aksi takdirde 

kapat
  1. diğer durumda, aksi halde, yoksa gibi anlamlara gelen söz öbeği.
    #2497618 (nevarki, 21.10.2007 02:44)
  2. hiçbir zaman olumlu bir şekilde devam etmeyen söz ikilisi.
    zira;
    "aksi takdirde canın fena yanar" vardır da,
    "aksi takdirde bu işten çok para kazanacaksın" yoktur.
    #2922043 (asiti kaçmış kola, 30.01.2008 22:57)

© 2008 - uludağ sözlük

aksi takdirde başlığındaki tanımlamalar uludağ sözlük yazarları tarafından yapılmıştır. aksi takdirde ile ilgili tanımlamalar bulunmaktadır. yazılanların hepsi yalan olmakla beraber sadece uludağ sözlük yazarlarını bağlamaktadır. sitede yazanlar birinci dereceden el emeği göz nuru olup yürütülmesi durumunda iş bu kişi uludağ a tatile ıssız bir kulubeye davet edilecek 'ben içerdeyim gel canım nedir bu aksi takdirde nedir problem' denilip uludağ gazozuna ilaç konmak suretiyle etkisiz hale getirilecek ve sonra ibreti alem için bilimum dağ hayvanatına yem yapılacaktır. ayrıca soğuk içilmesi tavsiye olunur ve bundan doğabilecek bir boğaz tahribatı durumunda bana ne denilir. feci şekilde bir ek$i sözlük klonudur.

» ece erken » arteta » oruc tutuyor musun sorusuna verilen cevaplar » kara mi kizil mi » 7 ekim 2008 » aktutun saldirisindan sonra gazete mansetleri » kapitalist sirin » isine gelmeyince isine gitmemek » 4 agustos » sair uuserlardan siirler » emre belozoglu » bir yonlendirme de yarmasin be abi » bir sozluk celebritysi olarak guiza » hastayi korkutup ameliyata tesvik eden serefsiz » sozlukteki kizlar » a » b » c » d » e » f » g » h » i » j » k » l » m » n » o » p » q » r » s » t » u » v » w » x » y » z » 0 » 1 » 2 » 3 » 4 » 5 » 6 » 7 » 8 » 9 » sitemap » kısa » yalnizligin anlasildigi anlar » gonullu askerlik » rs ne lan » fatih terim in fenerbahce ye transfer olmasi » gecen gun yine sevisiyorum » bazi yazarlarin pkk sempatizanligi ile suclanmasi » windows u turkler yapsaydi olabilecekler » dedeyle okcuyla futbol oynanmaz » bilyoner » dusunce gucu » google maps for mobile » merkur operasyonu » jelena jankovic » legal teror orgutleri » okula ara vermek