bugün

atatürk'ün izmir'in kurtuluşu esnasında basıp geçmesi için yoluna yere serilen yunan bayrağına basmaması ve bayrağı yerden kaldırtması olayıdır. yunanlıların izmir'i işgal sırasında türk bayrağını yere serip çiğnemelerine misilleme olarak bu davranışın yapılmak istendiği söylenmiş, ama atatürk her ulusun bayrağının o ulus için değerli olduğunu belirterek yunan bayrağına basmayıp yerden kaldırtarak yüce gönüllülük örneği sergilemiştir.
m.k. atatürk'ü atatürk yapan şeylerdendir.
Bir liderin nasıl olması gerektiğini en iyi şekilde gösteren hadisedir.
gerçek bir asalet simgesidir.basmasından çok daha göt edici bir davranıştır.milleti temsil eden birinin milleti temsil ettiği bilincinde olduğunu gösterir. malta gibi dürzü olmadığımız gösterir.
(bkz: fark var)
modern uygar düşünce budur, Atatürk bunu öğreti haline getirmek istemiştir. Türbanla uğraşın dememiştir.
Atatürk'ün bıraktığı en büyük miras Modern görüş ve Hümanizmdir.
kokoşların çarşaf yırtmasının aksine insanca bir davranış.
Atatürk, o gün bayrağın yerde olduğunu görünce sorar;
Bir kişi: Buyrun paşam, buradan.
Atatürk: Bu bayrağın yerde ne işi var?
Bir kişi: Onlar bizim bayrağımıza basmıştılar. Sizde basın.
Atatürk: Onların yapmış olduğu saygısızlığı, bizde mi yapalım?
(bkz: atatürk ü ata türk yapan olaylar)
üzerine bassaydı atatürk olmazdı. *
harp sanatına uygun bir davranıştır...
Yunan hayranlığından kaynaklanıyor da olabilir. Çok iyimsersiniz be.
Köpeğine Trikopis ismini vermesi kadar manidar değildir.
9 eylül 1922 de türk ordusunun izmire girmesiyle son bulmuş işgalin ardından yaşanan, tüylerimi diken diken eden 'ata' ya yakışır bir hareket.

(bkz: sana ne yakışmaz ki)
(bkz: sarı saçlım mavi gözlüm)
çok cömert bir davranıştır. "bayrak, bir milletin şerefidir, ayaklar altına alınamaz." diyerek biz gençlere bir kez daha örnek olmuştur.
atatürk'ün yunan bayrağına basmaması ama yangının 13 eylül'de başlaması alternatif başlığını açmayı düşündüren başlık ...
sadece yunan değil hiçbir bayrağa saygıdan dolayı basmamasıdır. kimsenin alkışına yada tebrine de ihtiyacı yoktur. yaşarken yeterince gururlandırmıştır milleti onu . şimdilerde çamur at izi kalsın politikası güden küçük beyinlilerin anlayamayacağı yerlerdedir halkının gözünde.
erdemli bir eylemdir. ama bunu bile aklınca küçümseyerek, atatürk'e sataşma fırsatı olarak gören bazı aklı yoksunlar vardır ki, işte onlara acımaktayım.
muğlak bir konudur.gerçek olup olmadığı tartışılır.mustafa kemalin saygın kişiliğini tavan yaptırma adına uydurulmuş olma ihtimali yüksektir.

zaten saygın olan biri için gereksiz abartmalardan biridir kanımca.gerek yok bu kadar idealize etmeye.mustafa kemal (seversin, sevmezsin) saygın biridir.saygı duyulması gereken biridir.fazladan özellik yüklemeye çalışmak çok anlamsız.

böyle efsaneler yaratılınca birilerinin mustafa kemale tapması, birilerinin de mustafa kemalden nefret etmesi kaçınılmaz oluyor.ancak mustafa kemal ikisini de hak etmiyor.ne tapılacak bir ilahi figürdür kendisi, ne de nefret edilecek kadar kötüdür.
mustafa kemal'in ***adam*** olduğunu gösteren harekettir. hareketlerin kralıdır.
yunanistan'ın bütün insanlarının düşman olmadığını ve oy bayrağa basarsa bütün insanları rencide edeceğini bildiği için büyük adamlık hareketidir.

şimdilerde ben atatürkçüyüm diyen ırkçılar doğu'daki depremi göbek atarak izliyorlar.
atatürk ün hoşgörülü bir lider olduğunun göstergesidir. bayrak herhangi bir ülkenin de olsa aynı davranışı sergileyecektir.
ilk kez şu çılgın türkler isimli kitapta okumuş ve gözlerimin dolup tüylerimin diken diken olmasını sağlamış olaydır. herhalde asalet böyle bir şey.
saygının ne büyük bir erdem olduğunu bize gösteren harekettir.
atatürkün takdire şayan ve örnek alınası davranışlarından biridir.