berbat 

1. kötü, fena..
    genellikle geçirilen "gün" anlatırken başına gelen sıfat.
    #67284 (cikarinbeniburdan, 15.02.2006 02:17)
  2. şimdi, x kişisi bir kiza hasta diyelim. bu x kişisinin hayellerinin kizina ev arkadaşi yazilir ise, üstüne üstlük birde buluşur, yok yetmezmiş gibi tavladiysa!? burda x kişisi kendini berbat hisseder, berbat kelimesinin anlami burda ortaya çikar.
    #1178052 (ColdMa3L, 19.01.2007 22:39)
  3. farsça "berbâd" kelimesinden dilimize geçmiştir. Anlamı; '1. kötü, 2. bozuk, 3. çirkin, beğenilmeyen, 4. darmadağan, perişan, bakımsız, viran' dır.
    "berbat etmek" ve "berbat olmak" şeklinde deyimleşebilir.
    #1891834 (sechkean, 09.07.2007 14:50)
  4. sözleri sezen aksu'ya müziği rüya ersavcı'ya ait, deli dolu, çok güzel eğlenceli bir şarkı, rüya ersavcı söylüyor.

çirkinim, a benim gözü oynaşta taş yüreklim
    bir adım da sen atsan tellerin mi dökülür
    ya alıp başını temelli çık kaderimden
    Ya da kal aslna gibi alnından öpülür

Şaşkınım, a benim kararsızım kısa vadelim
    Bu hesap iki cihanda birden görülür
    arada sırada olsun beni hoş tutmazsan
    O güzel başına nadide çoraplar örülür

Berbat durumum sayende
    Berbat şeytan diyor kaldır at
    Bu yürek neye yarar içinde sen olmazsan
    #2297904 (kIran kIrana, 11.09.2007 13:00)
  5. bir anlamda igrenc deme anlamina da gelmektedir.
    #2753957 (faidelibilgi, 27.12.2007 17:06)
  6. ingilizce konuşan birisinin, sucks kelimesini bastırarak söyleyip ifade edebileceği sıfat.
    #2753982 (semigod, 27.12.2007 17:09)

© 2008 - uludağ sözlük

berbat başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. berbat ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu berbat nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» kenan imirzalioglu » beklediginiz lider geldi » fesmekan » yaran youtube yorumlari » abidin » 18 eylul 2008 fc metalist kharkiv besiktas maci » cok kastim 29 karakter rumuza » semsiyeyi alip giden ev arkadasi » ataturk yasasaydi sozluk yazari olur muydu » lafini balla kestim a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games