bugün

ege ve akdeniz sahillerinde kıyı şeritlerini imara açtırıp gayet ucuza kapatmış bir gruptur; ayrıca son 15 yıldır istanbul da giripte alamadığı ihale yok gibidir.

(bkz: kendine müslüman olmak)
(bkz: akp nin yuru ya isadami dedikleri)
ergun poyraz'ın musa'nın cocukları tayyıp ve emıne de belgelerıyle acıkladıgı gıbı bılhassa ıstanbulda tayyıpın beledıye baskanlıgı donemınden berı kan emıcı hale gelmıs gruptur. faalıyetlerıne ornek olarak tayyıpın ıbb donemınde her sene cop toplama, süpürme işlerinı albayraklar alırmış. ihalelere sadece albayrak grubu gırermıs baska sırket ıhaleye gırmek ısterse tehditle saf dışı edılırmıs. daha da ayrıntılı olarak musanın cocukları mafyavarı ıslemler baslıklı kısım sayfa 257-263 arasını okumanızı tavsıye ederım.
(bkz: yeşil sermaye)
atışalanı civarına, mezarlığa komşu daracık alana onlarca katlı, onlarca bina diken, "dahi" inşaat şirketine sahip grup.

(bkz: allah daha çok versin)

ayrıca, konuyla hiç alakası yok ama aklıma dahiyane bir fikir geldi. benim bi kızım var, acaba onu bush ailesine gelin olarak versem, abd de inşaat işine girebilir miyim, kamu arazileri bana peşkeş çekilir mi, orada pıtrak gibi bir sürü bina dikip, bi dünya kamu ihalesi alarak akıl almaz bir şekilde büyüyebilir miyim, o kadar akraba oluyoruz nihayetinde değil mi, o kadarcık kıyağı da çok görmez bana dünürüm.
hakkında mahkeme kararı ile belgelenmiş tek bir yolsuzluk ifşaatı dahi olmayan eski bir şirketler topluluğu...
edit: 2007'de bunu demiş(t)im; ama artık o kadar emin değilim; zîrâ hangi etik ve kânûnî hakka dayandığına emin olmadığım büyük miktarda vergi affına uğradıklarına dîar haberler söz konusu...
ALBAYRAK GYO şirketinin yüzde 49'unun halka arzını gerçekleştirmeye hazırlanan grup.
minibüs şoförü iken AKP iktidarı ile milyar dolarlar sahibi olan kişiliğin kurduğu şirketler zinciri.
Tayyip Erdoğan hükümeti, özelleştirme uygulamalarını düşüren mahkeme kararlarını anlamsız hale getiren düzenleme yapınca bayram etmişlerdir. Çünkü 2003 yılında, Seka Balıkesir fabrikası 3 otuz paraya onların olmuştur. Kağıt sektöründeki varlıklarıyla ilgili olarak sahibi oldukları Yeni Şafak'ta şu haber çıkmıştır:
Kağıt fabrikasıyla cari açığı eritecek
----------------------------
Albayrak Grubu, isveçli Holmen Paper ile kağıt üretim tesisi satın alma anlaşması imzaladı. Anlaşmaya göre, Balıkesir'de kurulması planlanan tesis, yılda 200 bin ton üretim kapasitesine sahip olacak. Böylece yeni yatırım yıllık 260 milyon dolarlık kâğıt ithalatına da engel olacak.

Albayrak Grubu, isveç menşeli Holmen Paper S.l. ile kâğıt üretim tesisi satın alma anlaşmasını imzaladı. Kurulacak olan kâğıt üretim tesisinde öncelikle Türkiye'ye ithalat edilmekte olan fotokopi ve dergi kağıdı başta olmak üzere, 40 ile 120 gram aralığında bulunan tüm kağıt çeşitleri üretilecek. Tesislerde hammadde olarak öncelikle atık kağıtların kullanılacak olması da ülke ekonomisine ayrı bir katkı sağlayacak.

