bugün

bugünkü bölümüyle akp hükümetinin icraatlerini bol badem bıyıklılar eşliğinde gözler önüne seren dizidir. çoğunluğa katılıyorum ve ömrünün sonuna geldiğini düşünüyorum dizinin. dizideki badem bıyıklı karakterlerin normal hayattaki gerçekleri mutlaka taş koyacaklardır artık bu dizinin önüne.
gerilmelere yol açan, pazartesi günleri baş ağrısı ve boyun ağrısına sebebiyet veren dizidir. Bir de bu özelliklerine ağlatmayı eklemiştir. Lan küfür de bilmem ki ben küfür edip rahatlayayım gerilmeyeyim, her pazartesi boynum ağrımasın, ağlamadan bitisin şu dizi ama yok... Kanser olucam yeminle kanser olucam, savcıyı kck dan alıyorlar lan...
--spoiler--
şule savcı esra'nın evi arandığında bombayı patlattı.

şule: bu yaptığınıın doğru olduğuna emin misiniz? burda savcı oturuyor gerçek savcı. başkomiserde burada yaşıyor. bir de felsefe öğrencisi var.
--spoiler--
emniyet cemaat ilişkisi ile özel yetkili mahkemelere göndermlerde bulunan dizidir. çok cesur senaryo ile gönüllerde taht kurmuştur.
ercümentin gelmesiyle özlenen diyaloglar başlamıştır.
--spoiler--
hayalet'in barda akbaba ile konuşması salya sümük ağlatmıştır.

--spoiler--

ayrıca bu bölümde, güç karşısında ne kadar aciz olduğumuzu hissettirdi, gücü elinde bulunduranın nasıl ezdiğini nasıl duygusuz davrandığını gösterdi.

not: bursa sıcağında birde bu dizinin atraksiyonu fena basmaktadır.
son bölümü itibariyle badem bıyıklılar örgütüne öyle bir sokmuştur ki, 40 yıl acısı çıkmaz onun.
bu saatten sonra istedikleri kadar sansürleyip, yayından kaldırsınlar.
bu kadar cesur bir senarist ve oyuncu ekibiyle zaten tarihe geçmiş ve unutulmayacaklardır.
harun, selim'e ayar veriyor.
hep behzat mı ayar verecek sağa sola?
bu kez de savcı esra giydiriyor ona!
Ercüment ile behzat'ın eski karısı felsefenin dibine vurmuşlardır efendim.

--spoiler--

- Belki bana:''aldanmış olmak büyük bir derttir.''diyeceksiniz; tersine, ''aldanmamış olmak pek büyük bir derttir!''

--spoiler--
şakirtlerin zoruna giden dizi.
harun evrimini olumlu bir şekilde tamamladı 68. bölümde. harun bu bölümde harundan beklenmeyecek bir şey yaptı yumruklarını susturdu çenesini konuşturdu.
ortalığın amına koymasını beklediğim harun sinanoğlu, erkeklik dersi vermekle yetinmiştir.
harun riyiz efendiliğiyle damga vurdu.

not: her sezon finali helikopter pistinde o da ayrı bir mevzu.

edit: hasiktir sezon finali değilmiş.
--spoiler--
oha lan yoksa ercümentle ceyda mı kardeş, bide akbaba katil değil nazlı katil...
Savcı esra bu sözlerimde sana, bu gece beni neden sana benzettiklerini anladım...
--spoiler--
savcının başına gelenlerden sonra bazılarını çok korkutmuş dizidir. şu finaller bir bitsin okulu bırakıcam amk.
akbaba itiraf etti, hayalet aldi basini gitti..
kırmızıyı ben çözerim
karanlığı kim süpürür bilmem
hiçbir şey şaşırtmaz beni
hayat mıdır zaman mıdır bilmem.
he acayip ayar yemiştir, sorma cemaatin 1 numaralı yalamacısı üstüne alınmıştır dizideki göndermeleri, cemaatin şakirtleri de abilerinden kalanı yalamaya koşmuştur.
bu geceki bölümüyle resmen intihar etmiştir.maalesef bu ülkede doğru söyleyenler cezasız kalmaz.

behzat ç. ye dokunanın anası babası ölsün.
sadece daha çok düşünmeme neden olan dizi. oysa düşünmeyince her şey ne kadar güzeldi. seni seviyor muyum, nefret mi ediyorum? bilemedim. cevapsız. veremiyorum. neden yaşıyoruz ki? her şey o kadar anlamsız ki. ne için çırpınıyoruz. elimiz kolumuz böylesine bağlıyken. tekrar tekrar ne kadar göze sokulacak böyle. işte bu yüzden. seviyo muyum sevmiyor muyum? bilemedim. ama tek istediğim şey hep buralarda olman.
69. bölümde kesik parmak cinayetlerinin çözülmesini beklediğim dizidir.
--spoiler--
suna, aziz başkomisere cinayetleri neden işlediğim buzdolabındaki süt şişelerinin altında yazıyor demişti. ama bu bölümde aziz başkomiser ortada gözükmedi. orada bi kopukluk oldu sanki. ayrıca aziz başkomiser bunu kimseyede söylemedi kendi gidip bakmışta olabilir.
--spoiler--
ercüment çözer'den inciler,

gerçek acı verir, aynı özgürlük gibi.
badem biyikla yönetilen bu ülkede bu dizinin ömrü fazla uzun sürmez a q.

not: badem biyik=fasizm
akbaboş açık ve net kızı korumak için evet dedi, katil falan değil.
bu ülkede iyiler cezasız kalmadı amirim ve bu gerçek de acı veriyor, aynı seni özgür bırakacakları gibi.