bugün

biyolojik süreçlerin aydınlatılmasında ve biyolojiye ilişkin sorunların çözümünde fiziksel bilimlerin ilke ve kavramlardan yararlanan bilim dalı.
tus ta sorusu bulunmayan bilim dalı.
faydası ve sebebi ne olursa olsun bu bilim dalını çeken insanların bir yerlerde yaşıyor olması bile şaşırtıcı.
içinde kimya, biyoloji,matematik,fizik ve istatistik bilimlerini bulunduran, tıp fakültelerinde genelde birinci sınıfta okutulan ders.
fizikle hiç alakası olmadığı halde içinde FiZiK ifadesi geçen saçma bir ders.
ilk vizede ağzıma s.çan ders. daha kibar bir tanımı yok bunun. abuk subuk formüller, bilgiler... tomografinin nasıl çekildiğini biliyorum, ee nolacak şimdi? tomografi aleti bozulunca ben mi tamir edeceğim? ya da ben gama ışınları mı saçacağım? ben bu eğitim sistemini... ilkokul, ortaokul,lise,üniversite... yedikleri aynı b.k!
geçme notu 55, yine de durumum muallak. kalmasam keşke. hayallerimi gerçekleştirmek istiyorum bir an önce. bu memleketin bana ihtiyacı var bence. hepimize.
düzeltme: ... diyip de iyi not almak da ayrı bir şerefsizlik örneğidir.

8 yıl sonra gelen edit: hey gidi günler be, memlekete faydalı olacağını falan saniyormussun!
biyolojik olayların fiziksel temellerini inceleyen ve biyolojik sistemlerin davranışlarını fizik prensipleriyle açıklayan bir bilim dalıdır.
konusu biyoloji olup araştırma yöntemi fizik olan bilim dalıdır. aynı zamanda sağlıkla ilgili bölümlerde okutulan derstir.
ağzına sıçtığımın dersidir. Bilgi çöplüğüdür. Tıpla alakasına sokayımdır. Bana saatlerdir saç baş yoldurtuyor.
tıp öğrencisinin geçen seneden sonra girdiği "fiziği geride bıraktım yea" havalarını söndüren derstir. o kadar ki biyofizik adı altında kondansatörleri falan yedirdiklerini gördüm. yakında çift yarıkta girişim deneyi falan gelir, eminim.
Tıp fakültesinde ders sayısını arttırmak için verilen ders.
canlılık olaylarını fizik yöntemleriyle inceleyen fizyoloji dalı. Canlılar değişik biçimlerde enerji alır ve yayarlar; ışık, ısı, mekanik değişimler, bir akışkan içinde yer değiştirme, ses titreşimleri, elektromanyetik titreşimler, elektrik potansiyeli. Özellikle radyoaktif enerjinin biyolojiye uygulanışı, biyofiziğin veterinerlikte olduğu kadar bitki fizyolojisi ve tarım alanında da önem kazanmasına neden olmuştur

Kaynak: http://www.yeniansikloped.../biyofizik/#ixzz2ORlQwnqQ
simdi biyofizik dersindeyim.hoca 1 saattir bir seyler anlatiyor bir sey anlamiyorum.zaten hoca cok degisik birisi.

Hoca:prof.dr.yusuf caner.
anlamaktan ziyade anlatması zor olan, kimsenin anlamadığı bir bilim dalıdır efendim. Tıp fakültesi öğrencileri genelde kendisinden nefret eder, "bu benim ne işime yarayacak yea" derler ve biraz da haklıdırlar. insan vücudunun nasıl çalıştığını ayrıntılarıyla anlamak istemiyorsa hiçbir işine yaramaz tabi ki.

Tıp fakültesi eğitimim sırasında her tıp öğrencisi gibi bu dersten nefret ederdim. Sonra gittim bu bölümde doktora yapmaya başladım. Sonum hayrolsun.
şu an merak salıp okuduğum tıp dersi. bu kadar merak gerçekten iyi değil, ama maksat bu entropi olayını kavramak.
Normal şartlarda biyoloji ve fizik en sevdiğim ders olmasına rağmen dersimize giren biyofizik hocalarının genelde sorunlu olmasından kaynaklı sıkıldığım derstir. Yine de biyofizik dalında kendimi geliştirmeye adamak için yurt dışına çıkma planlarım da vardır.
Hocalarının genelde bulunduğu fakültenin milliyetçisi olduğu bir temel tıp anabilim dalı.
tıp fakültesi 2. sınıfta okutulan ders.
Şu an bana korkulardan korku beğendiren ders.

Yetiştiremedim.