bahar 

kapat
  1. tekelin bir sigara markasidir. en ucuz sigaralardan biridir. ictigini hissetmezsin bile. ama namussuz cok kotu oksurtur. bu sigarayi alan adam gercekten tiryaki demektir. cunku bu sigarayi almak ya da icmek icin dunya uzerinde mantikli bir sebep kesinlikle yoktur.
    bi de bir mevsim ismi.
    hatta bir kiz ismi ayni zamanda. cok yaygin degildir ama.
    (child, 17.01.2006 10:29)
  2. en güzel, en sevilesi, en renkli ,en cıvıl cıvıl mevsim.insanları aşka iter. (bkz: geldi bahar ayları gevşedi gönül yayları) ayrıca yurdumun okullarında bu güzelim mevsim geldiğinde şenlikler yapılır. (bkz: bahar şenliği) yazın gelmekte olduğunun,tatilin yaklaştığının bir habercisidir ayrıca bu mevsim.bu mevsimin sonunda okullar da kapanır tam olur.
    (freedean, 25.05.2006 20:01)
  3. ozlem tekin'in harikulade şarkılarından biridir.sözleri:

bir elimde solan çiçekler var
    boğazımda düğümlü sözler var
    gözlerimde bir ince yağmur var
    tomurcuklar açınca dallarda
    yolcular yol alınca yollarda
    bulurum aşkı başka kollarda

bir başka baharda...
    yüreğimde öfken
    yüzümde gölgen
    gidiyorum dönmem
    bahardan önce...

altımda deprem
    ardımda seller
    gidiyorum dönmem bahardan önce...
    (endless, 25.05.2006 23:07 ~ 23:08)
  4. asmalı konak'ın Nurgül Yeşilcay'ı
    (miksaj, 11.07.2006 21:36)
  5. replikas parçası.

"sabah vakti...
    taşlar yanıyor
    gözler kör , buzlar eriyor.
    çevremde cinler gibi güneş
    besbelli bahar geliyor
    kavuşmak masal gibi güne
    dokunsam masmavi tenine
    sarıldım o hain boynuna
    gel kör et beni bile bile
    bulutlar taş,kanlar yağıyor
    kimler yok? kimler kaliyor?
    bilmezdim son nereden bakar
    gitmezdim sen gelmesen bahar..."
    (bl, 28.09.2006 02:12)
  6. gelmesiyle insan da aşık olma eğilimi uyandırıran, romantik bir o kadar da hassas mevsim...
    (Harvester of Sorrow, 28.09.2006 04:46)
  7. bahar ayları, gevşer gönül yayları
    (collector, 23.11.2006 12:47)
  8. melih görgünün çok güzel bi şarkısı;

saçlarıma vurdu ayrılık ayları
    bir seni çok sevdim birde baharları
    bir seni özledim bir seni bekledim
    unuttum gidenleri gidenler dönmüyor geri
    yollarıma çıkma çıkarsan hiç acımam
    gözlerime bakma bakarsan dayanamam
    bilirsin sen beni ne çok sevdim seni
    ah seni bekleyeli
    belki ondört bahar geçti..
    (tyro, 22.12.2006 09:44)
  9. replikas'ın en sağlam parçalarından birisidir, "gel kör et beni bile bile" bir çok şeyi açıklar..
    (Dasti, 24.12.2006 14:44)
  10. bir tanışma sırasında, kulağıma takılmış iğrenç bir espiriye malzeme olmuş bayan ismi.

+ merhaba, bahar.
    - bende kış.

(insan yeni tanıştığı birine nawsıl böyle bir espiri yapar, düşündürücü ve ürkütücü)
    (maksat muhabbet, 14.01.2007 19:50)
  11. kardes turkuler grubunun 2005 yılında cıkardıgı son enfes tatda son albümlerinin adı.
    bu albümde, grup ilk olarak* seteney adlı adigece-cerkesce bir türküye yer yermiştir.
    (crazy horse, 08.02.2007 00:59)
  12. replikasın sözleri çok güzel, defalarca dinlenesi şarkısı.
    (melek, 20.02.2007 20:02)
  13. ozlem tekin'in en süper parçası...
    (dolayli zarf tumleci, 17.03.2007 11:54)
  14. iki çeşittir.
    bir ilk i vardır
    bir de son u.
    her ikisinde de farklı degişimlere ugrar doga, insanlar, diger canlılar (misal; öküz).
    aşk olur, meşk olur, yaprak yeşillenir, iyi halt olur.
    saçlar dökülmese enfes olurdu. olmuyor.
    (mintiminti, 02.05.2007 04:40)
  15. bir babazula parçası. enstrumanteldir. klarnet ve elektronik bağlama kullanılmıştır. altı dakika sürer.
    (istanbul icin efkar vakti, 05.05.2007 13:13)
  16. ilk olanıda son olanıda bunalıma sürükleyen mevsim.
    (ucamayanmemeli, 09.05.2007 01:31)
  17. güzelim replikas şarkısı, bir garip deneysel müzik.
    (kisil, 17.09.2007 14:02)
  18. 21 aralıkta sonuncusu biten mevsimdir.
    (athena, 24.12.2007 18:13)
  19. bir kiz ismidir.
    türkce de cok kulanilan bir kelimedir. ilkbahar sonbahar bu kelimeler olarak her siir sarki da karsimiza cikar misal gülay: bahar geldi gecti sen gelmez oldun.
    cogu insan hayatini llkbahar, sonbahar diyede ikiye ayirir. ilkbaharimsin sen benim seninle hergün güne yeni bir cicekmis gibi aciyorum. ölmeye yakinken sonbaharimdayim artik yakinda bir cicek gibi solacagim diyeni cok vardir. bu yüzden kendi kendime bir kanaate vardim mevsimlerin arasinda cok sevilir.
    ingilizce: spring.
    almanca: frühling.
    (Ohrschmerz, 05.01.2008 17:49)
  20. (bkz: adın bahardı)
    (chanson de roland, 07.02.2008 00:04)
  21. şairler için, çok kıymetlidir;

ben gamlı hazan,
    sen ise bahar,
    dinle de vazgeç,
    kendine, kendin gibi,
    bir bahar seç.
    (merdumgiriz, 07.02.2008 00:09)
  22. en fazla yolu gözlenen, en özlenen, en sevgiyle karşılanan.
    (vakanuvis, 14.04.2008 09:52)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» tepegoz » mutsuz insan » mentry » ricardinho » alevionline » oyuncakdunya » kucukken annenin evdeki sekerleri saklamasi » lumpenim koyunum itaatkarim » zeki alasya ya benzeyen kizlar » uludag sozluk moderasyonu » allah adina ayet gondermek » hanim oldu » adi tolga olanlarin yavsak olmasi » jimi hendrix sex tape » dark messiah of might and magic » sakip sabanci muzesi » midkemia » fanta » osmaniye nin tarihi eserleri » indiragandi » kralice ikinci elizabeth » hayatinda hic starbucks a gitmemis insan » shamrain » tanri ile seytan arasindaki farklar » suicune » wasabi » abi bana yerversene » ikiz » gel yarim ol a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa