bugün

Aradan 255 gün geçse de yirmiyi aşkın kişi haddini bildirse de bir tane de ben vurayım dediğim yazarın saçmalığı. Bir fakiri doyurmamış yazar desem 'hayır ben bilmem kaç kişiyi doyurdum' dersin(yalan veya doğru). Sen hiç üniversite açmamış dersin ben on tane olmasa da sayarım(bak bu kesinlikle doğru). Ayrıca bırak üniversite açmayı lise vs. Bile açmasa binbir türlü eğitim reformu yapmış bir insanı bu şekilde yaralamaya-karalamaya çalışmak ne kadar eğitimli bir kafadan (bkz: akıl demedim bak) çıkmıştır aşağı-yukarı tahminlerimiz dahilindedir. Aradan 255 gün geçmiş inşaallah düzelmişsindir vatandaşım (bkz: kardeşim demedim bak) (bkz: tek ortak payda bu ne deseydim).
atatürk üniversitesi'ni atatürk açmıştır. bunu göremeyen kör bir ergenle karşı karşıyayız. güldürüyor gene de sağolsun.
atatürk'ü çekememezlik ve ülkenin şuan ki durumundan dahada emperyalist ülkelere peşkeş çekilmesini isteyen yavşakların kabul ettiği entel söylemdir.
1924'te Tevhid-i Tedrisat Kanunu çıkartmıştır, 1926'da Maarif Teşkilatı Kanunu ile Türk Milli Eğitiminin temellerini atmıştır.1933'te üniversite reformu yapmıştır. Darilfünunun istanbul Üniversitesine çeviren de, dil tarih coğrafya fakültesni açan da odur. 11 tane kendi kaleminden eseri vardır. bu ülkeyi baştan yaratan bir liderin eğitime önem vermemesini düşünmek komik olur.
ülkemizdeki çarpıklıkların en iyi göstergesidir. atatürk bir savaş adamıdır ve savaş kazanıldıktan sonra dahi yönetimi elinde tutmuş ve tek adam yönetimi uygulamıştır. şurası kesindir ki seçim olsa seçilemeyecekti. bu durumu winston churchill ile benzeşir. ii. dünya savaşını kazanan komutan churchill in conservative party si seçimlerde ekonomiden ve kurumlardan daha iyi anlayan işci tarafı labour party tarafından elimine edilmiş ve churchill iktidardan hiç bir problem yapmadan çekilmiştir. atatürk ise gücü tutmaya devam etti. ülkemizde hala bunun sancıları vardır. ve bu bir adamın her şeyden anlıyor olmayacağını gösterir.
universite acip issiz gencler yetistirmek istemediginden dolayıdır.
adam rastgele viranelere üniversite açmamış ama bir Dil Tarih Ve Coğrafya Fakültesi açmış ki, bilen bilir zaten açılma sebebini, şimdikiler gibi her yere boktan boktan üniversite, bölüm açmamış.
atatürk üniversitesini kim açtı aklı-selim insan!
Etrafında o kadar düşman var iken, o kadar hain; halkını parçalamaya çalışan o kadar düşman var iken, hükümet sana yardım etmezken ve sen sadece çarıklı askerlerinle savaşırken, kurtuluş yolunu mu düşünürsün yoksa silahlar içinde kuşatılmış iken üniversitemi kurmayı mı ? galiba ben yanlış düşünüyorum.
okuma yazma bilmeyen topluma üniversite acacaktı evet doğru söylüyosun sen de haklısın. ki üstteki entrylerde söylendiği üzere bir cok da fakülte de kurmuş. bir bok atma başlığınındaha sonuna geldik siz bir tane daha sıcınca tekrar birlikte olacağız selametle.
--spoiler--
ülke kurulduktan sonra eğitimin ülke geneline yayılarak insanlara iyi bir hayat sağlanmasıyla pek ilgilenilmediğini kanıtlar.
--spoiler--

yok artık!

