bugün

einstein'in de üzerinde çalıştığı izafiyet teorilerinin üzerinde çalışmıştır. genelleştirilmiş izafiyet teorisini ortaya atan beyindir.einstenin daveti üzerine amerikaya gidip einsteinle aralıksız 4 saat görüştü ve sonucunda einstein kurşunoğluna: ''ikimizden birisi muhtemelen doğruyu söylüyor.senin teorin benimkinden daha kapsamlı.bunu zaman gösterecek''denildiği söylenilmektedir.

[görsel ]
hakkında bu kadar az entry girilmesi tuhaf. ortaya attıkları hayran olduğumuz einstein ın bile dikkatini çekmiştir ama gel gör ki biz japon ve alman yarrağına meraklıyız.

http://www.gelisenbeyin.net/behram-kursunoglu.html
çalışan beyinlere saygımız olmadığını onun aracılığıyla gördük. adama einstein bile karşı çıkamıyor biz unutup gidiyoruz.
hatta bilmiyoruz ki nasıl unutalım.
bu sene gideceğim bölümü araştırırken rsat geldiğim yüce bilim insanı. biraz araştırınca kendime küfredesim geldi. elin adamını bil, kendi adamını bilme. vay anasını la. gerçi bunu çoğu fizikçi de bilmez ki.
mustafa inan, ali kuşçu, el cezeri ve diğerleri gibi değeri ne yaşadığı zaman ne de öldükten sonra bilinememiş, dünya çapında işler yapmış nadir bilim insanlarımızdan biridir.
çok saygın bir insan olmasına ve insanlığa yaptığı katkılara rağmen çok az tanınan bilim adamı, fizikçi.
görsel

Ankara Üniversitesi’nde lisans, iskoçya’daki Edinburgh Üniversitesi’nde master, ingiltere’nin ünlü Cambridge Üniversitesi’nde doktora eğitimini tamamladıktan sonra, ortaya koyduğu “Genelleştirilmiş izafiyet teorisi” çalışmasıyla dünyaca ün kazanan, ve takip eden dönemde yaptığı çalışmalarıyla da 20. yüzyılda yaşamış dünyanın en önemli biliminsanları arasında gösterilen Türk biliminsanı Prof. Dr. Behram Kurşunoğlu, Albert Einstein’ı Princeton’daki evinde ziyaret ettiği sırada Einstein ile birlikte poz verirken, 1953.