avrat 

kapat
  1. eş anlamında kullanılan telafuz itibariyle kaba kelime.

bizim hanım
    karım
    eşim
    evlendiğim kadın....
    evlenme cüzdanımda resmi olan kadın...

şeklindeki betimlemelerle eş anlamlıdır.
    lakin onların hiçbiri at avrat silah üçlemesinin bir süjesi değildir.
    (sıçtırtma lamasına, 02.03.2006 02:16)
  2. genelde doğuda kullanılır.
    (LocK, 19.05.2006 00:44)
  3. şehirli bir kadına asla söylenmemesi gereken, söylenildiği taktirde kafaya çanta yemeye sebep olan kelime.
    (asiti kaçmış kola, 23.05.2006 14:43)
  4. şaka mahiyetinde bile kullanılması bayanları sinir eden kaba söz
    (enterezan, 23.05.2006 15:07)
  5. at,avrat,silah üçlüsünün en sexsi elemanı.
    (pafküf, 23.05.2006 15:55)
  6. protokoldeki yeri attan sonra gelen şahıs.
    (relax, 19.11.2006 22:58)
  7. "eş" demenin kulağı tırmalayan versiyonu. bu kelimeyi sevmem; kullananı hiç sevmem.

ama zekice hazırlanmış bir formülü varmış meğerse bunun. bir bayan olmama rağmen gülümsedim evet. çok zekice, evet...

http://img443.imageshack.us/img443/3221/avratnn3.jpg
    (cococabana, 23.02.2007 20:17)
  8. kadınlar için kullanılan tuhaf kavramlardan biridir.
    yeminlerde "anam avradım olsun" şeklinde kullanımı vardır ki o ayrı bir abesliktir.
    (dervisabdi, 28.09.2007 00:14)

© 2008 - uludağ sözlük

feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. yukarıda yazanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir.

» ahi emir ahmed turbesi » moliere » do the right thing » araba camindan gotu gostermek » die die die my darling » ask » sezerin veto ettigini gul onaylar » avrupa dan onde oldugumuz alanlar » dil hapishanesi » hic erkekle cikmamis kiz » karanligin lideri » nankor » everything but mine » ayar veren sarkilar » balikesir » redacted » 90 larda cocuk olmak » yerel saat » alaca » iron man » 5 yil icinde robotlarla seks yapilabilecek olmasi » eskidendi cok eskiden » running up that hill » pierre joseph proudhon » george costanza » kenan dogulu » inler ve cinler » yalnizligin anlasildigi anlar » tuhaf a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa