık google'ın mobil sürümü olmayan web sitelerini indexlemeyeceğini düşününce elzem bir kütüphane haline gelmiştir. Alternatif olarak bu kütüphane yerine web sitesinin mobil sürümüde yapılabilir.
twitter'in urettigi bir tur css-html framework'udur.
buyrun nedir konu?

yeni nesil web page şeysi..
basittir. ben bu fwde kullanılan bi ikonu merak ediyorum. mobildeki görünen üç çizgi. expand mı acaba.
oo bunu bilerim. ve bir çok videomda kulladım. harika bir yazılım. *
web interface olarak piyasa da yer eden hiç eden piç eden kütüphanedir. highchart kadar verimli olmasa da güzel chartları var.

ucuz mu ucuz da. highchart a göre su gibi amk. iç iç iç.
(ya da kısaca Bootstrap) açık kaynak kodlu, web sayfaları veya uygulamaları geliştirmek için kullanılabilecek araçlar bütünü ve önyüz çatısı. Bootstrap, web sayfaları veya uygulamalarında kullanılabilecek, HTML ve CSS tabanlı tasarım şablonlarını içerir. Bu şablonlar form, navigasyon çubuğu, buton gibi arayüz bileşenleri oluşturmakta kullanılabilmektedir. Temmuz 2015 itibarı ile Bootstrap, Github üzerinde 83 binin üzerinde "star" ile 33 binin üzerinde "fork" sayılarına ulaşarak, sitenin en popüler projelerinden biri olmuştur.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Bootstrap_(%C3%B6ny%C3%BCz_%C3%A7at%C4%B1s%C4%B1)
Liseden beri boştan yere amelelik yaptığımı yüzüme vuran, yeni yeni öğrendiğim gerçek.

Responsive web tasarımı için birebir.

Not : hazıra konmadan önce senelerce benim gibi css ameleliği yapmanızı öneririm.
detaylara boğulmadan iş yapmak için** ilaç gibidir ama her hâlükârda css kullanmak gerekir yoksa ilkokuldaki pastel boya kutusuyla sınırlı kalır renkleriniz bile.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar