bilite 

kapat
  1. embesil türk gençliğinin son dönem icatlarından biri.-bakın önce burada bi hemfikir olalım, yine ebleh bir ispitçi çıkıp da "vay tüm türk gençliğine embesil dendi, kıçıma çimdik attı" diye ağlarsa entry silinmesin, bahsedilen "türk gençlerinin içerisinde embesil sıfatını alanlar"dır. bu dipnot nacizane bir dil atmasıdır henüz çaylaklıktan çıkan yazarın moderasyona. özetle "yalarım" diyor-

eklendiği fiili isime dönü$türdüğü için olsa gerek, yeterlik anlattığından olsa gerek, her fırsatta kullanıyorlar.

-sedat abi ak$am bana gelebiliten var mı?
    +olabilitesi var okancııım.

ne oluyoruz? yozla$ıyor muyuz, yoksa yozla$ıyor muyuz diye soranlar çok geç, çok pasif mi kaldılar?

ability ifadesini kendimize yontmasak? hani en azından bu kadar bariz olmasa bazı $eyler?

"kültürümüz elden gidiyor mu?" "televolelerin etkisi" geyiklerine girmeyeceğim sadede geliyorum;

-yapma necla, yapma a.k. yapma-
    #1107871 (all rights reserved, 05.01.2007 01:21)
  2. gıcık bir ektir. yapabilite, edebilite, bu ne lan !
    #2022900 (istanbul icin efkar vakti, 27.07.2007 20:48)
  3. bence dejenere türk gençliğimizin kendi aralarında yaptıkları son yeniliklerden. yazık gerçekten ama esas 'gibimsi' kelimesini duydunuz mu? ben çok şaşırdım!!

--kısımmm hava soğuk gibımsı..
    --hııı farkettim olabilitesi var..
    (bu gerçek bir konuşmadır. kaynakça:bilkent üniversitesi)
    #2261804 (mercan, 04.09.2007 18:32)
  4. kurban olduğum güzel dilimin ırzına geçenlerin çözdüğü kemerin markası.
    #3199710 (gulce, 28.03.2008 01:42)
  5. kullanılabilitesinin faideli olabiliteliliği tartışma konusu olan kelime. *
    #3419131 (pvh19, 19.05.2008 20:17 ~ 20:18)
  6. seneler senesi, yabancı sözcük ithalatının zararlı, fakat bir yerde (TDK açıklamalarına ve filologların ispatlarına dayanaraktan) mecburi kalınırsa kabullenebilecek son şey olduğunu, fakat sözcük türetme biçimleri, isim ve sıfat tamlaması üretme biçimlerinin katiyen ithal edilmemesi gerektiğini, çünkü bunların dilin uç detaylarına değil, iskeletine vurulmuş bir hançer olduğunu, sadece gündelik kullanım ve geçici bir zaman tahribatına değil, ta ki insanların doğuştan bir lisanı kullanabilme yeteneğine yani anatomiye, konuşmanın doğuştan gelen biyolojisine silinmez bir etki yaptığını savunup, anlatıp, açıklayıp da,

bir gün koskoca bir üniversitenin türk dili ve edebiyatı akademisyeninin ağzından bu ek ile türetilmiş "olabilite" sözünün duyulması ile artık böyle gelmiş böyle gider felsefesinin benimsenmesini, umutsuzluğun yükselişine tanık olunuşa sebep olan zararlı ingilizce ek.

böyle enteresan eklere meraklı olup da illa cümle içinde kullanmak isteyenler keşke doğru dürüst ingilizce öğrenip de bunu ibilite mibilite biçiminde değil, ability (yeterliliğinde olmak, -ebilmek, -abilmek) şeklinde, doğru yazılış, telaffuz ve türetimiyle kullanabilse.
    #3471490 (kaptanreis, 30.05.2008 23:41)

© 2008 - uludağ sözlük

bilite başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. bilite ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu bilite nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» seri eksi oy veren ibne yorumuna alinan ibne » karate » para ile satin alinamayacaklar » hamile iken aserilen tuhaf seyler » kronik kuzu » aranizda kurt var mi » cocukluk doneminde biriktirilenler » bu sana ikinci uyarim » sanir » uludag sozluk sizin evinizdir a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » 20 haziran 2008 hirvatistan turkiye maci