bugün

Hacettepe Universitesi'nin Beytepe kampusunde bulunan, ve disaridan bakildiginda oldukca sik gorunume sahip evlerdir. Buralarda kalmak okul icerisindeki diger ogrenci yurtlarina oranla cok daha pahalidir.
Beytepe Öğrenci Evleri öğrencilerin her türlü gereksinimine cevap verebilmekte ve 1198 öğrenciye barınma olanağı sağlamaktadır.

Beytepe Öğrenci Evlerinin 7 bloğu 4 katlı olup her blokta çift kişilik 60 oda bulunmaktadır. Bir blokta (J Blok) 22 adet tek kişilik, 160 adet de çift kişilik oda mevcuttur. Ayrıca 2 blokta da toplam 64 suit oda mevcuttur. Odalar öğrencilerimize aile ortamı rahatlığında çalışma olanağı sağlayacak şekilde düzenlenmiştir. Her odada banyo, tuvalet, yatak, kütüphane, çalışma masası, elbise dolapları ve buzdolabı bulunmaktadır. Bilgisayar ve TV yerleri ayrılmıştır. Devamlı sıcak su verilen öğrenci evlerimizin her birinde ayrıca okuma ve TV salonları, her katında açık mutfağı olan yemek salonu ile çamaşır,kurutma makinaları ve ütü bulunmaktadır. Ayrıca lisansüstü düzeyde eğitimlerini devam ettiren öğrencilerimiz de bu evlerden yaralanabilmektedir.

Ayrıca 2008 - 2009 öğretim yılında 2 kişilik aylık barınma ücretinin 315 ytl olduğunu açıklayarak öğrencilere kan kusturma çabası içerisindedir . Bu yurtlara başvurmadan önce yaklaşık 1000 dolar gibi bir ücreti yardım başlığı altında üniversite hazinesine yada başka hazinelere aktararak büyük paralar kazanılmaktadır ...
teftiş zamanı yaklaştığında sigara küllerinden yanan halıların onarımının itinayla yapıldığı evlerdir. bu evlerde kalan hiç kimse mallara zarar verdiğinde ödemeye taahhüt verdiği parayı günümüze dek ödememiştir. kes* ve yapıştır.* muhtemelen 10 seneye kalmadan halıların muhtelif yerlerinde kesecek tüy kalmamış olacağından, halılar bu evrim sayesinde halıflex' e dönüşecektir.*
yeni yapılan l blok diğer bloklardan daha geniş odalara, daha geniş banyoya, daha falza dolap ve gardroba sahiptir. fiyat olarak ise diğer öğrenci evlerinden biraz daha pahalıdır. * ilk iki katta erkekler, diğer üç katta ise kızlar kalmaktadır. bu durum geceleri çeşitli atraksiyonlara sebebiyet vermiyor değil. * *
eskiden sadece milletvekili tanıdığı olanların kalabildiği lüks sayılabilecek yurtlardır. daha sonraları yüksek katlı olanlar yapıldı da kontenan falan arttı girmek daha kolaylaştı.*.
başlarında gıcık bir müdür varmış bayan. öyle duydum.
eğer başvurup da burada kalmayı hakketiyseniz hangi sınıfta olduğunuza göre giriş için yüksek miktarda 'hava parası' ödemek zorunda olduğunuz beytepe kampüsünde bulunan öğrenci yerleşkeleri. bu sene birinci sınıflar için bu miktar 1.650 tl idi. üst sınıfa geçtikçe bu miktar düşüyor fakat bu para her sene arttırıldığı için pek de birşey değişmiyor. aylığı ise 350 tl.