görsel

görsel

görsel
(bkz: atatürkün yaptığı her işte hikmet aramak)
atatürk ülker in ortağı da değildi, Atatürk manevi çocuğuna gemi de almamıştı pardon gemicik, atatürk en azından yakın bir akrabasının askerden yırtması için çürük raporu da almamıştı, atatürk halka hoş görünmek için sivasta muhsin yazıcıoğlu şiiri, diyarbakırda ahmet kaya sevgisi, aydın da menderes olacak kadar oportünist karaktersiz değildi, atatürk yaptığı bir eylemi " yaptın" diyenlere: "ispatlamazlarsa şerefsizdir" diyip, ispatlandığında " ispatlayan şerefsizdir" fukaralığına girmedi, atatürk dün dostum dediğine yarın sürü pskolojisi ve ne idüğü bilinmez pazarlıklar sonrası düşman bilmedi. siz de kalkmış bir üniversite rüyasını dillendiriyosunuz, Seçimden seçime artık mezralara bile fakülte açılıyor, siz de haklısınız gerçi.
ömrü savaşlarda geçmiş, ülkeyi düşman elinden kurtarmaktan vakit bulamamış, artık askeriye hayatından sonra da bizatihi derslere girip çocuklara okuma yazma öğretmiştir. var mı günümüzde böyle babayiğit? herhangi bir liderden de bahsetmiyoruz burada. mantar gibi üniversite dikmek marifet değildir. türkiye cumhuriyetindeki nüfus-eğitim orantısı göz önüne alındığında zaten mevcut üniversiteler yetmekteydi o devirde.
ülke kurulduktan sonra eğitimin ülke geneline yayılarak insanlara iyi bir hayat sağlanmasıyla pek ilgilenilmediğini kanıtlar. zira status quo taraftarı elit bir kesimle, yandaş bürokratların eğitim alması yeterlidir. istanbul darül fünunun ankara ya taşınan ve yeni dile dönüştürülen isimleri yeni devletin yandaş bürokratlarını yetiştirmek için yeterlidir. diğer yandan devletin ideolojisini mantıksal bir hale getirmeyi amaçlayan dil-tarih ve hukuk fakülltesi gibi fakültelerin yanında bir de mühendislik fakültesi açılsaydı ülke gdp si iki kat daha fazla olabilirdi.
bir çok genci eğitim için yurtdışına göndermesi eğitime olan ilgisinin kesin kanıtıdır.
Atatürk savaşın en yogun ve zor dönemlerinde egitim kongresine gitmiş ve egitim alanında birçok devrim yapmıştır. Üniversite acmaya ömrü yetmemistir.
birçok enstitüsü, akademi kurmuş vede ankara üniversitesinin temelini atmıştır.

ankara üniversitesi'nin temeli bizzat atatürk tarafından atılmıştır. ilk olarak 1925 'te kurulan hukuk mektebi, türk çiftçisine hizmet etmek üzere 1933'te öğretime başlayan yüksek ziraat enstitüsü, zengin anadolu kültürünü araştırmak ve türkiye'nin dünya ile dil ve kültür köprüsü kurmak amacıyla 1935'te açılan dil ve tarih coğrafya fakültesi, 1859'dan beri mektebi mülkiye adıyla üst düzey kamu yöneticileri yetiştiren ve 1936'da başkent ankara'ya taşınan ve atatürk'ün özel emir ve ilgileri ile kurulan siyasal bilgiler okulunu açmak olmuştur. bunlara, hazırlıkları atatürk tarfından başlatılan ancak kuruluşu ii. dünya savaşı nedeniyle 1940'ların başına kalan tıp ve fen fakültelerini eklemek gerekir. 1925'te kurulmuş olan hukuk, 1935'te faaliyete başlayan dil ve tarih coğrafya fakültesi, 1943'te açılan fen fakültesi, 1945 yılında kuruluşu tamamlanan tıp fakültelerinden oluşan ankara üniversitesi 1946 yılında resmen kuruldu

http://kpssdershanesi.blo...-okul-ve-kurumlar/5021568
http://tr.wikipedia.org/w.../ankara_%c3%9cniversitesi
atatürk'ün cahil halka önce temel derslerin verilmesi gerektiğini göstermek istemiştir.
eğitime hala savaşa ayırdıkları kadar bütçe ayırmayan bir ülkede şaşırılmayacak durum.
Açsaydı bile yine bugünkü gibi eğitimi işkembesinden anlayan gençlerin önüne geçemeyecekti. O yüzden geleceği görmüş olduğunu gösterir.
asla. atatürk eğitime önem vermiştir. köy enstitüleri bunun en büyük kanıtıdır. oturup geometri kitabı bile yazmıştır. ama yaptığı herşeyi önem sırasına göre gerçekleştirmiştir. ömrü, üniversite açmaya yetmemiştir. atatürk, en azından 80'ine kadar yaşasaydı, demokrasi de üzerimizde böyle eğreti durmazdı. o kesin.

edit:dil tarih coğrafya fakültesi kurmuş kendileri.
atatürk ün ülkeyi kurarken eğitimden ziyade, düşmanlarını yok etmeye zaman ayırdığını gösterir.