Türkiye, karton ve temizlik kâğıtları dışında ihtiyaç duyduğu tüm kağıt çeşitlerini ithalat yoluyla karşılayan bir ülke konumunda. Temizlik kağıdı imalatında kullanılan selüloz dahil yıllık yaklaşık 3.2 milyon ton kağıt ve kağıt hammaddesi ithal eden Türkiye, bu ürünlerin ithalatına 2011 yılında yaklaşık 3.7 milyar dolar ödedi.

Holmen'in ispanya'daki tesisi satın alan Albayrak, fabrikayı Balıkesir'e taşıyacak. Tesis, yılda 200 bin ton üretim kapasitesine sahip olacak ve yıllık 260 milyon dolarlık kâğıt ithalatına engel olacak. 2013 yılı sonuna kadar üretime başlayacak olan tesis, ülkemizin ithalat açığının kapanmasına yardımcı olacak ve özellikle Balıkesir ekonomisine önemli katkılar sağlayacak.

Albayrak Grubu, 2003 yılında Seka Balıkesir Kağıt Fabrikası özelleştirme ihalesini kazanarak kağıt sanayiine girmeye karar vermişti. Fakat, modernizasyon faaliyetleri için planladığı 32 milyon avro tutarındaki yatırıma başlamadan önce ihalenin haksız bir şekilde iptal edilmesi ile bu yatırımı ertelemek zorunda kalmıştı. ihale ile ilgili mahkeme sürecinin uzaması sebebiyle tesisin tamamen kullanılamaz hale gelmesi ve modernizasyon imkânının kalmaması yeni bir tesis kurmayı zorunluluk haline getirdi. Yeni kurulacak üretim tesisi eskisine göre iki kat üretim kapasitesine sahip olacak.

isveç'te 1609 yılında silah üretimi amacıyla kurulan Holmen Paper S.l, 1633 yılında ilk kağıt üretimini gerçekleştirirken, 1807 yılında ise makine ile kağıt üretimine başladı. Kağıt üretimi konusunda uzmanlaşan firma, günümüzde orman ürünlerine dayanan endüstri grubu haline geldi. Holmen Grubu, baskı ve ambalaj kağıdı ile kereste üretimi yanında orman ve enerji sektörlerinde de faaliyet gösteriyor. Grubun sahip olduğu ormanlar ve enerji santralleri gelecekteki büyüme stratejisinin temelini oluşturuyor. Grup, 5 kağıt fabrikasında yıllık 2.5 milyon/ton kapasitede üretim gerçekleştiriyor. Kereste üretimi iki fabrikada sürdürülüyor. Grubun sahip olduğu 1.3 milyon hektar ormanlık alandan yıllık 3 milyon metreküp kağıt ve kereste üretimi hammaddesi olarak kullanılmak üzere ağaç üretimi yapılıyor. Grup ayrıca enerji sektöründe sahip olduğu 11 hidroelektrik santralinden 1.100 G/WH elektrik üretiyor.

Dünya da kağıt-karton üretimi 390,7 milyon ton olurken, Türkiye de 2.5 milyon ton kağıt-karton üretimi ile dünyada 25. sırada yer alıyor. Kağıt-karton tüketiminde ise Türkiye, 5.1 milyon ton kağıt-karton tüketimi ile dünya da 16. sırada yer alıyor. Yine Türkiye, 68.6 kg kişi başına kağıt-karton tüketimi ile dünya sıralamasında 50. sırada bulunuyor. Tüketimde 16. sırada ve üretimde 25. sıralarda olmak Türkiye'nin net kağıt-karton ithal eden bir ülke konumunu ortaya koyuyor. Rakamların yansıttığı gerçek, Türkiye'nin kağıt-karton sanayiinin büyü-meye açık bir ülke olduğu.
görsel
imkansızı istiyorlar bazen.