öğrenci evlerinde bazı bloklar kız erkek karışık. yani üst katta kızların koridorları var iken alt katta erkeklerin koridorları bulunan bloklar var. giriş çıkışlar kampüste bulunan yurtlara göre çok daha rahat. yurtlardan farkı yurtlarda tuvalet banyolar koridordaki tüm odaların ortak kullanımında olurken öğrenci evlerinde her odanın kendine ait tuvalet ve banyosu var.
yıllar yıllar önce ömrümün bir senesini tükettiğim, gelecek bir tarihte ömürlerinin belirli bir süresini tüketeceklere sadece arkanıza bakmadan kaçın diyebileceğim evler. yeni ya da eski hepsinin ses izolasyonu sıfırdır. gecenin bir yarısında yan odada bilgisayar oynayan gencin hoparlöründen çıkan m6 sesi ile uyanabilir ya da odanızda kitap okurken üst kattan gelen orgazm çığlıklarını duyabilirsiniz. tam tersi şekilde odanızda sevişirken alt katta oturanlardan performansınız ile ilgili çeşitli yorumlar dinleyebilirsiniz.

ayrıca öğrendiğime göre eski bloklar için aylık 375 lira, 40cm daha geniş olan yenileri için ise aylık 405 lira isteyen bir yönetime sahip burası. bir de girerken verdiğin hava parası var, çıkarken verme ihtimalin olan hasar ücreti var. var oğlu var. tipik bir hacettepe üniversitesi işletmesi.
En kısa zamanda hakkında protesto düzenlemek istediğim öğrenci evleridir. Kiraları yeterince pahalı değilmiş gibi (400) üstüne üstlük bir de 1650 gibi "cüzi" bi miktarda "haraç" ödemeniz gerekiyor. Haraç diyorum çünkü girerken peşin olarak veriyosunuz ve bir daha alamıyorsunuz. anadolunun bilmem nerelerinden Ankaraya gelip masrafın mına koyan, orta gelirli insanlarımızın çoğu torpili olmadığından ucuz olan öğrenci yurdu seçeneği de ortadan kalkıyor. Kampüsteki barınma seçeneklerinden elinde öğrenci evi ve parlar (öğrenci evinini özel hali) kalan ailemiz, sıkışıp itişip bu soygunculuğa izin vermek zorunda kalıyor. Ve kimse itiraz etmediği, bunu değiştirmediği sürece de soymaya devam edicekler. Ee adam boşuna kaldırmıyor harçları. Ordan verdiğini barınmadan, ulaşımdan illa alacak. Daha ilk senemde yaşattığın bu iğrenç durum için teşekkür ediyorum hacettepe yönetimi.
1600 lira depozit alan ve aylık 400 lira civaında ücret ödemeniz gereken evlerdir.
2012 yılından beri J blokta ikamet ettiğim evlerdir. iyisiyle kötüsüyle madde madde açıklamak gerekirse;
-ilk sene 395 lira verip sonra sırasıyla 400-430-465 lira olan verdiğimiz paraya resmen acıdığımız evlerdir.
-Bu kadar para vermemize rağmen bize sağladığı tek yarar 9 derslerine 8.30'da kalkmamız, dışarıda kar yağarken içeride askılı ile oturmanız -oda sıcaklığında duran mum bile eriyor yamuluyor-
-Duvarların inceliğini bir örnekle açıklamak gerekirse; yan odadaki kızın dinlediği şarkıyı shazam'la aratıp bulabilirsiniz.
-12 bloktan oluşan öğrenci evlerinin neredeyse yarısı kızlı erkeklidir. Genelde ilk iki kat erkek olup geri kalan 3-4 kat kızdır. Böyle olması da yakın arkadaşlarımızla sabah kadar sohbet muhabbet etme şansı veriyor bize.
-Öğrenci evleri girişi gece 2'dir ve 00.30-01.30'da kızılaydan servis vardır okula. Okula daha sonra gelseniz bile kütüphaneye gider giriş yapar, 5 dakika sonra çıkarken görevliden yurda girebilmek için kağıt alırsınız olur biter.
4. senemin içindeyim bu evlerde bana sağladığı arkadaşlıklar, eğlenceler saymakla bitmez ama artık sıkmaya başladı ve 6 ay da olsa kaçıp kurtulmak için Erasmus'a gidiyorum.