bugün

muayene edilmek üzere Canlı bir dokudan parça alma işlemi.
konuyla alakasız olarak otopsi.
burundan biyopsi yapmak için böyle at şeyi gibi bir çubuğu burun deliğinden sokarak sinus boşluğuna ulaşmaya çalışılması ve buradan canlı doku alma işlemi uygulanır ki adamın a.q. derecesinde bir acıya sebebiyet verir.
Mikroskop altında incelenmek üzere canlıdan belirli bir doku parçasının çıkarılması.
boyundan biyopsi, ince iğne biyopsisi adlı bir yöntemle yapılır. Büyük bir şırınga, boyundaki kiste yaklaşık 20 kere batırılarak parça çekilir. Çok acıtmaz ama yine de insanın boynuna giren koca bir şırıngayı görmesi pek de iç acıcı değil.
bay bülent ersoy bu kavanozda

aha sana parça. git incele bakalım patolojik bulguya rastlayabilecek misin? eğer herhangi bi patoloji yoksa bu niye düştü yerinden onu da söyleyiver bi zahmet.

yok anam yok. zor bu doktorların işi. düşünsenize, çoğu insan kan görmeye tahammül edemezken doktor dediğin grup insan vücudunda oluşabilecek bütün katlanılamayacak görüntüleri hergün hatim ediyorlar. allah kolaylık versin hepsine!
hiç ameliyata girmemiş bir insan için korkutucu olsa gerek hatta alınan parçanın sonucunun çıkmasını beklemek daha da korkunçtur ve endişe verir insana.
rutin histolojik yöntemdir. lezyonun bir bölümünün çıkartılması inzisyonel, tamamının çıkartılması ekzisyonel biyopsi grubundadır.
endoskopi esnasında hazır hortum girmişken mideden bir parça alınması sonucu gerçekleşen olay.
kanser gibi hastalıkların teşhisinde büyük önem taşır. görüntüleme yöntemlerinde bir anormallik görüldüğü zaman yapılması gereklidir.

benim boynumdaki şişkin bezelere de yapacaklardı ancak önce incelemeyi seçtiler. çünkü lenf bezlerine zorda kalmadıkça yapmıyorlarmış. bezeleri incelediler 1 sene boyunca ve ne küçülme oldu ne büyüme. o yüzden biyopsi kararından vazgeçtiler. 2 sene oldu hala duruyor. yaşıyoruz beraberce.
yarın üçüncü kez deneyimleyecek olmama rağmen yine de korkutan hede. ameliyatın bir küçüğü.
Hastalıkların teşhisi amacıyla, mikroskopta incelenmek için canlı dokulardan parça alınması. Önceleri urlu (kanserli) hastalıklarda, hastalığın var olup olmadığı ya da ne durumda bulunduğunu anlamak için yapılan biyopside dokuların yapısal ve kimyasal durumu incelenmekteydi. Elektronik mikroskobun tıpta uygulanmaya konulmasıyla biyopsinin değeri daha da arttı. Günümüzde kanserle ilgisi olmayan hastalıkların teşhisinde de biyopsi yapılmaktadır. Tedavi sonuçlarının öğrenilmesi için, tedavinin uygulanmasından bir süre sonra yeniden biyopsi yapılabilir. Bugün gelişmiş cerrahî tekniklerle deriden dölyoluna, lenf bezlerinden böbreklere kadar vücudun her tarafına biyopsi yapılabilmektedir.

Kaynak: http://www.yeniansikloped...om/biyopsi/#ixzz2ORgNat6w
bir tıp terimidir...ciddi hastalıklarda iltihaplı bölgeden incelemek için parça alınmasıdır. genelde kanser şüphesi olan hastalara uygulanır.
seboreik dermatit belirtisi olan kisilerin mutlaka yaptirmasi gereken olay, tabi isi bilen doktor olmasi gerekir, zengin olan ozel klinige gitsin.
Hasta olduğu düşünülen hastanın ilgili organından doku alınarak yapılan tespit yöntemidir. Ölülerde hasta ölüm nedeni araştırılmak amaçlıda uygulanır.
görsel