bireysel emeklilik sigortasi 

kapat
  1. sosyal sigorta sisteminin insanların ömürlerinin uzaması ve doğum oranının düşmesi sebebiyle bir yerden sonra tıkanacağı hesaplanarak oluşturulmuş vergi avantajı sağlayan emeklilik sistemidir.sistem içerisinde belli sayıda şirket olup, tamamen devlet kontrolünde hareket edilmekte ve şirketler, yatırım araçlarının getirileri, sektör bilgileri gün be gün internetten izlenebilmektedir. sistemden emekli olabilmek için iki şartın aynı anda yerine getirlmesi gerekmektedir. ilk şart en az 10 yıl boyunca bilfiil prim ödemek ve 56 yaşına gelmiş olmak bu iki şart yerine geldiğinde çeşitli seçenekler dahilinde emekli olabilirsiniz. bu seçenekler paranın tamını alma, belli bir yıl aylık taksit, ölene kadar taksit seçenekleri olabilir. uzun bişi yani şimdi hepsini anlatamayacağım.
    #250786 (karga, 16.05.2006 15:42)
  2. türkiye'deki çalışma kosulları, işyerinin çalışanlarına karsı maaş, zam vs. gibi yükümlülüklerini getirme şeklini gözönüne aldıgımızda uygulanması zor bir sistem, ancak avantajlı oldugu muhakkaktır.
    #250798 (montajelemani, 16.05.2006 15:46)

© 2008 - uludağ sözlük

bireysel emeklilik sigortasi başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. bireysel emeklilik sigortasi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu bireysel emeklilik sigortasi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» uludag sozluk yazarlari » e safe » activision blizzard » sedyeyle girdim yuruyerek ciktim » cirkin kizlarin guzel gotlu olmasi » fislenmekten korkmak » acer aspire 5920g » trabzonspor » kenan dogulu » ben 10 a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci