bugün

bu tür entryler genelde bolca artı alırlar. Sadece abd değil, ingiltere, canada gibi refah seviyesi yüksek, teorik olarak iyi para kazanılan, iyi eğitim verecek elit üniversitelere sahip ülkelerde yaşayan hemşehrilerimizin günlük yazar gibi kaleme aldığı 'uzun' entryler genellikle bol bol oylanır. Bu oyların yönü de çoğunlukla artıya dönüktür.

Ancak burada neden artı verildiği bazen kafalarda soru işaretlerine yol açar. Entrynin edebi üslubu mudur bizi etkileyen, yoksa buram buram vatan hasreti kokması, "amariga da taharet musluğu bile yok .mına koyim" geyiği yapılması mı? Yoksa içinde bir yerde hep amerika'ya (ya da az önce saydığım diğerlerine) gitme isteğiyle yanıp tutuşmuş (genellikle gidememiş) yazarların, "it s not pipe! Adam amerika'dan yazıyor olm! Helal sana çocuk!" düşüncesi midir, burası muallaklığını koruyor.

Kaliteli 3 interaktif sözlükten yaptığım gözlemlere dayanarak söyleyebilirim ki; "Abd-ingiltere-fransa-Kanada'da yaşamak" yollu yazılan entryler üç aşağı beş yukarı aynı kapıya çıkar:

1-Aslında Süper memlekette yaşıyoruz da kıymetini bilmiyoruz.
2-Yurtdışında taharet musluğu yok!
3-Sevgilini türkiye'de bırakıp kuş uçumu 10 saat yola gidersen, geride bıraktığın sevgilini özlüyorsun (orada amerikalı, doğu bloku orijinli ve uzakdoğulu manitaları 'götürsen' bile),
4-medeniyet medeniyet diyosunuz ama adamların kafaları çalışmıyo moruk!!
5-yabancı memleketin havası fena çarpıyo (jetlag) daha gittiğin ilk günden ebenin damını görüyorsun.
6-ne kadar ing bilirsen bil, oraya gidince ilk etapta göt gibi kalıyorsun! (akabinde sükut altındır ilkesini benimsiyorsun)

böyle gider...
(bkz: ecnebi boku tatlıdır)