bugün

sanıyorum sözlükte faaliyete geçmiş sistemdir. kriterleri açık değildir, fakat caydırıcı bir yöntem olacağa benziyor.
(bkz: seovi akıllı olsun akıllı)
yüzde 80'in üstünde eksi oy veriyorsa kişi, çaylak olması mantıklıdır.
saçmalıktır. yazarlara "oy kullanmayın" demektir. okuduğu entryi oylama alışkanlığı gelişmiş yazarın vereceği oyların büyük bölümü olumsuz olacaktır doğal olarak. şöyle bir bakın, iyi oylanmayı hak eden kaç entry giriliyor ki günde?
beğenilmeyen bazı entrylere oylara eksi atmakla önüne gelen entrye eksi oy atmanın farkını anlayabilecek insanlara göre mantıklıdır.
gereksizdir. bir yazar bir başka yazarın yazdığı hiçbir şeyi beğenmeyebilir, üslubunu beğenmeyebilir. nasıl ki nik altından başka pek bir bok yazmayan sevgi kelebeği yazarlar ahbap çavuş ilişkilerinden dolayı artı oy yağmuruna tutuluyor ve gereksiz yere onlarca artı oy veren yalakalar çaylak edilmiyorsa, eksi oy verene de ilişilmemelidir. ayrıca ibne falan da denmemelidir.
(bkz: nihilist yazarlar durumdan rahatsiz)
göreceli haksızlığa uğrama.
olumlu bir girisim. soyle ki begenilmeyen bir entari temel alinarak butun entarileri eksilemek farkli bakis acilarina olan tahammulsuzlugun uc noktasidir. yazar dediginin ufku biraz genis olmali degil mi?
kafa-kol, ahbab-çavuş ilişkilerinden dolayı aşırı artı oylama sonucu çaylak yapılma düşüncesinide gündeme taşıyacaktır.

her iki durumda da inisiyatif tamamen mod'ların elinde olacağından "kime göre, neye göre" tartışmaları alır başını gider.

örneğin; oylama yapmayı seven bir yazarsın, içinde yüz tane entry olan bir başlığa girdin ve bu yüz entry'den 80 tanesi senin düşüncelerine uymadığı için eksi oy verdin. burada belirleyici ne olacak? mod seni neye göre bir ayrıma tabi tutacak?
veya tam tersi bir durum söz konusu, bir yazar keşfettin kişiyle merhaban bile olmamış ancak yazılarını beğendiğin için her girdisine bastın olumluyu. aşırı artı oylama yaptığın için çaylak olmayacağının garantisini kim verecek?

eğer böyle bir uygulama gelirse sözlükte oylama/oylanma sayısı oldukça düşer. ve her ne kadar inkar etsekte oylanma sözlükte yazan birisinin motivasyonu üzerinde oldukça falza etkili. o yüzden bırakın seri eksi oy veren ibnesiyle, her girdiye artı oy veren sevgi pıtırcığıyla mutlu mesut yaşamaya devam edelim.
faşist bir uygulamadır.*
(bkz: kötülerin yaşayamayacağı bir dünya)
götle gülünse bile az olacak uygulama. modların ne iş yapıyor acaba diyorum bende. 2 arkadaş beraber hareket ederek ortalığı çaylaktan geçilmez hale getirebilir. illa değişik bir şey yapalım derken saçma işler yapılmasına neden olunmuştur.
geçmişe dönüş..
sözlükte organize işlerin dönmesine neden olacak enteresan ve fantezi bir uygulama. her kıl olunan kişiye yedi ortak birleşip girilirse istenilen insan çaylak yapılacaktır. tabi bu uygulamanın kişiye dönüp saplanması da çok muhtemeldir.

(bkz: asiri eksi oylama sonucu çaylak yapılmak)
kişisel düşüncelerin yanısıra sözlük kriterlerine göre yazmamanın ve oylama yapılmadığının göstergesidir. değişiktir. demokrasik değildir. zaten kim demiş ki sözlükte demokrasi vardır diye ?
hayır! çoğunluk her zaman haklıdır aptallığıdır, masum isa pegamberi çarmıha gönderen roma valisinin oportunizmidir.

insan hakları, çoğunluğu oluşturan kaniballerin triplerinden daha önce gelir.
en azından bir bahanesi olan çaylak yapılma durumdur. *
ya artı oy verin ya hiç vermeyin dayatmasıdır.