atli 

kapat
  1. zülfü livaneli tarafından bestelenmiş federico garcia lorca şiiri :

ay kocaman at kara
    torbamda zeytin kara
    bilirimde yolları
    varamam kardoba' ya

ova geçtim yel geçtim
    ay kırmızı at kara
    ölüm gözler yolumu
    kardoba surlarında

yola baktım yol uzun
    canım atım canım atım
    etme eyleme ölüm
    varmadan kardobaya
    #397929 (tatanka yotanka, 05.07.2006 02:05)
  2. müziği harika olan, çevirisini m. cevdet anay ve selahattin eyüboğlu'nun zamanında yapmış oldukları, şahane bir zülfü livaneli şarkısı.
    #818536 (krmyrdsn, 05.11.2006 17:11)
  3. (bkz: süvari)
    #852776 (vernon sullivan, 13.11.2006 14:50)
  4. bkz: atlinin türküsü. ayrica su linkten sarkisini dinleyebilirsiniz.
    http://de.youtube.com/watch?v=1SuBFWsHX_U +
    #3904570 (gazikentli, 02.09.2008 09:54 ~ 09:55)
  5. dünya solistlerinden livaneli şarkıları albümünde yunan müzik kadını maria farandouri'nin muhteşem seslendirdiği şarkıdır.
    #4299009 (Dionysos, 30.11.2008 00:17)

Copyright © 2009 - uludağ sözlük

atli başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. atli ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu atli nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about atli. Copyrights of the articles are belong to their authors.