alamanci sezonunun acilmasi 

kapat

1. av sezonu, futbol sezonu, transfer sezonu gibi klişe olmuş sezonlardandır. yazın bu vakitlerinde almanya bandıralı türk vatandaşların mercedes marka araçlarıyla türkiye'ye gelmeleri ile başlayan hadisedir. gelmeleri ile alaman marka çikolata, çay, şampuan vb. hediyelik eşya düzeneği ülkeye dahil olur.

şahsen en çok takıldığım konu mercedes marka araç konusudur. bu düzük araçları alman hükümeti türkiye'ye gelen vatandaşlarımıza verip bize havamı atıyorlar feci merak ediyorum.

ayrıca bu alaman sezonunun açılması demek ülkeye bol miktarda euro girişi demektir. eskiden mark vardı daha bir hoştu şimdi onu kaldılar gerçi, neyse. ortalıkta mal mal yarı almanca yarı türkçe konuşan tipler dolanır.
    - dasisşölne ?
    - yaaa.
    + hadi cüsss.

vel hasıl-ı kelam can sıkar geneli. yok almanyada böyle olsa şöyle olurdu, yok insana insan gibi muamele, yok burada şu şöyle kötü bu böyle kötü gibi sürekli şikayet söylemleri mevcuttur. ulan gelmeyin davetiye mi gönderdik? gidin havai'ye ya da miami'ye. her neyse pek sevilmeyen sezon olmakla birlikte ağustos sonuna kadar devam eder ve ağustos ile birlikte son bularak bizleri kurtarır.

dip not: Kendi akrabalarım mevcuttur ve geneli onlara hitap etmektedirler.
    #3710207 (Carmadon, 23.07.2008 22:55)
  2. basliktan da anlasilacagi gibi almanya da yasayan türklere pek "iyi" gözle bakilmaz.
    cok klise bir cümle yazacagim ama maalesef kliseler genelde dogrudur ve benim burada en önemli argümanim olacaktir:
    "türkiye de almanciyiz, alamanya da yabanciyiz"

evet, hüzünlü ve sitemkar bir sekilde bu cümleyi kuruyor bizim gurbetcilerimiz. her iki ülkede de yabancilik cekiyorlar ve daha da kötüsü dislaniyorlar.

almanlar genelde almancayi bilmeyen, kurallara uymayan ve alman kültürünü benimsemeyen yabancilara kizarlar ve dislarlar. biraz mantikli düsündügümüz zaman almanlara hak verebiliriz. her allahin kulu sinirlenebilir eger ortada bir uyumsuzluk varsa, hem sonucta unutmamak gerekir ki: almanya almanlarin.

simdi bir de türkiye ye bakalim: almancilar gelir, hem de inanin bana büyük bir sevinc ve mutlulukla geri dönerler vatanlarina. kalplerinde sevinc, özlem dolu duygular ve bavullarinda tüm akrabalari memnun etmek adina bir sürü hediyeler.
    evet, bazilari anlamasada bizim bu "alamancilar" kendilerini ait gördükleri topraklara ayak basmaktan büyük mutluluk duyarlar.

kendilerini getiren o mercedesi bir sembol olarak kullanirlar ve bu sembolün amaci asla bir züppenin attigi havalarla karsilastirilamaz.
    bu mercedes: "canlar, ben gurbet ellerinde ac sefil degilim, ülkemden ayri olmanin acisi da olsa icimde, kendi basimin caresine bakabiliyorum" sembolüdür. bazi arkadaslarin beyni derin konulara yatmadigi icin madalyonun bu yüzünü asla göremezler.

söylemek istedigim sey aslinda su: gurbetci kardesleriniz türkiye ye yatirim yaparken, türkiye de tatillerini gecirmek icin can atarken, türk kültürünü yurt disinda bile yasatmak icin savasirken lütfen! onlari nasil dolandirabilirim, onlari nasil ezebilirim ve dislarim gibi düsüncelere kapilmayin.
    * * *
    #3710244 (Cevriye, 23.07.2008 22:59)

Copyright © 2008 - uludağ sözlük

alamanci sezonunun acilmasi başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. alamanci sezonunun acilmasi ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu alamanci sezonunun acilmasi nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur. in this page you can find information about alamanci sezonunun acilmasi. Copyright of the articles are belong to their authors.

» denence nedir? » kandiber kalesi » www,89.com » siempre me quedara » emperyalizm kapitalizmin en yuksek asamasi » ogzl » kasar kiz » yeni lisan » eshef » cektir git » ayva hosafi » antalis » pascal ucgeni » dunya destanlari » herkese lolo bana da mi lolo » pikan cevizi » ilk cag » samanyolu tv » kuran in kadini asagilayan ayetleri » yazarlarin 23 nisan kiyafetleri » trumanshow2 » tanriya sorulacak tek soru » george cooper » nokia n97 » erkege benzemeyen erkekler » ben degilim » beni ailemin baskisi travesti yapti » milf » dtp nin karadeniz de secim propagandasi yapmamasi » meme got meme got popo pipi » a » b » c » d » e » f » g » h » i » k » l » m » n » o » p » r » s » t » u » v » w » y » z » sitemap » kısa » kil donmesi » peter kruder » ucan fare » 2009 uludag sozluk bronz okuz odulleri » forbidden planet » collateral » norev » pretty ugly » leo s lyrics » jay jay justified