askim coraplarin da islandi mi 

kapat
  1. seslendirme: tayfun talipoğlu
    müzik: bamteli

bütün hikaye bu soru ile başlamıştı. aşkının çoraplarının ıslanıp ıslanmadığını öğrenmek için bütün masumiyetiyle sormuştu. çoraplar önemliydi onun için. aşkının çorapları önemliydi. bu efsane olay önce uludağ sözlük yazarları tarafından gündeme getirildi sonra bütün türkiye okudu, okudu ve ağladı.

bugün o çoraplar istanbul etnografya müzesinde sergileniyor. üstelik hala ıslak. özel bir yöntemle kurumasına izin verilmiyor. büyük bir aşkın, büyük bir hüznün simgesi onlar.

artık çıkma teklifleri çoraplarımı ıslatayım mı sorusuyla yapılıyor. yıllar önce başlayan bu aşk hikayesi yeni aşklara umut oluyor.

* *
    #3836521 (kartal, 18.08.2008 20:52)
  2. sözlükte açılmış en fenomen başlıktı aslında. toleranslı davranıp "bakın bu işin kötüsü bu, yapmayın" dense de başlık ve yazılanlar yerinde kalsa çok güzel olurdu.
    #3836560 (endustriyel siyah, 18.08.2008 21:00)
  3. denize giren, ayakları insan gibi yere basan ve ıslanan birkaç elbise veya organdan sonra ıslanma ihtimali neredeyse imkansız olan çorabın bile ıslanıp ıslanmadığını sorma durumudur.
    #3836573 (nessaj, 18.08.2008 21:05)
  4. "aşkım çorapların da ıslandı mı?"

sözlükteydim o gün, beni kimler oylamış adlı güzine oyunu oynuyordum. baktım sol cenahta bu başlık, çok da yazı ihtiva ediyor. başlığı açan arkadaşın aynı ana fikirli yazısı üstüne diğer yazarlar ayar verme görevlerini yerine getiriyorlar kendilerince. boş bakınızlarla ayar da veriliyor bu diyarda ya, neyse. okudum başlığı ve kapattım sayfayı. meselenin değişikliğine birazcık gülümsedim o kadar. ama aklımda kaldı bu soru cümlesi. hakikaten kaldı. sözlük aleminde kalıcılık denen pâyeye ulaştı o yazar arkadaş, hâlen de aklımdadır ve ne zaman bu başlığa uğrasam istemediğim yönlendirme ile karşılaşıyorum. bence o ilk yazı kalmalıydı dostlarım. samimiyetten başka bir şey içermeyen o yazı kalmalıydı.

mesela ben, artık romantizma kıstası olarak bu soru cümlesini aldım kendime. "bende mecnun'dan fazla aşıklık istidadı var." diyene, "aşkım çorapların da ıslandı mı? lan!" diyorum

"aşkım çorapların da ıslandı mı?"

şunu okuyun, hiçbir şey yoksa bile orijinallik var. çorabı ıslandı veya ıslanmadı mühim değil -ki doğal olarak ıslanmıştır denize düşünce- ama güzel bir absürtlük var bunda. en azından o çorapları bir görebilseydik be!

son olarak, çorapları ıslanan arkadaşa selam ediyorum.
    #3836639 (paradigma, 18.08.2008 21:23)
  5. gülden; aşkım çorapların da ıslandı mı
    ismini unuttuğum sap; salak karı denize düştüm
    yazarımız *; durunnnnnn gülden ne dedin sen?
    gülden; aşkım çorapların da ıslandı mı dedim ne var bunda?
    yazarımız; bunu sözlüğe yazmalıyım yakınlarda bi internet cafe var mı hacı?

(bkz: ve olaylar gelişir)

bu entryi girdiğim gün afedersiniz eşek yükü ile artı oy almıştım mamafih başlıkla birlikte uçtu idi. şimdi yosun tutmuş halinin üstüne yeniden yapıştırmaya kalktık hadi bakalım hayırlısı...

büdüt: yosun esprisni anca anladım lan ühühühü
    #3836663 (isildur, 18.08.2008 21:29 ~ 22:21)
  6. hala unutamadığım süper başlık. nasıl olur da ben de o boş bakınızlı ayar vermeye çalışan yazarlar kervanına katıldım. o günü düşündükçe üzülür, efkar bastıkça, bir parça madlen çikolatayı viskiye bandırıp ağzımda erimesini beklerim.*
    #3836665 (ben hep 17 yasindayim, 18.08.2008 21:30)
  7. -aşkım çorap...
    +ıslandı aq yeter lan..
    #3836745 (citir gorunumlu bayat biskuvi, 18.08.2008 21:46)
  8. ummadık taşın baş yardığına güzel bir örnek, nostalji. yine o ıssız diyarlara göçecektir.
    #3836750 (Kechi, 18.08.2008 21:47)
  9. (bkz: a$kim in coraplari cok reroro)
    #3842346 (vanti lator, 20.08.2008 01:17)

© 2008 - uludağ sözlük

askim coraplarin da islandi mi başlığındaki yazılar uludağ sözlük yazarları tarafından yazılmıştır. askim coraplarin da islandi mi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu askim coraplarin da islandi mi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» marko devic » kimlik arayisi icerisinde olan genclik » imhotep » cok kadin hic kadindir oglum yalnizliktir sonu » yalan » ispanya » evlenme teklifi yapiyormus gibi yapmak » levis kot pantolonunu hak eden bayan kalcasi » nazim imar plani » birak bu rock n roll u a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » sitemap » kısa » Beijing 2008 Olympic Games