bugün
- gecenin şarkısı10
- dinsiz olmak14
- iremga da ki ga'nın anlamı22
- dubai çikolatası43
- herkesin atatürkçü olması22
- kötü davranan erkoya aşık olma sendromu15
- sokak kedisi için para harcayan gerizekalı90
- liseden sonra günyüzü görmemek16
- nasıl bir sevgiliniz olmasını isterdiniz43
- bir trans ile kanka olur musunuz18
- evlenmenin amacı nedir sorunsalı25
- şeytandan bile daha kötü insanlar14
- turşu yeme perileri14
- bir sözlük kızının çoraplarını hediye olarak almak10
- uludağ sözlükte hiç kötü insan olmaması12
- atatürk'ü görünce ağlayanlara allah akıl versin16
- sözlük yazarlarının çayları13
- esenyurt belediye başkanının gözaltına alınması30
- yiyip yiyip kilo alamamak10
- 194 hafta sonra mesaj atan kız18
- anahtar parti19
- bir parfüme 15 bin lira veren ekşici16
- anın görüntüsü17
- bik bik'in tapılası ayakları10
- ben onu adam ederim diyen kız15
- yürümekten keyif alınan caddeler11
- kelimelik12
- playstation 5 pro fiyatları11
- yazarlar ülkeyi yönetse yapacakları işler18
- kadınların konuşmasının yasaklanması12
- tuvaleti temiz bırakmamak15
- queen ravennaya alınabilecek hediyeler8
- mehmet şimşek12
- görücü usulü evlenmek19
- g s'i ermeni uşağıdır11
- queen ravenna'nın halloween bayramını kutlamak14
- stres azaltıcı basit aktiviteler19
- diyete başlamak15
- peşini bırakmayan eski sevgili9
- ela gözlü yazarlar birliği15
- 7 yıl kumarhanede çalıştım soruları alayım36
- kuresel10
- sana ateşli geceler yaşatacağım diyen kız17
- osmanlı bir hanım olmak13
- billie eilish'in sahnede yaptığı hareket9
- sözlükteki şişko kadınlar10
- 28 ekim 2024 galatasaray beşiktaş maçı28
- kombiyi açan sözlük yazarları9
- dünyanın yaşı11
- 65 yaşındaki sözlük abazanı14
bellek written olamadı diye de bir uyarı vardır akıllara zarar...
(bkz: cevab veremedi)
bu ve benzeri çeviri hatası olarak görülen genelde windows uyarılarının sebebi, çeviriyi yapanın işi savsaklaması değildir. hatta bu gibi aptalca olarak görülen şeylerin sebebi bilakis çeviriye, tercümeye yönelik olarak hiçbirşey bilmeyen kişinin aptallığı ile çıkarım yapmasıdır.
basitçe, bir cümlede var olan her kelime aslında kodlardan oluşur.
mesela bellek read olamadı cümlesinin orijinalindeki kelimelerin her biri için bir kod vardır. atıyorum. aaaaa1, bbbb1, cccc1 gibi.
daha sonra çeviri olarak kullanılacak olan kaynakta ise türkçe kelimeler bu kodlar vasıtası ile ingilizceleri ile eşleştirilir.
aslında sistem hatayı
"aaaa1 bbbbb1 ccccc1 ddddd1 ?"
gibi verir. işletim sistemi hangi dili kullandığına bakıp sonrasında bu kodlanmış kelimenin karşılığında yazan kelimeyi oraya getirir.
bu durumda ingilizce windows hariç diğer tüm dillerin hepsinde aynı sorunla karşılaşılır. anlam bozukluğu yaşanır.
basitçe, bir cümlede var olan her kelime aslında kodlardan oluşur.
mesela bellek read olamadı cümlesinin orijinalindeki kelimelerin her biri için bir kod vardır. atıyorum. aaaaa1, bbbb1, cccc1 gibi.
daha sonra çeviri olarak kullanılacak olan kaynakta ise türkçe kelimeler bu kodlar vasıtası ile ingilizceleri ile eşleştirilir.
aslında sistem hatayı
"aaaa1 bbbbb1 ccccc1 ddddd1 ?"
gibi verir. işletim sistemi hangi dili kullandığına bakıp sonrasında bu kodlanmış kelimenin karşılığında yazan kelimeyi oraya getirir.
bu durumda ingilizce windows hariç diğer tüm dillerin hepsinde aynı sorunla karşılaşılır. anlam bozukluğu yaşanır.
nefret ettiren windows hata mesajıdır. ram'in veya ramlerden birnin bir kısmının bozulduğuna işaret eder. garantiye yollarsınız.
(bkz: windows türkçesi)
+oo koçum naber ya hatırladın mı beni?
-hayır bellek read olamadı
-hayır bellek read olamadı
(bkz: kısfmet)
ram hatasından kayankalanır; şu an klavyesini bızıkladığım bilgisayardan biliyorum. bu ram hatası sonucu bilgisayarın ram'e (random access memory) fazla yüklenmesinden sonucu kendini reset'leyebilir. bu olay sanki bilgisayarın genellikle power tuşunun üstünde yer alan reset tuşuna basılmış gibin vuku bulur. genellikle veri akış hızının ram ler arası uyumsuzluğundan oluşur bu durum. ram lerin soketlerinden sökülüp birebir yer değiştirilmesi sonucu belirli bir süre bu durum ertelenebilir, bunuda kendi pc'im den biliyorum. kesin çözüm istiyosan akış hızı birbirine eşit yeni ramler alacan baboli.
bunun sebebi, o an bellekte bulunan herhangi bir threadin başka process tarafından okunmasının engellenmesidir genelde. yani her zaman ram sorunu değildir. aslında hiç bir zaman değildir. genelde bilgisayara bir worm bulaşmıştır. bunun kendini işlemciye okutturmaya çalışması durumunda antivirus engel olmakta ama silememektedir. update etmek yeterli değilse antivirus değiştirilmelidir.
windowsun yaran çevirilerinden biri...
what demek istiyorsun bilgisayarcığım? şeklinde cevap alan tırt uyarı, sinir bozar.
Çeviri hatası olmayıp bir bok anlamayın diye var ettiğimiz uyarı.
(bkz: google translate terk)
ilk defa 14-15 yıl önce windows 98'de gördüğümü hatırladığım, son olarak bu akşam windows 8.1'de karşıma çıkan emektar windows erörü. kaç tane windows sürümü geldi geçti ama hata mesajı aynı hala problemi içeriyor.
Bir windows hata mesajı. iki buton bulunur hata mesajının altında.
(bkz: read olaydı iyiydi)
(bkz: hayırlısı böyleymiş demek ki)
(bkz: read olaydı iyiydi)
(bkz: hayırlısı böyleymiş demek ki)
(bkz: segmentation fault)
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar